«Πήραν έτοιμα χαρτιά στην ΚΕΔ, απορώ πως δεν παραιτήθηκαν» (audio)

Στο Metropolis 95,5  φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για θέματα διαιτησίας, κ. Μάλαμας Τεβεκέλης.
«Πήραν έτοιμα χαρτιά στην ΚΕΔ, απορώ πως δεν παραιτήθηκαν» (audio)

Ο παλαίμαχος ρέφερι αναφέρθηκε στο θέμα με τους πίνακες διαιτησίας που οδήγησε στην αντίδραση των τριών «μεγάλων» (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) που απειλούν με μη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ προέκυψε από την παρουσία του Ανδρέα Παππά στη Σούπερ Λιγκ ή συνολικά για τους πίνακες διαιτησίας: «Είναι συνολικό το θέμα γιατί στους πίνακες παραμένουν άνθρωποι που προκαλούν εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα, ο Κοντιζάς, που δεν άφησέ τον Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό να κάνει επίθεση, βγήκε από τους πίνακες «για τα μάτια του κόσμου» και φέτος επανήλθε. Από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει. Ενας διαιτητής από τα Χανιά, ο Γιαννουλάκης, χωρίς μεγάλες δυνατότητες, μακάρι να με διαψεύσει, ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ επειδή ο πατέρας του αποχώρησε από την παράταξη του κ. Βούρβαχη και μπήκε σε αυτήν του κ. Βαρουξάκη. Με τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ, ποια λογική ΠΑΕ θα δεχτεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;»

Για το περίφημο «ισπανικό μοντέλο» στη διαιτησία: «Εγώ όσους ρώτησα κανείς δεν ήξερε να μου πει τι θα κάνει και τελικά αποδείχτηκε ότι οι ελπίδες της Λιγκα με το ισπανικό μοντέλο ότι θα υπάρξει μια επιτροπή που θα κάνει τα πάντα, είναι μόνο για τους ορισμούς. Η διοίκηση του κ Γκιρτζίκη δείχνει ότι δεν την ενδιαφέρει οι αντιδράσεις. Από τη στιγμή που κόπηκαν οι διαιτητές των Ενώσεων της αντιπολίτευσης, ενώ ανέβηκαν αυτοί που οι Ενώσεις τους στηρίζουν την ΕΠΟ, αντιλαμβάνεται κανείς τον τρόπο λειτουργίας. Μέχρι τον Οκτώβριο θα γίνουν 6 αγωνιστικές, όποτε καλώς πάρθηκαν από τις ομάδες αυτές οι αποφάσεις. Απλώς δεν αντέδρασαν σωστά όταν έπρεπε. Δεν ξέρω πώς πέρασε το ισπανικό μοντέλο και τι θα κάνει ακριβώς όμως από τη στιγμή που δεν βγαίναν να πουν τον τρόπο λειτουργίας, δε δικαιολογείται η αισιοδοξία που υπήρχε για ένα διάστημα».

Πώς σχολιάζει ο ίδιος την κατάσταση: «Κατ' αρχάς, ήρθαν τέσσερα ονόματα στη Σούπερ Λιγκ για να ψηφίσου μια τον υπεύθυνο των ορισμών, από τα οποία προέκυψε ο κ. Σαραϊδάρης. Από τους τέσσερις, οι τρεις δεν μπορούσαν. Ποιος τα έφερε αυτά τα ονόματα, δεν το ξέρω. Πήγαμε στο ισπανικό μοντέλο χωρίς καν να ξέρουμε πώς λειτουργεί, βγήκαν αισιόδοξα μηνύματα προς τα έξω και ξαφνικά βγήκε η γυμνή αλήθεια. Αυτή, λοιπόν, η ΚΕΔ του κ. Σωμαρακάκη, που ευχαριστούσε τον κ. Θεοδωρίδη για ότι έκανε γι' αυτόν, έκανε αυτές τις αξιολογήσεις. Έτοιμα «χαρτιά» πήρανε και απορώ πώς δεν παραιτήθηκαν με αυτά που κάνανε».

Για την στάση του κ. Σαραϊδάρη και όσα του καταλογίζει ο κ. Γκιρτζίκης: «Εγιναν αξιολογήσεις και αγωνιστικά τεστ και ούτε καν κλήθηκε για να έχει εικόνα του τι γίνεται. Η ΕΠΟ τον άδειασε και ένας σοβαρός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θα έκανε ότι και ο κ. Σαραϊδάρης».

Τι βλέπει να γίνεται στο μέλλον και αν υπάρξει μια νέα λίστα διαιτητών: «Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Δεν νομίζω ότι η ΕΠΟ θα κάνει πίσω και οδεύουμε προς αδιέξοδο».

Ακούστε όσα είπε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...