"Ανατριχιάζω όταν μπαίνω στην Τούμπα"

Ένας Φερνάντο Βαρέλα διαφορετικός... Ο αμυντικός του νταμπλούχου ΠΑΟΚ μίλησε για όλα όσα έγιναν το καλοκαίρι με τον Δικέφαλο, για τα συναισθήματα του όταν... πατάει στην Τούμπα αλλά και για την φετινή του παρουσία.
"Ανατριχιάζω όταν μπαίνω στην Τούμπα"

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα του OPEN TV:

Αρχικά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι, όπου ήταν αφοπλιστικός λέγοντας ότι:

«Η καρδιά μου ήταν πάντα εδώ, το μυαλό μου το ίδιο, το μυαλό των παιδιών μου επίσης. Στις συζητήσεις που έγιναν για μια στιγμή ένιωσα ότι ο κόσμος δεν με θέλει εδώ, ένιωσα αναστατωμένος, θυμωμένος, στην αρχή είπα όχι στον ΠΑΟΚ, έπειτα πήγα σπίτι χωρίς καθαρό μυαλό και ήλπιζα πως ο ΠΑΟΚ θα έρθει ξανά με νέα πρόταση. Ευτυχώς για μένα ήρθε, έπειτα από την 2η προσφορά χρειάστηκα μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να πω το ναι».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ να διατηρήσει τα κεκτημένα:

«Πρέπει να δουλεύεις στο μυαλό σου, κάθε μέρα, κάθε παιχνίδι. Μπορεί να έχουμε κερδίσει πολλά τρόπαια αλλά πρέπει να το δείξουμε πάλι, πως θέλουμε ακόμα περισσότερα αλλά όχι λόγια. Χάσαμε τους δυο στόχους στην αρχή της σεζόν, τώρα πρέπει να δουλέψουμε και να μπούμε ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται εκεί».

Για τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, σημείωσε πως:

«Όταν γίνονται αλλαγές, πάντα επηρεάζουν κάτι. Μπορεί να άλλαξαν πολλοί παίκτες, όπως γίνεται συχνά στον ΠΑΟΚ, αλλά το βασικό είναι πως άλλαξε ο "εγκέφαλος" της ομάδας, ο προπονητής. Με την έλευση του νέου προπονητή, άλλαξε η νοοτροπία και η φιλοσοφία του παιχνιδιού. Έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τι θέλει και θα παίζουμε καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχει διαφορετική φιλοσοφία, αλλά πιστεύω πως στο τέλος της σεζόν θα είμαστε χαρούμενοι».

Για το προσωνύμιο που του έδωσαν, "The Beast": «Όταν χάνω δεν μιλάω για δύο τρεις ημέρες, γι αυτό με χαρακτηρίζουν "το τέρας". Θέλω να κερδίζω και θέλω να κατατροπώνω τους αντιπάλους μου. Θέλω να κερδίζω τα πάντα, θέλω να κάνω φανταστικά παιχνίδια. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του προσωνύμιου. Να δουλεύω συνέχεια και να μην τα παρατάω».

Σχετικά με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την Τούμπα: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Όταν βγαίνω στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ανατριχιάζω. Νομίζω πως αποκτώ επιπλέον δύναμη. Όταν βγαίνω και βλέπω γεμάτη τη Θύρα 4, είναι φανταστική εμπειρία. Είναι απίστευτο το πως μας ενθαρρύνουν. Γι'αυτό το λόγο και οι ποδοσφαιριστές, άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο, αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος με αυτό που τραγουδούν οι οπαδοί».

Για τα αποδυτήρια της ομάδας και τις εικόνες που προβλήθηκαν στην ταινία του ΠΑΟΚ: «Από εδώ ξεκίνησαν όλα. Με τη σωστή νοοτροπία, με το πάθος, με το να συζητάμε και να δίνουμε κίνητρο ο ένας στον άλλον. Εδώ μοιραζόμαστε τις δύσκολες και τις όμορφες στιγμές μας. Εδώ είμαστε σαν οικογένεια».

Σχετικά με τις εμφανίσεις του, την φετινή σεζόν: «Δεν έχω φτάσει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων δυο ετών και πρέπει να βάλω στο μυαλό μου πως αυτό θα αλλάξει. Να δουλεύω σκληρά και να μην παραπονιέμαι! Να αρχίσω να καταλαβαίνω τι θέλει ο προπονητής, γιατί με αυτή τη νοοτροπία έχεις μόνο να κερδίσεις και όχι να χάσεις».

Για τον πιο θεωρεί τον πιο δύσκολο αντίπαλο από τους παίκτες που κόντραρε, είπε: «Πιστεύω ο Λιβάγια. Ήταν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους την περασμένη σεζόν. Μπορεί να δημιουργήσει, από το τίποτα. Γράφω για όλους τους αντιπάλους. Τι κάνουν, πως κινούνται, από ποια μεριά τους αρέσει να σουτάρουν περισσότερο, πως ντριμπλάρουν... Ότι έγραψα για εκείνον, ήταν διαφορετικά, από αυτό που έκανε μέσα στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη...