«Πιθανή η παραμονή μου και του Ιβιτς στον ΠΑΟΚ, αν...»

Συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του έδωσε ο βοηθός του Βλάνταν Ιβιτς, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής των δύο στην ομάδα
«Πιθανή η παραμονή μου και του Ιβιτς στον ΠΑΟΚ, αν...»

Οπως δήλωσε ο Πολωνός βετεράνος αμυντικός του Δικεφάλου, εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει και πετύχει στα πλέι οφ, τότε θα αυξηθούν και οι πιθανότητες να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στον πάγκο του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νέα κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Το κλαμπ απέλυσε τον προηγούμενο προπονητή και πλέον είναι ο Βλάνταν Ίβιτς και εγώ βοηθός του. Γνωρίζω αρκετό καιρό τον Ίβιτς, παίζαμε μαζί στον ΠΑΟΚ και συνεργαστήκαμε στην δεύτερη ομάδα. Ουσιαστικά, μεταφέρθηκε όλο το προπονητικό τιμ από την Κ20 στην πρώτη ομάδα».

Για το αν πάρχουν πιθανότητες παραμονής του και του Ιβιτς και τη νέα σεζόν: «Τώρα, κανείς μας, δεν ασχολείται με το τι θα γίνει στο μέλλον. Σίγουρα αν καταφέρουμε να πετύχουμε στα πλέι οφ και δείξει η ομάδα την καλή της πλευρά, τότε θα έχουμε, περισσότερες ελπίδες να παραμείνουμε».

Για τους στόχους της ομάδας: «Πρέπει να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση και μπορούμε να το πετύχουμε αυτό μέσω των πλέι οφ. Αν επιστρέψουν και οι τραυματίες μας θα είμαστε αρκετά ισχυροί. Δεν είναι ανέφικτο να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ».

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο για πρώτο προπονητή: «Τώρα μου ταιριάζει αυτό που είμαι. Δεν έχω κανένα λόγο να διαμαρτύρομαι. Ο Ίβιτς είναι ένα εξαιρετικός προπονητής, πολλά υποσχόμενος. Μπορώ να μάθω πολλά μαζί του. Είναι ο κατάλληλος για να διατηρήσει την πειθαρχία στην ομάδα. Προβλέπω πως θα κάνει μια μεγάλη καριέρα! Και μπορώ να κάνω σύγκριση, γιατί δούλεψα με πολλούς προπονητές ως παίκτης. Είναι ένας από τα καλύτερους προπονητές και θα πετύχει σίγουρα».

Για το αν θα αναλάμβανε ομάδα της Πολωνίας: «Για τα επόμενα χρόνια δεν σχεδιάζουμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν εδώ, προς το παρόν δεν το σκεφτόμαστε, αλλά αν έρθει μια πρόταση θα το δούμε».

Για τους πολλούς τραυματισμοί και αν αυτοί έπαιξαν ρόλο στην απόλυση του Τούντορ: «Η ομάδα είχε 11 αγώνες στη σειρά χωρίς νίκη. Η πίεση της διοίκησης και των οπαδών μεγάλωσε, μέχρι που τελικά ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αλλάξει τον προπονητή. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με τον Ίβιτς. Έχουμε κερδίσει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 3-0. Ωστόσο όντως οι τραυματισμοί ήταν πραγματικά πολλοί και υπήρξαν διάφορες συζητήσεις για το τι έφταιξε. Υπήρχαν θεωρίες για την κακή προετοιμασία της ομάδας ή την κακή κατάσταση του γηπέδου. Αλλά το χειρότερο είναι πίσω μας. Μας λείπουν 6-7 ιδιαίτερα σημαντικοί παίκτες, αλλά σύντομα αρκετοί θα επιστρέψουν και ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δυνατός».

Για τον Κάσπερ Χαμαλάινεν που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ και δεν έκρυψε το γεγονός ότι είχε πρόταση: «Εμένα δε με ρώτησαν για την περίπτωση του, αλλά ο Τύπος έγραψε αρκετά στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε για κάποιο «δεκάρι», αλλά τελικά δεν αποκτήθηκε. Κατά τη γνώμη μου ο Χαμαλάινεν έχει μεγάλη ποιότητα και θα ήταν μία ενδιαφέρουσα περίπτωση και κατάλληλος για εμάς. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως εγκλιματισμού, τα θέματα υγείας. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας...».

Διαβάστε ακόμη...