3η και …φαρμακερή

Για 3η φορά στην ιστορία του ο Π.Α.Ο.Κ. υποδέχεται στην Τούμπα τον Αστέρα και αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος -όσο ποτέ- να πάρει το τρίποντο της νίκης !
3η και …φαρμακερή
Με το παιχνίδι του της ομάδας μας στην Τούμπα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα του Σαββάτου (4:45μ.μ.), ανοίγει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος της Super League. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι αποφασισμένος να κερδίσει αυτή τη φορά τους Πελοποννήσιους οι οποίοι στις δύο προηγούμενες επισκέψεις τους στο Ναό μετράνε μια νίκη και μια ισοπαλία.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Σκάι και θα καλυφθεί ραδιοφωνικά -όπως πάντα- από το Paokmania Web Radio από όπου μπορείτε να το ακούσετε κάνοντας απλά κλικ ΕΔΩ

Ο "Δικέφαλος" θα κατέβει στον αγώνα έχοντας και πάλι αρκετές  απουσίες. Όπως είναι γνωστό θα λείψουν οι τραυματίες Cirillo, Mouslimovic, Kresic, Παπάζογλου. Οι δύο πρώτοι συνεχίζουν να ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας και η μέρα της επανόδου πλησιάζει. Επίσης «απών» θα δηλώσει και ο τιμωρημένος Αραμπατζής που ως γνωστό τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα (2 κίτρινες) στο ματς της Λεβαδειάς.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν τον αυριανό αγώνα. Στα αξιοσημείωτα  η επιστροφή του Joe Bizera στη Θεσσαλονίκη ο οποίος προπονήθηκε κανονικά, όπως και οι Contreras, Vieirinha, Lino που χθες προληπτικά ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.
Αντίθετα, ο Θανάσης Παπάζογλου δεν προπονήθηκε και αποκλείστηκε από την αποστολή, που αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κουτζαβασίλη, Contreras, Cristiano, Filomeno, Garcia, Ivic, Lino, Moon, Savini, Sorlin, Sznaucner, Veron, Vieirinha, Vitolo, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης

Όσον αφορά την 11άδα, ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα παίξουν ο Sznaucner στη δεξιά πλευρά (κάποιες πιθανότητες έχει και ο Moon), ο Lino στο αριστερό άκρο ενώ στο κέντρο της δίδυμο θα είναι ο Contreras και ο Μαλεζάς. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι και πάλι οι σταθερές αξίες που ακούν στα ονόματα Garcia και Vitolo, ενώ στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Vieirinha, Ivic, Cristiano ή Κουτσιανικούλης με τον Filomeno αυτή τη φορά να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Fernando Santos αναμένεται να παρατάξει στο αυριανό ματς την ομάδα με 4-2-3-1, σύστημα που ταιριάζει ιδιαίτερα στο υπάρχον δυναμικό και ο "μηχανικός" δείχνει να το προτιμάει κάθε αγωνιστική. Άλλωστε -όπως πολλές φορές γράψαμε - με αυτό, η ομάδα μας (εύκολα ή δύσκολα) κερδίζει....
Η ομάδα θα έχει τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών της που θα κατακλύσουν και πάλι το γήπεδό μας για να συμπαρασταθούν στον Π.Α.Ο.Κ. στην προσπάθειά του να πάρει το τρίποντο της νίκης . Ο μοναδικός σε παλμό και παρουσία "ασπρόμαυρος κόσμος" δεν πρέπει να ξεφύγει σε ακραίες συμπεριφορές και να δούμε και πάλι σκηνές σαν και αυτές που είδαμε στα τελευταία ματς. Η ομάδα πλήρωσε πρόστιμο 22.000 € για όσα έγιναν στη Λεβαδειά και στην Τούμπα στο ματς με Πανιώνιο. Καιρός είναι να αντιληφθούμε επιτέλους ΟΛΟΙ ότι πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα και να την σπρώξουμε στη νίκη όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Λεφτά για πέταμα δε υπάρχουν στον Π.Α.Ο.Κ...

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, δε λείπουν τα προβλήματα και από την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, αφού ο Μπαστία έκανε ατομικό πρόγραμμα, με τον Έλληνα τεχνικό να τον περιμένει μέχρι την αυριανή προπόνηση για να δει αν θα του δώσει χρόνο συμμετοχής. Στα καλά νέα για τους Αρκάδες είναι η επιστροφή του Καρντόσο, που ίσως ξεκινήσει βασικός, μετά από πολύ καιρό.

Αναλυτικά η αποστολή: Λαμπρόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Καρνόσο, Έντερ, Ζεάν Κάρλος, Αργυρόπουλος, Καρέρα, Λαζαρίδης, Ρόκας, Μπαρτολίνι, Ουντότζι, Βίλτσες, Ντεγκρά, Μαρσελάο, Αναστασόπουλος, Λαδάκης και Μπαστία(αμφίβολος).

Φτωχή η προϊστορία των δύο ομάδων:

2007-2008 Π.Α.Ο.Κ. - Αστέρας 0-1 (Μιλάνο)
2008-2009 Π.Α.Ο.Κ. - Αστέρας 1-1 (Αναστασάκος - Τσέζαρεκ)

Στο video που ακολουθεί θυμηθείτε το γκολ του Αναστασάκου με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα μας στην Τούμπα στον περσινό αγώνα.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο Κώστας Χαλκιάς είναι ο τερματοφύλακας που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του για περισσότερο καιρό από οποιονδήποτε άλλο στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα για 492 λεπτά και πέντε σερί αγώνες, αφού τελευταία φορά που δέχτηκε τέρμα ήταν στον αγώνα με την ΑΕΚ από τον Μαντούκα που σκόραρε στις 28 Νοεμβρίου και στο 48' της αναμέτρησης. Ελπίζουμε  στο αυριανό ματς το ρεκόρ να διευρυνθεί , αλλά πρωτίστως η ομάδα να κατακτήσει το τρίποντο της νίκης και σε περίπτωση στραβοπατήματος του γάβρου στην Καβάλα να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο τη 2η θέση του πρωταθλήματος.

 


Διαβάστε ακόμη...