«Αφήστε εμένα, ο Σαββίδης πρέπει να μείνει 100 χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Ο Φερνάντο Βαρέλα υπέγραψε για άλλα τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ αλλά τα δικά του... credits γι΄αυτήν την ομάδα ανήκουν στην οικογένεια Σαββίδη.
«Αφήστε εμένα, ο Σαββίδης πρέπει να μείνει 100 χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Βαρέλα... εμπιστευτικό στο SDNA.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Φερνάντο Βαρέλα άνοιξε την καρδιά του στο SDNA, ξετυλίγοντας το story της ανανέωσης. Οι γιοι που τον «εγκλώβισαν» στην απόφασή του, η συνάντηση με τον Βιεϊρίνια, ο Λουτσέσκου που λειτούργησε σαν πατέρας για εκείνον και η οικογένεια Σαββίδη που «καθάρισε» την υπόθεση, δίνοντας ένα happy end.

«Νιώθω πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά. Είμαστε εδώ τρία χρόνια, τα παιδιά έχουν μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη. Έχουν φίλους, μια δεύτερη οικογένεια. Θα ήταν για εκείνους μια πολύ μεγάλη αλλαγή αν μετακομίζαμε... Τους ήταν πάρα πολύ δύσκολο μόνο στη σκέψη. Το σημαντικό είναι πως τώρα εγώ και η οικογένειά μου είμαστε ευτυχισμένοι».

Μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως δέχθηκαν οι γιοι του τα χαρμόσυνα νέα από τη Θεσσαλονίκη δεδομένου πως έχουν ήδη αναχωρήσει για την Πορτογαλία: «Τους πήρα τηλέφωνο για να τους πω πως εγώ και η μαμά τους αποφασίσαμε να παραμείνουμε στον ΠΑΟΚ. Δεν με πίστευαν (σ.σ. γελάει). Έλα μπαμπά μην μας κοροϊδεύεις τώρα, μου έλεγαν... Αν δεν δούμε τα χαρτιά, δεν πιστεύουμε τίποτα... Αλλά νομίζω πως τώρα που θα δουν και την ανακοίνωση, θα είναι όλα καλά (σ.σ. γελάει)...».

Η ανατροπή στην υπόθεση του Βαρέλα σφραγίστηκε μετά την επιστροφή του Φερνάντο Βαρέλα από την Πολωνία, όπου και βρέθηκε για να συνοδεύσει τον γιο του Τόμας στο τουρνουά που συμμετείχε ο ΠΑΟΚ. Με την επάνοδό του στη Θεσσαλονίκη, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στο SDNA: «Είδα μια φανταστική προσπάθεια από τον ΠΑΟΚ. Έκαναν ένα καθοριστικό βήμα. Σε συνδυασμό με τα κλάματα των παιδιών μου, της επιθυμίας του να παραμείνουν εδώ που μεγαλώνουν, τα πάντα έγιναν πιο εύκολα και έτσι φτάσαμε άμεσα στην συμφωνία».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να σταθεί και στην τυχαία συνάντηση του με τον αρχηγό της ομάδας, Αντελίνο Βιεϊρίνια, το πρωί της Δευτέρας και στην συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες: «Ήμουν με το γιο μου στο αυτοκίνητο. Έκλαιγε. Και πήγαμε στην Τούμπα. Εκεί ήταν για θεραπείες ο Βιεϊρίνια με τον φυσικοθεραπευτή. Μιλήσαμε. Με ρώτησε αν η απόφαση μου είναι οριστική και αν το θέμα έχει κλείσει. Του είπα πως όχι, του μίλησα για τον γιο μου που έκλαιγε νωρίτερα... Και μου λέει, ok... στέλνοντας μια selfie των δυο μας στον Γιώργο Σαββίδη. Και εκείνος απάντησε πως θα το λύσουμε».

Η οικογένεια Σαββίδη για τον Φερνάντο Βαρέλα αποτελεί ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι. Εκείνος θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Τούμπας για τα επόμενα τρία χρόνια αλλά ευχήθηκε η οικογένεια Σαββίδη να μείνει για άλλα... 100, θέλοντας να «υποκλιθεί» στα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν προκειμένου να γιγαντώσουν τον ΠΑΟΚ: «Αυτή η οικογένεια κάνει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Δεν ξέρω τι να πω, εγώ υπέγραψα για τρία χρόνια, μακάρι εκείνους να τους βλέπουμε για 100 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτή η οικογένεια μεγαλώνει τον ΠΑΟΚ και μεγαλώνει και την πόλη. Και ο ΠΑΟΚ και η πόλη παίρνουν χαρά από τον Σαββίδη».

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε τον άνθρωπο που ανακουφίστηκε όσο κανείς με την είδηση της παραμονής του Φερνάντο Βαρέλα στον ΠΑΟΚ, τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είναι πατέρας μου. Για εκείνον μπορώ να δώσω τα πάντα. Είναι ο άνθρωπος που με έχει βοηθήσει όσο κανείς στην καριέρα μου. Ο άνθρωπος που με κάνει καλύτερο στο γήπεδο. Ο άνθρωπος που με εξελίσσει κάθε μέρα, ό,τι μου ζητήσει, θα το κάνω...».

Πλέον, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός θα αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη για μερικές ημέρες ξεκούρασης, βάζοντας εκείνος τον επίλογο της συζήτησης μας προκειμένου να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...