"Φέτος θα δείτε έναν διαφορετικό Άκπομ"

Στη ζωή μας μπήκε το περασμένο καλοκαίρι, για την ακρίβεια στις 3 Αυγούστου, όταν υπέγραψε στον ΠΑΟΚ.
"Φέτος θα δείτε έναν διαφορετικό Άκπομ"

Για ένα εξάμηνο ακούγαμε λίγα γι΄ αυτόν, στο δεύτερο μισό της σεζόν, τον μάθαμε καλύτερα!

Ο Τσούμπα Άκπομ είναι εδώ, φέτος ξεκίνησε την προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ, και έχοντας πια δώσει τα διαπιστευτήριά του, με 8 γκολ (όσα δεν του ακύρωσαν) και 5 ασίστ σε 33 αγώνες, είναι έτοιμος για μια καλύτερη χρονιά, μια χρονιά, που μπορεί να τον οδηγήσει στην Εθνική της πατρίδας του, τη Νιγηρία, αλλά και σε σπουδαιότερα πράγματα με τον ΠΑΟΚ.

Γι΄ αυτά και άλλα πολλά, μίλησε στη FORZA...

-Τι σκέφτηκες όταν έμαθες ότι θα παίξετε με τον Άγιαξ;

«Δεν θα έλεγα πως έμεινα έκπληκτος! Αν δούμε την ιστορία των κληρώσεων έχουμε παίξει με τον Άγιαξ άλλες δύο φορές. Θα είναι δύσκολο για εμάς. Όλοι είδαμε τι έκανε ο Άγιαξ πέρυσι. Έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε στους ομίλους πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως ο Άγιαξ. Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς και θα μπορέσουμε να... μετρηθούμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη».

-Πέρσι ξεκίνησες ως αναπληρωματικός, όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς όλα άλλαξαν, με το δικό σου γκολ στον τελικό, ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο. Ήταν μια καλή χρονιά;

«Ήταν ένα ταξίδι... Ξεκίνησε διαφορετικά η σεζόν απ' ότι τελείωσε. Στην αρχή δεν έπαιζα και στο τέλος της χρονιά ήμουν ο βασικός επιθετικός της ομάδας. Θα έλεγα ότι αυτή η σεζόν ήταν ένα... ζέσταμα για όσα θα επακολουθήσουν στην καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Τώρα γνωρίζω καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, τους αντιπάλους, αλλά και τους συμπαίκτες μου πολύ καλύτερα. Φέτος θα δείτε έναν διαφορετικό Άκπομ».

-Πώς ήταν τα πράγματα όταν ήσουν στον πάγκο;

«Είναι λογικό και φυσιολογικό όταν δεν παίζεις, να μην έχεις τόση αυτοπεποίθηση και να μην είσαι καλά ψυχολογικά. Ήμουν έτοιμος να παίξω και περίμενα. Περίμενα απλά την ευκαιρία μου».

-Πέρασες από την Άρσεναλ, τώρα είσαι στον ΠΑΟΚ. Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να γίνει ένα top club;

«Οι διαφορές είναι κυρίως στο γεγονός πως η Άρσεναλ είναι πιο έμπειρη ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κυρίως αυτά του Champions League. Η προπόνηση είναι διαφορετική. Είναι πιο δυνατή, αφού πρέπει να ανταπεξέλθεις στην Premier League. Ο κόσμος πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια απόσταση από αυτά τα τόσο μεγάλα club. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που συνεχώς ανεβαίνει επίπεδο και κάθε σεζόν που περνάει μεγαλώνει ακόμα περισσότερο σε μέγεθος. Το προπονητικό μας κέντρο είναι καλό, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές! Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν πρέπει να υποτιμά τον ΠΑΟΚ!

-Ο Αρσέν Βενγκέρ, μιλώντας στη FORZA, είχε πει τα καλύτερα για σένα. Ποια ήταν η σχέση σας;

«Του άρεσα ως ποδοσφαιριστής, όταν ήμουν πιο νέος. Τα είχα πάει καλά στην προετοιμασία, αλλά δεν πήρα την ευκαιρία να παίξω πολύ στην πρώτη ομάδα. Τον καταλαβαίνω, είναι δύσκολο ένας πιτσιρικάς να παίξει απευθείας σε μια ομάδα όπως η Άρσεναλ. Όλα συμβαίνουν για έναν λόγο. Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και νιώθω ότι με αγαπούν εδώ, Νιώθω άνετα στον ΠΑΟΚ και είμαι ερωτευμένος με αυτή την ομάδα. Προτιμώ να παίζω για ομάδα, που με θέλουν, παρά σε ένα από τα τεράστια club του πλανήτη και να νιώθω πως δεν με θέλουν εκεί».

-Γυρίζεις πίσω από τις διακοπές σου και ο Λουτσέσκου ανακοινώνει ότι φεύγει. Ποια η αντίδραση σου;

«Δεν το περίμενα. Σοκαρίστηκα! Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο, όλα συμβαίνουν γρήγορα. Γρήγορα ήρθε και ο νέος προπονητής μας. Πρέπει να προσαρμόζεσαι γρήγορα γιατί δεν ξέρεις τι θα σου φέρει το μέλλον. Στεναχωρήθηκα, όμως, για τη φυγή του Λουτσέσκου, γιατί πέρυσι γράψαμε ιστορία όλοι μαζί. Έπρεπε όμως να ξεπεπεράσουμε το σοκ γρήγορα, γιατί έχουμε σημαντικούς αγώνες για το Champions League. Τώρα έχουμε έναν νέο προπονητή που είναι εξίσου καλός και έχει ένα πολύ καλό τιμ και θέλουμε να κατακτήσουμε και μαζί του τίτλους».

-Ποιες είναι οι διαφορές του Λουτσέσκου με τον Φερέιρα;

«Η φιλοσοφία τους μοιάζει να είναι η ίδια. Θέλουν να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο. Είναι δύο καλοί προπονητές, αλλά πάνω από όλα καλοί άνθρωποι. Πάνω από όλα πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος και να σέβεσαι τους παίκτες σου. Έτσι θα τους κάνεις να θέλουν να παίξουν για σένα! Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε τα όσα μας ζητάει ο κύριος Φερέιρα. Για αυτό όμως δουλεύουμε τόσο πολύ στο τακτικό κομμάτι. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε να προσαρμοστούμε σε αυτές».

-Πέρσι πέτυχες αρκετά γκολ, που δεν μέτρησαν; Πιστεύεις ότι το VAR θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος;

«Δεν με κατέβαλε όλο αυτό, που γίνονταν πέρσι! Κάθε φορά που μου ακύρωναν ένα γκολ, ήθελα να σκοράρω ξανά. Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου "ηρέμησε, θα το βάλεις στην επόμενη φάση". Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται το VAR. Είδες και εσύ και όλοι ότι τα γκολ που έβαλα ήταν κανονικά, αλλά ακυρώθηκαν. Θεωρώ πως το VAR θα βοηθήσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα».

-Το γκολ σου στον τελικό του Κυπέλλου, ήταν το πιο σημαντικό της καριέρας σου;

«Θα έλεγα πως τα πιο σημαντικά τέρματα στην έως τώρα καριέρα μου, είναι αυτό στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και αυτό στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ένιωσα απίστευτα συναισθήματα και στα δυο γκολ και δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω».

-Μετά τον τελικό, έβαλες τα κλάματα. Γιατί;

«Βγήκαν πολλά συναισθήματα στην επιφάνεια. Το να σκοράρεις ένα τόσο σημαντικό γκολ σε μια τέτοια σεζόν, ήταν κάτι υπέροχο. Ήταν δάκρυα χαράς»

– Λονδίνο ή Θεσσαλονίκη;

«Και τα δύο. Η οικογένεια μου είναι στο Λονδίνο, αλλά η δεύτερη μου οικογένεια, ο ΠΑΟΚ είναι στη Θεσσαλονίκη».

-Μέσι ή Ρονάλντο;

«Θα διαλέξω τον Μέσι. Δεν είναι άνθρωπος, όλα αυτά που κάνει στο γήπεδο είναι... μαγικά!»

-Ποιος θεωρείς ότι είναι ο καλύτερος Άγγλος επιθετικός όλων των εποχών;

«Ο αγαπημένος μου και ο καλύτερος επιθετικός όλων για μένα είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ και ας έπαιζε στην Μάντσεστερ».

-Πώς είναι ο Άκπομ εκτός γηπέδου;

«Είμαι χαλαρός τύπος, πάντα χαμογελάω και προσπαθώ να είμαι χαρούμενος. Είμαι πάντα ήρεμος. Είμαι βασικά το ακριβώς αντίθετο από ότι βλέπετε στο γήπεδο»

-Λένε για την ατμόσφαιρα των αγγλικών γηπέδων. Συγκρίνεται με την ατμόσφαιρα της Τούμπας;

«Η Τούμπα είναι απίστευτη. Στο γήπεδο μας δημιουργείται η καλύτερη ατμόσφαιρα στον κόσμο. Περιμένω πως και πως το παιχνίδι με τον Άγιαξ, γιατί ξέρω ότι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί μας θα είναι υπέροχη»

-Με ποιες λέξεις θα περιέγραφες τον ΠΑΟΚ;

«Πάθος, φανατισμός και οικογένεια...».

-Τελικά θα παίξεις στην εθνική Νιγηρίας;

«Είμαι έτοιμος να παίξω με την Εθνική Νιγηρίας. Έχουμε ολοκληρώσει τις επαφές μας και φέτος θα κληθώ, από όσο ξέρω».

-Ποια είναι τα όνειρα που κάνεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ;

«Τα όνειρα μου με τον ΠΑΟΚ είναι απλά. Θέλω να παίξω στους ομίλους του Champions League, να κατακτήσω ξανά το νταμπλ και να βγω πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη...