«Έκανα λάθη στον ΠΑΟΚ!»

O Xάρης Χαρίσης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ μετά τον δανεισμό του από τη Σιντ Τρούιντ και βρίσκεται στην προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» που πραγματοποιείται στην Ολλανδία.
«Έκανα λάθη στον ΠΑΟΚ!»

Πλέον, δείχνει να έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά και είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από τα... πόδια του για να παραμείνει στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο νεαρός μέσος του Δικεφάλου μίλησε στο INPAOK για τον δανεισμό του στο Βέλγιο, αλλά και για τα λάθη που έκανε στην πρώτη του χρονιά στους «ασπρόμαυρους» τονίζοντας πως θέλει να τα αλλάξει...

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Χαρίσης:

Πως ήταν η εμπειρία σου στο Βέλγιο και στη Σιντ Τρούιντεν;

«Ήταν μία πολύ ωραία και διδακτική εμπειρία. Αγωνιζόμουν σε ένα καλό πρωτάθλημα με πολύ καλές υποδομές. Ευτυχώς είχα για παρέα τους Κίτσιου και Γούτα και δεν ήμουν μόνος μου εκεί. Πάντως, αυτή η εμπειρία θα αφήσει το στίγμα της στην καριέρα μου»

Νιώθεις πως γύρισες διαφορετικός; Πιο ώριμος;

«Θεωρώ πως γύρισα διαφορετικός και πιο ώριμος από τον δανεισμό μου ναι. Είδα πως δουλεύουν στο εξωτερικό οι ομάδες και οι παίκτες της ηλικίας μου. Αυτό με βοήθησε στο να εξελίξω το χαρακτήρα μου, εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και να προσθέσω στοιχεία στο παιχνίδι μου».

Είδες διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το βελγικό πρωτάθλημα και αν ναι ποιες;

«Ναι υπάρχουν διαφορές! Εκεί γνωρίζεις πως ακόμα και η αναμέτρηση του πρώτου με τον τελευταίο είναι ντέρμπι. Το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Μπορεί οι «μεγάλες» ομάδες της Ελλάδας να είναι καλύτερες ποιοτικά από τις μεγάλες του Βελγίου, αλλά οι πιο «μικρές» είναι πιο ανταγωνιστικές από τις δικές μας».

Στο θέμα της διαιτησίας πως είναι εκεί τα πράγματα;

«Σίγουρα η Άντερλεχτ και η Μπριζ έχουν την εύνοια της διαιτησίας, αλλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δεν υπάρχει εκεί...»

Αν είχες μία χρονομηχανή θα γυρνούσες πίσω στην καριέρα να αλλάξεις κάποια πράγματα;

«Ναι θα το έκανα! Θα γυρνούσα στην πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ. Έκανα λάθη που αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα τα έκανα ξανά. Ήμουν και πιο μικρός. Ωστόσο, σίγουρα αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα άλλαζα πολλά πράγματα!»

Υπάρχει κάτι που δεν ξέρει πολύς κόσμος για σένα;

«Αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος για εμένα είναι πως ξεκίνησα την καριέρα μου ως αριστερός μπακ!»

Υπάρχει κάτι μικρό που όμως άλλαξε την καριέρα σου;

«Υπάρχει κάτι ναι, αλλά δεν το λες και μικρό... Η εμπειρία μου στο Βέλγιο μου άλλαξε την καριέρα. Όπως είπα πριν με βοήθησε ως άνθρωπο γιατί είδα διαφορετικά πράγματα και πιστεύω πως αυτό θα με βοηθήσει πολύ στη συνέχεια της καριέρας μου».

Ο Χάρης Χαρίσης ποιον ή ποιους είχε ίνδαλμα από μικρός;

«Ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Αντρές Ινιέστα ήταν τα ινδάλματα μου. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, αφού είχαν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού».

Γιατί επέλεξες να φοράς το νούμερο 24;

«Όπως είπα και προηγουμένως είχα τρέλα με τον Αντρές Ινιέστα και αυτός είναι ο πρώτος αριθμός που φόρεσε στη Μπαρτσελόνα. Επίσης μου άρεσε ως αριθμός και αφού δεν μπορούσα να πάρω το 8 επέλεξα να αγωνίζομαι με αυτό στην πλάτη μου τη φετινή σεζόν».

Μπορείς να περιγράψεις την προετοιμασία με τον Ράζβαν Λουτσέσκου μέσα σε μία πρόταση;

«Είναι καλή προετοιμασία και δυνατή. Επίσης έχει πολλές ασκήσεις με μπάλα, κάτι που μας αρέσει εμάς τους ποδοσφαιριστές»

Η κλήρωση έφερε τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την Βασιλεία στα προκριματικά του Champions League. Πώς την βλέπεις ως αντίπαλο; Τη θεωρείς βατή;

«Η Βασιλεία είναι μία καλή και ποιοτική ομάδα με συνεχείς παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νομίζω όμως πως είμαστε πιο καλή ομάδα και αν είμαστε αυτοί που πρέπει στα μεταξύ μας ματς, θα είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούμε».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν;

«Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και θέλω να υποσχεθώ στους οπαδούς μας ότι εγώ και οι συμπαίκτες που θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Διαβάστε ακόμη...