Σφαγή χωρίς αναισθητικό

Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, εκτέλεσε το καθήκον του.
Σφαγή χωρίς αναισθητικό
Ακολουθώντας τα χνάρια "μεγάλων σφαγέων" άλλων εποχών,  εκτέλεσε το καθήκον του παίζοντας μόνο έδρα και καταδικάζοντας τον Π.Α.Ο.Κ. σε ήττα. Ο σπάθας έπαιξε 100%  υπέρ των γηπεδούχων πιθανότατα όχι για λογαριασμό τους, αλλά των αφεντικών του.

Ο κόσμος προβληματισμένος, είδε με ικανοποίηση την διοίκηση  να βγάζει ανακοίνωση για το κακούργημα που είδαμε σήμερα στο "βικελιδης". Ήρθε η ώρα  να απαιτήσουμε από την ΚΕΔ να μην ξανασφυρίξει ο συγκεκριμένος "κύριος" παιχνίδι της ομάδας μας .

Εμείς εδώ είχαμε φωνάξει την Παρασκευή ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι τόσο ανίκανος όσο και επικίνδυνος. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε...

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα , που βέβαια περνάει σε δεύτερη μοίρα, ο Σάντος ξεκίνησε την ομάδα όπως περιμέναμε και δεν προέβη σε κάποια έκπληξη. Ο Δικέφαλος παρατάχτηκε με καθαρό 4-2-3-1, έχοντας τους Βιτόλο και Γκαρσία πίσω από τον Ίβιτς και τους Σορλέν-Βιεϊρίνια στα πλάγια με τον Μουσλίμοβιτς να είναι ο μοναδικός προωθημένος του Π.Α.Ο.Κ. Η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζά και Σάουτσερ

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα ο ρέφερι φρόντισε να δείξει σε όλους τις αγνές προθέσεις του. Σε μια φάση στο κέντρο του γηπέδου και χωρίς να συντρέχει λόγος κιτρίνισε με χαρακτηριστική ευκολία τον Πάμπλο Γκαρσία περιορίζοντας σημαντικότατα τον αμυντικό ορίζοντα της ομάδας. Όλοι καταλαβαίνουμε πολλά από αυτή την κίνηση. Ήδη είχε αρχίσει να περνάει το μήνυμα..

Ο Π.Α.Ο.Κ. παρουσιάστηκε σαφώς μουδιασμένος στο ξεκίνημα του ματς ίσως και επηρεασμένος από την φάση του Γκαρσία αλλά αφού πέρασε το πρώτο πεντάλεπτο οι ποδοσφαιριστές του Σάντος επέβαλλαν το δικό τους γνωστό ρυθμό παγώνοντας το παιχνίδι και αποφεύγοντας τα λάθη που θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγάλει ξαφνικές αντεπιθέσεις. Ο μόνος τρόπος για να απειλήσουν οι γηπεδούχοι ήταν τα φάουλ που τους έδινε περιμετρικά από την περιοχή μας ο σπάθας, δημιουργώντας καταστάσεις από το πουθενά.

Τελικά, όμως, ο αρης σε μία ανύποπτη φάση κέρδισε πέναλτι -με τον κάλβο να ανατρέπεται μάλλον από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Κοντρέρας- στο 19ο λεπτό. Ο κάμπιας, όμως, σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά, αλλά στο 22ο λεπτό ο ίδιος έγραψε το 1-0 . Η αντίδραση του Π.Α.Ο.Κ. ήρθε σχεδόν άμεσα, δεν ήταν όμως ιδιαίτερα δυναμική, μεταφέροντας απλά την πίεση προς την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως οι παίκτες μας να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Σηφάκη. Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τον «Δικέφαλο» να έχει βγάλει «ίκτερο» από τις αναίτιες έως πολύ αυστηρές κίτρινες κάρτες του σπάθα .

Περιμέναμε να δούμε στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα να εμφανιστεί πιο αποφασισμένη και να πιέσει τον αντίπαλο για να φτάσει στην ισοφάριση. Κάτι που δεν έγινε με τους παίκτες  -σαφέστατα- να φοβούνται να μαρκάρουν έχοντας αντιληφθεί ότι ο σφαγέας καραδοκούσε για να τους στείλει στα αποδυτήρια. Τελικά ήρθε το δεύτερο γκολ (64΄) πάλι με τον κάμπια, που ίσως έκανε σήμερα το παιχνίδι της ζωής του!

Ο Σάντος βλέποντας τον Γκαρσία (είχε και την κίτρινη κάρτα από το 1' ) να μην βοηθά όσο θα ήθελε στην ανάπτυξη της ομάδας , τον έβγαλε για να περάσει τον Κουτσιανικούλη, πίσω από την επιθετική γραμμή του Π.Α.Ο.Κ. σε ελεύθερο ρόλο Η αντίδραση του Π.Α.Ο.Κ. ήταν ουσιαστικά ένα δίλεπτο (75΄-77΄), όπου ο Σηφάκης απέκρουσε τα δυνατά, μακρινά σουτ των Λίνο, Σορλέν και Βιεϊρίνια.

Και για να μην χαλάσει κάτι στο ενορχηστρωμένο σχέδιο της διαγραφόμενης ήττας, την ώρα που ο Π.Α.Ο.Κ. φάνηκε να σηκώνει κεφάλι, ο ρέφερι πήρε το όπλο του... Με χαρακτηριστική ευκολία ο σπάθας βγάζει δεύτερη κίτρινη κάρτα τόσο στον Σνάουτσνερ, όσο και στον Βιεϊρίνια, για μαρκαρίσματα (;) στον βουτηχτή κάλβο, αφήνοντας έτσι τον Π.Α.Ο.Κ. με 9. Έτσι για πολλοστή φορά αντίπαλος του ερπετού μένει με παίκτη/ες λιγότερους φέτος.

Η διατεταγμένη υπηρεσία είχε πλέον ολοκληρωθεί. Μπορούσε να εφησυχάσει ικανοποιημένος αφού εκτέλεσε στο έπακρο το καθήκον του ... Η ζημιά που προκάλεσε στην ομάδα μας δεν περιορίζεται μόνο στην απώλεια των τριών βαθμών και κατ΄ επέκταση του τίτλου. Ο Π.Α.Ο.Κ. μετράει σημαντικές απουσίες για τον επόμενο αγώνα και στο ματς με την 44, θα κατέβει με 11αδα ανάγκης .

Για την σημερινή απίστευτη διαιτησία του ο πειραιώτης "διαιτητής" κέρδισε μια θέση στην black list του paokmania. Ελπίζουμε να μην σε ανταμώσουμε ΠΟΤΕ ξανά στο διάβα μας, γιατί είσαι πιο λίγος και από το ...λίγο!!!

Συνθέσεις:

αρης : σηφάκης, νέτο, ρονάλντο, νασούτι, αράνο, ναφτί, πρίττας (67΄ νάτσο γκαρσία), καλβούτας, μεριέμ, κόκε (89΄ χαβίτο), κάμπορα (86΄ τζόνσον)

Π.Α.Ο.Κ. (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία (66΄ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (84΄ Αραμπατζής), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (89΄ Φωτάκης)

Διαιτητής: σπάθας (Πειραιώς)

Κίτρινες κάρτες: κόκε, κάμπορα, μεριέμ - Π. Γκαρσία, Κοντρέρας, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Χαλκιάς

Κόκκινες: 78΄ Σνάουτσνερ, 80΄ Βιεϊρίνια

Δηλώσεις Σάντος:

«Είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από μία κίτρινη στα πρώτα δευτερόλεπτα που δεν το έχω δει ποτέ Ο άρης εκμεταλλεύτηκε ότι δεν ήμασταν ήρεμοι και στο τέλος κατάφερε και πέτυχε γκολ Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε σε ένα παιχνίδι μπερδεμένο με φάουλ και πολύ εύκολες κάρτες προς την πλευρά του Π.Α.Ο.Κ.» έκανε την ανάλυση του αγώνα ο Σάντος και συνέχισε:

«Στο δεύτερο προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τους ποδοσφαιριστές που ήταν νευρικοί να συγκεντρωθούν στο τι είχαν να κάνουν. Μπήκανε καλύτερα στο δεύτερο και εκεί που φαινόταν ότι μπορούσαμε κάτι να κάνουμε δεχτήκαμε ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Κάμπορα και μετά το παιχνίδι πέρασε στην ιστορία ήρθαν και οι αποβολές».

Ανέδειξε τα λάθη των παικτών του στο παιχνίδι: «Η ομάδα μπήκε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσε να είναι πιεστική, να έχει κατοχή. Όταν είχαμε την μπάλα τη χάναμε πολύ εύκολα».

Είχε παράπονα για τις κάρτες που δέχτηκαν οι παίκτες του: «Μπορούμε να το πούμε Δεν έχω δει ποτέ κίτρινη κάρτα επειδή ένας παίκτης πήρε τη μπάλα και την έδωσε στον αντίπαλο. Δύο παίκτες μας πήραν κόκκινη Δεν θα κρυφτώ πίσω από την διαιτησία».

Συνέχισε να εκφράζει τα παράπονα του για τη διαιτησία: «Υπήρχε μία διαφορά για το κριτήριο μεταξύ των δύο ομάδων και ξέρω να αναγνωρίζω κάτι τέτοιο».

Έκλεισε με την εξής ατάκα, παραδεχόμενος την ανωτερότητα του αντιπάλου: «Δώσαμε συγχαρητήρια στον αρη διότι έπρεπε να κερδίσει».

 

Διαβάστε ακόμη...