«Είχαμε τον έλεγχο σε όλον τον αγώνα»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με το Ρέθυμνο για την 8η αγωνιστική της EKO Basket League.
«Είχαμε τον έλεγχο σε όλον τον αγώνα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας, αλλά και στο γεγονός ότι είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ανέφερε ότι οι παίκτες του κυριάρχησαν με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθεια, και τους συνεργάτες γιατί αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη με τα δύο εντός έδρας παιχνίδια. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού καθόρισε την εξέλιξη. Ο τρόπος που μπήκαμε, αποφασισμένοι να παίξουμε άμυνα και να καθορίσουμε το τέμπο, ήταν καταλυτικός για τη συνέχεια. Αν εξαιρέσω ένα σημείο στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαμε τον έλεγχο, καθώς η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από 10 πόντους. Δε θα πω ότι κυριαρχήσαμε, αλλά ήταν μια ωραία νίκη, με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, γιατί δώσαμε μεγάλη έμφαση στην άμυνα και δεχτήκαμε 56 πόντους».

Για το ότι σήμερα πρωταγωνίστησαν διαφορετικοί παίκτες σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: «Ο Lewis μπορεί να έχει σκοράρει 3 πόντους, αλλά έδωσε 7 ασίστ, έκανε 4 κλεψίματα και πίεσε στον βαθμό που θέλαμε τον Frankamp. Το ίδιο και ο Smith, που μπορεί να μην έβαλε τους πόντους που βάζει συνήθως, αλλά μπήκε με πρώτη σκέψη, την άμυνα. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, δε σκοράραμε 95 πόντους, αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που καθορίσαμε την εξέλιξη του αγώνα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στο συγκεκριμένο αντίπαλο: «Είχαμε πει από τι προηγούμενες ημέρες, ότι το Ρέθυμνο δεν είναι μια ομάδα που πρέπει να βρίσκεται σε αυτήν τη βαθμολογική θέση. Οι νίκες με ΑΕΚ και Προμηθέα, καταδεικνύουν ότι είναι καλή ομάδα με αρχές. Επειδή ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, έπρεπε να είμαστε πολύ συνεπείς στο επιθετικό και αμυντικό πλάνο. Νομίζω το εκπληρώσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό».

Για την αποθέωση στο τέλος και πως τη ζει τώρα, ως προπονητής: «Η αποθέωση ανήκει στα παιδιά. Το ότι βρέθηκε κόσμος στο γήπεδο και στήριξε την προσπάθεια, είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε με τον τρόπο μας, να συνεχίσουμε να φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Το να παίζεις, είναι πολύ καλύτερο κομμάτι! Απολαμβάνω, όμως, τα παιδιά, όταν παίζουν με αυτόν τον τρόπο».

Για αυτά που έχει αλλάξει αυτόν το μήνα που είναι πρώτος προπονητής: «Αυτό που μπορώ να πω επιγραμματικά, είναι ότι αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιες κατευθύνσεις. Η αφομοίωση έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα παιδιά. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση, γιατί το μπάσκετ, είναι άθλημα ψυχολογίας. Σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια, που έχουν να κάνουν με την τακτική, προσπαθούμε να προσαρμόσουμε πράγματα. Τώρα έχουμε μια διακοπή, που θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεκουραστούν και θα μπορέσουμε να περάσουμε και κάποια ακόμα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για τον τρόπο με τον οποίο νίκησε ο ΠΑΟΚ σήμερα: «Εγώ θέλω να βλέπω την εικόνα της ομάδας και με χαροποίησε πολύ, το ότι ο Wiggins μπορεί να έβαλε 17 πόντους, αλλά έχει πάρει και 12 ριμπάουντ. Είναι κομμάτια ενός παιχνιδιού, που πολλές φορές καθορίζουν το νικητή και βλέπω διάθεση από τα παιδιά να θυσιάσουν εαυτό για το καλό της ομάδας. Αυτό θέλω να κρατήσω και όσο το κάνουμε αυτό, πιστεύω θα γίνονται καλά πράγματα».

Διαβάστε ακόμη...