Βραβεύτηκε ο Βιεϊρίνια

Το βραβείο του MVP της 24ης αγωνιστικής παρέλαβε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πριν από λίγο στο Π.Α.Ο.Κ. Megastore
Βραβεύτηκε ο Βιεϊρίνια
Το βραβείο του MVP της 24ης αγωνιστικής παρέλαβε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πριν από λίγο στο Π.Α.Ο.Κ. Megastore από τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο.Κ. Κώστα Λάγωνίδη. «Σε ότι αφορά το παιχνίδι με την Ξάνθη, σίγουρα αγωνίστηκα καλά, όμως χωρίς την βοήθεια των συμπαικτών μου δεν θα μπορούσα να κερδίσω το βραβείο αυτό», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος άσος του «Δικεφάλου» του βορρά.

Και συνέχισε: «Το παιχνίδι με τον άρη θα είναι δύσκολο όμως θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε τη νίκη».

Για το πού θα κριθεί κατά τη γνώμη του το ντέρμπι... «Θα χρειαστούμε συγκέντρωση, πάθος αποφασιστικότητα και θέληση. Πρέπει να τα έχουμε όλα αυτά μέχρι το τέλος για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Για το αν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος του πρωταθλήματος πλέον, ο Πορτογάλος τόνισε: «Σαφέστατα και πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε φθάσει μέχρι εδώ. Θα ήταν λάθος αν αρχίσουμε να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Θα κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Για το αν έχει αρχίσει να ονειρεύεται πιθανή του παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Βιεϊρίνια είπε: «Νομίζω ότι είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων... είναι φυσιολογικό να θέλω να αγωνιστώ. Αυτή την στιγμή όμως το μυαλό μου δεν είναι σε αυτό το όνειρο αλλά στο τι θα κάνω με τον Π.Α.Ο.Κ. Η αγωνιστική μου παρουσία εδώ είναι το εισιτήριο μου για να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε περίπτωση που κληθώ τελικά θα είναι το επιστέγασμα μίας πολύ καλής σεζόν».

Για την αμυντική λειτουργία του Π.Α.Ο.Κ. ο Πορτογάλος επιθετικός υπογράμμισε: «Είναι κάτι συλλογικό η καλή πορεία. Όλοι οι παίκτες παίζουμε επίθεση και όλοι αμυνόμαστε. Προσπαθούμε να έχουμε πάντα σωστή ισορροπία. Όταν έχουμε τη μπάλα θέλουμε να φεύγουμε στην επίθεση κι όταν δεν την έχουμε να την ξανακερδίζουμε. Έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά και αυτό που θέλουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι να πετύχουμε και άλλα γκολ και να μην δεχθούμε κανένα».

Για το γεγονός πως παρακολούθησε από την κερκίδα την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό είπε: «Ήταν πολύπλοκο συναίσθημα. Να έχεις παίξει τόσα παιχνίδια και να μην μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες μου. Ωστόσο πιστεύω ότι δεν φάνηκε η απουσία μου, διότι το ρόστερ του Π.Α.Ο.Κ. είναι τόσο καλό και ισορροπημένο που οποιοσδήποτε κι αν απουσιάζει, υπάρχει κάποιος άλλος που τον αντικαθιστά και παίζει εξίσου καλά. Ήταν μία δίκαιη νίκη και τώρα πάμε παρακάτω».

Για το κατά πόσο η σχετικά καλή παράδοση που έχει ο Π.Α.Ο.Κ. στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας και στο παιχνίδι γενικότερα, δήλωσε: «Η προϊστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε αυτοί που αλλάζουμε προς το καλύτερο την ιστορία. Πέρυσι στο κύπελλο περάσαμε στα πέναλτι και στο πρωτάθλημα φέραμε ισοπαλία με μείον ένα ποδοσφαιριστή. Κάτι σημαντικό σε ένα δύσκολο γήπεδο. Κάθε παιχνίδι είναι συγκεκριμένο και διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Έχουμε τα εχέγγυα και τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Λαγωνίδης: «Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

«Για μένα ήταν από τις καλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει. Χαιρόμαστε που τον έχουμε και ευχόμαστε να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο. Να είναι υγιής, να μας χαρίζει νίκες και χαρές κάθε εβδομάδα», ανέφερε αρχικά από τη μεριά του ο παλαίμαχος άσος του Π.Α.Ο.Κ. Κώστας Λαγωνίδης.

Για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον άρη, υπογράμμισε: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η σταθερή του πορεία στο δεύτερο γύρο μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδες. Μόνο που είμαστε στην θέση αυτή και παλεύουμε είναι επιτυχία. Αισθανόμαστε πολύ ωραία σα φίλαθλοι αυτής της ομάδας και μακάρι να το πανηγυρίσουμε».

Αντί δικού μας σχολίου για την αξία του Πορτογάλου παίκτη,  επιλέξαμε  τη δήλωση που είχε κάνει  στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο συμπαίκτης του, Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος  μεταξύ των  άλλων είχε πει: «Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος». Η δήλωση δεν είναι μια τυπική ατάκα φιλοφρόνησης. Στα δύο χρόνια που είναι στο "Δικέφαλο" ο σέρβος επιτελικός μέσος,  ξέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του και εκφράζει με δυσκολία εγκωμιαστικά σχόλια όταν πρόκειται για ποδοσφαιριστή, ακόμη και συμπαίκτη του. Για τον Βιεϊρίνια όμως έκανε την εξαίρεση. «Είναι ένα σπάνιο ταλέντο, από αυτά που δεν βλέπεις συχνά στα γήπεδα. Και ακόμη θεωρώ ότι δεν έχει δώσει ούτε το μισό από όσα μπορεί και θα δώσει στο μέλλον» συμπλήρωσε ο Ιβιτς.

«Στο ένας εναντίον ενός δεν έχει αντίπαλο. Έχει βελτιωθεί σημαντικά στην αλτικότητα και επειδή είναι γυμνασμένος κατορθώνει να κερδίζει κεφαλιές απέναντι σε υψηλότερους αντιπάλους. Η εκρηκτικότητά του είναι το μεγάλο προσόν αλλά κυρίως η αίσθηση που έχει στην αντίπαλη εστία. Τα επτά γκολ που έβαλε είναι σημαντικό στοιχείο αλλά εξίσου σημαντική είναι η συνεργασία του με τους συμπαίκτες του» τόνισε ο Βλάνταν Ιβιτς.

Θυμίζουμε ότι ο εκπληκτικός Πορτογάλος άσος, για την παρουσία του στα Πηγάδια ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό 72,7% των φήψων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του MVP

-Αντελίνο Βιεϊρίνια (Π.Α.Ο.Κ.): 72,7 %
-Μάουρο Ραμίρο Μιλάνο (Ηρακλής): 19,7 %
-Βίκτορ Αγκάλι (Λεβαδειακός): 7,6 %

Διαβάστε ακόμη...