Βαρέλα για όλους και για όλα

Ο Φερνάντο Βαρέλα φιλοξενήθηκε στο Metropolis και μίλησε για όλα όσα έγιναν την φετινή περίοδο.
Βαρέλα για όλους και για όλα

Για το ακυρωθέν δικό του γκολ στο ματς με την ΑΕΚ, το κλάμα με τον γιο του στο ματς με τη Λάρισα, το δικό του κλάμα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ όταν οι συμπαίκτες του, τον ανέδειξαν πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν αλλά και για την επόμενη χρονιά. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήριο.

Για το κλάμα με το γιο του, αγκαλιά, όταν σκόραρε απέναντι στη Λάρισα: "Είναι μια εικόνα που σίγουρα θα μου μείνει για πάντα. Προσπαθούσα πολλές φορές να σκοράρω με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και όταν το κατάφερα και είδα το παιδί μου ακριβώς εκεί μπροστά μου, πίσω από την εστία θέλησα να το πανηγυρίσω μαζί του. Ειδικά γιατί σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ότι είχε προηγηθεί μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα, η πρώτη μου με τον ΠΑΟΚ και η οικογένεια μου, με είχε στηρίξει".

Για το ότι έκλαψε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ όταν οι παίκτες του τον ανέδειξαν ως τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς: "Ξέρω ότι έκανα μια καλή σεζόν αλλά και άλλοι το πέτυχαν όπως οι Πέλκας, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, Πασχαλάκης. Και δεν περίμενα να ακουστεί το δικό μου όνομα. Αιφνιδιάστηκα για αυτό και αντέδρασα έτσι. Ηταν μια τεράστια τιμή για μένα από τους συμπαίκτες μου. Γιατί μαζί παλεύαμε όλη τη χρονιά με έναν κοινό στόχο: να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ. Ηταν πολύ σημαντικό αυτό το βραβείο για μένα, ήταν μια προσωπική ανταμοιβή για αυτό και συγκινήθηκα".

Για το ποιον ψήφισε ο ίδιος ως MVP: "Εγώ ψήφισα κατά σειρά τον Πέλκα και στη συνέχεια τον Κάμπος και τον Μαουρίσιο".

Για τη συμβολή του Λουτσέσκου στην ομάδα: "Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο που μπορεί να διαχειριστεί τόσες καλές μονάδες. Εμείς φέτος έχουμε πολύ καλούς παίκτες και ο Λουτσέσκου όλους αυτούς τους έκανε οικογένεια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αλλωστε έντεκα μόνο μπορούν να παίξουν σε κάθε αγώνα. Εμείς λοιπόν φέτος λειτουργήσαμε ως οικογένεια. Αυτό είναι έργο του Λουτσέσκου. Το ότι μας έδωσε να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε εντός και εκτός γηπέδου. Για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό".

Για τη δική του παρουσία στην ομάδα και την εντυπωσιακή βελτίωση του σε σχέση με την πρώτη σεζόν: "Πρώτα απ' όλα άλλαξα το μυαλό μου, έγινα πιο επαγγελματίας. Κοιμόμουν καλά, έτρωγα σωστά, δούλεψα καλά στο γυμναστήριο και στο γήπεδο και αυτό με βοήθησε και είμαι περήφανος για τη βελτίωση μου. Επίσης πήρα την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και αυτό δίνει αυτοπεποίθηση. Παράλληλα σε σχέση με την πρώτη σεζόν, γνώριζα καλύτερα όλους στην ομάδα. Αλλά κυρίως κάθισα και σκέφτηκα ότι ο Σαββίδης με πληρώνει καλά, μου προσφέρει ένα συμβόλαιο και πρέπει να το ανταποδώσω. Κάθισα, τα έβαλα όλα κάτω και θέλησα να δικαιώσω και τον προπονητή μου και τον μεγαλομέτοχο και όσους με εμπιστεύτηκα".

Για το ότι ο Λουτσέσκου τονίζει πως αεκ και ολυμπιακός συμμάχησαν για να κλέψουν το Πρωτάθλημα και αν συμφωνεί με αυτό: "Πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί του γιατί αυτό είναι το λογικό συμπέρασμα. Δείτε τι έγινε και στα δυο παιχνίδια με ολυμπιακό και αεκ. Με τον ολυμπιακό δεν έγινε κάτι στην Τούμπα. Ο κόσμος ήταν υποδειγματικός παρά το ότι από την προθέρμανση οι παίκτες του Οολυμπιακού πριοκαλούσαν.Και ήταν ξεκάθαρο πως ο ολυμπιακός ήρθε προετοιμασμένος να κάνει κάτι για να μην παίξει και το έκανε. Συμφωνώ απόλυτα με τον προπονητή μου και το ότι το τόνιζε αυτό συνεχώς, μας έκανε πιο δυνατούς. Ο ολυμπιακός φοβήθηκε να παίξει απέναντι μας και αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε ως Μέγας Αλέξανδρος".

Για το γκολ του απέναντι στην αεκ που δεν μέτρησε: "Μετά από χρόνια θα συνεχίσω να λέω ότι μου έκλεψαν το πιο ωραίο γκολ στην καριέρα μου. Θα λέω ότι μας έκλεψαν τα πάντα, έναν τίτλο που ο ΠΑΟΚ τον κέρδιζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα το ξεχάσω και θα λέω το ίδιο: μας έκλεψαν!"

Για το ποια ομάδα προτιμά στο δεύτερο προκριματικό γύρο. Βασιλεία ή Αγιαξ;: "Oπως δείξαμε φέτος, έχουμε την ομάδα, τον προπονητή, όλα όσα χρειαζόμαστε για να περάσουμε επιτέλους στους ομίλους. Αλλά πρέπει να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία γιατί έστω και ένα λάθος σε αυτό το επίπεδο στοιχίζει. Αλλά είναι η ώρα να πάμε στους ομίλους, πρέπει να μπούμε. Οποια ομάδα και αν αντιμετωπίσουμε, απαιτείται η καλύτερη δυνατή προετοιμασία".

Για το πώς προέκυψε το παρατσούκλι "Τhe Beast" που του έχουν δώσει: "Γιατί πάντα σε κάθε προπόνηση, εμφανίζομαι μια ώρα πριν από την έναρξη της και παραμένω μια ώρα και μετά το τέλος της και πηγαίνω στο γυμναστήριο. Εχω ένα σώμα που το έχω δουλέψει και για αυτό με φωνάζουν έτσι οι συμπαίκτες μου".

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: "Εκτός από την είσοδο στους ομίλους θέλω να πάρουμε τους τίτλους στην Ελλάδα. Να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και φυσικά για να συμβεί αυτό πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή γιατί φέτος χάσαμε κάποιους σημαντικούς βαθμούς. Χρειάζεται ένα δυναμικό ξεκίνημα. Φέτος γεννήσαμε την ελπίδα, φέτος πρέπει να το πάρουμε!"

Για το ότι στον ΠΑΟΚ θέλουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο: "Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κουβέντα. Μαζί μου δεν έχει μιλήσει κάποιος, γνωρίζω ότι έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, θα τα δώσω όλα όπως φέτος. Φυσικά δεν έχω θέμα να συζητήσω για ένα νέο συμβόλαιο αλλά είμαι αφοσιωμένος έτσι κι αλλιώς στον ΠΑΟΚ".

Για το αν αισθάνεται καλά με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη: "Είμαι χαρούμενος γιατί είμαι εδώ με την οικογένεια μας. Η ζωή μας είναι εδώ. Φυσικά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Απλά στην παρούσα φάση είμαι ευτυχισμένος αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μιλήσεις για το μέλλον".

Διαβάστε ακόμη...