Φωτάκης: «Η πρόκριση θα κριθεί στο Ζάγκρεμπ»

Ο μέσος του «δικέφαλου» με δηλώσεις το σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, μίλησε για την απόδοσή του, την πρόκριση στους "32"  του Europa League και τον Μάκη Χάβο.
Φωτάκης: «Η πρόκριση θα κριθεί στο Ζάγκρεμπ»

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Φωτάκης στον sport103fm:

Για το νικηφόρο αγώνα με την Βιγιαρεάλ, δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια και το πρόσωπο που δείξαμε. Από εδώ και πέρα πρέπέι να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καβάλα. Η Βιγιαρεάλ είναι η τρίτη δύναμη στην Ισπανία. Την αντιμετωπίσαμε πολύ σωστά. Κλείσαμε τους χώρους πολύ καλά και πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. Εμείς παίζαμε για δύο αποτελέσματα, αλλά δεν μας βόλεψε και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Εκεί μία ισοπαλία θα ήταν πολύ καλή. Δεν έχουμε περιθώρια, πρέπει να κερδίσουμε την Μπριζ και μετά βλέπουμε».

Για το ποιους παίκτες ξεχώρισε περισσότερο από την ισπανική ομάδα, τόνισε: «Η μεσοεπιθετική της γραμμή ήταν πάρα πολύ δυνατή. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον παίκτη. Είναι επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά. Είναι δύσκολο να παίξεις επιθετικά με μία τέτοια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε επιθετικά πέρσι και το πλήρωσε. Εμείς ήμασταν διαβασμένοι και παίξαμε πολύ καλά».

Για το πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθεί κάποιος παίκτης μετά από μία μεγάλη νίκη στην Ευρώπη στο πρωτάθλημα: «Αυτή είναι η δουλειά μας. Κοιτάμε τη συνέχεια. Τώρα δύσκολο ή εύκολο δεν έχει σημασία. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας».

Για το πως κρίνει την προσωπική του απόδοση και τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, τόνισε: «Όλα τα παιδιά όχι μόνο εγώ, θέλουν να παίζουν. Δεν είχα πάρει πολλές ευκαιρίες από τον προηγούμενο προπονητή. Ο τωρινός προπονητής είναι μία χαρά. Πήρα τις ευκαιρίες και από εκεί και πέρα προσπαθώ να βοηθάω όπως μπορώ την ομάδα».

Για το ποιο ρόλο προτιμά να έχει όταν αγωνίζεται, δήλωσε: «Ένας συνδυασμός όλων. Και να δίνω ασίστ και να σκοράρω. Όλα με ενδιαφέρουν. Σημασία έχει, όμως, να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι, να κερδίζει η ομάδα και να φεύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο».

Για τα γκολ που πέτυχε ως τώρα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είπε: «Στον Εορδαϊκό ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Στο πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο θέλαμε τη νίκη για να ανακάμψουμε και τώρα κοιτάμε τη συνέχεια».

Για το αν αισθάνεται φίλαθλος του ΠΑΟΚ, είπε: «Όποιος κι αν αγωνίζεται μέσα στην Τούμπα αισθάνεται κομμάτι της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Εγώ αισθάνομαι περήφανος που παίζω σε μία τέτοια ομάδα».

Για ποια ήταν η πιο δύσκολη ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ από την αρχή της φετινής σεζόν, τόνισε: «Πιο δύσκολη ομάδα από όλες η Βιγιαρεάλ. Εμείς, όμως, και στα δύο παιχνίδια δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και αυτό είναι που μετράει».

Για την στήριξη του κόσμου, είπε: «Θέλουμε τον κόσμο στον πλευρό μας. Είναι ο 12ος παίκτης μας. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο η νίκη, αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα και να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Για το ποια διοργάνωση προτιμάει περισσότερο και που ρίχνει μεγαλύτερο βάρος, υπογράμμησε: «Στην Ευρώπη τα έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Στο Κύπελλο, αν και δύσκολα, προκριθήκαμε. Στο πρωτάθλημα δεν τα πήγαμε καλά από την αρχή. Νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις».

Για τον ερχόμενο αγώνα της Δευτέρας στην Καβάλα, επεσήμανε: «Δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με δυνατούς παίκτες. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να φύγουμε από εκεί με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το έχουμε πει πολλές φορές. Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Τώρα είναι η Καβάλα και πρέπει να την κερδίσουμε».

Για την προσωπική του άποψη για τον Μ. Χάβο, δήλωσε: «Κατά την προσωπική άποψη ο κ. Χάβος είναι πολύ καλός προπονητής. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Μας πιστεύει και ξέρει να διαβάζει τον αντίπαλο. Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι τώρα η ομάδα. Τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν. Σε πέντε ματς έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα στο «Μαδριγάλ«».

Για το που θα κριθεί η πρόκριση στους "32" του Europa League, σημείωσε: «Πρέπει να κερδίσουμε αρχικά την Μπριζ. Να δούμε τι θα γίνει στο άλλο ματς, όπου ελπίζουμε ότι θα κάνει κάτι καλό μέσα στην Ισπανία η Ντιναμό. Μακάρι να πάμε χαλαροί στο Ζάγκρεμπ. Αλλά, να σας πω την αλήθεια πιστεύω ότι θα πάμε μέχρι το τέλος. Η πρόκριση θα κριθεί στο Ζάγκρεμπ. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας».

Διαβάστε ακόμη...