Τους άλλαξε τα "φώτα"

Ποδαρικό με το δεξί για τον ΠΑΟΚ, οποίος επικράτησε σχετικά εύκολα με σκόρερ τον Ίβιτς επί του Πανιωνίου στην κατάμεστη Τούμπα με 1-0.Tην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχει πλέον η ομάδα μας!
Τους άλλαξε τα "φώτα"
Ποδαρικό με το δεξί για τον ΠΑΟΚ, οποίος επικράτησε σχετικά εύκολα επί του Πανιωνίου στην κατάμεστη Τούμπα, το οποίο συνοδεύτηκε και με την πολύ καλη εικόνα της ομάδος στον αγωνιστικό χώρο.
Με το καθιερωμένο 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα μας ο Φ. Σάντος, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Lino, Μαλεζά, Contreras, Αραμπατζή στα μετόπισθεν, το δίδυμο Garcia - Vitolo ως αμυντικά χαφ, τον Ivic στον άξονα με τους Κουτσιανικούλη και Vieirinha να τον πλαισιώνουν στις πτέρυγες και τον Παπάζογλου να είναι η αιχμή του δόρατος.
Ζεστά μπήκε στο παιχνίδι ο «δικέφαλος» με τον Κουτσιανικούλη μόλις στο 2ο λεπτό να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ανδριόλα αλλά το κακό πλασέ του εξουδετέρωσε εύκολα ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.

Τα πρώτα 10 λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά από τα αριστερά με τον Κουτσιανικούλη. Την πρώτη φορά που επιτέθηκε από δεξιά στο 11', μετά από την έξυπνη προώθηση του Κοντρέρας ο Βιεϊρίνια έσπασε όμορφα τη μπάλα για τον Αραμπατζή του οποίου η σέντρα ανακόπηκε από το χέρι του Λάτκα με τον Δαλούκα να καταδεικνύει την εσχάτη των ποινών ύστερα από την υπόδειξη του επόπτη. Ο Ίβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση πλάσαρε άσχημα στον ήδη πεσμένο Ανδριόλα και έτσι το σκορ δεν άνοιξε.
Τα επόμενα 10 λεπτά πέρασαν με τον ΠΑΟΚ να είναι μουδιασμένος μετά το χαμένο πέναλτι και τον Πανιώνιο να ανεβαίνει ψηλότερα στον χώρο προσπαθώντας να βγει στην επίθεση. Στο 20ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πάτησε και πάλι περιοχή με τον Ιβιτς να ανατρέπεται στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Δαλούκας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 22' ο Δαλούκας έκοψε τετ-α-τετ του Κουτσιανικούλη σφυρίζοντας αμφισβητούμενο φάουλ σε διεκδίκηση της μπάλας του Παπάζογλου με τον Όμο, ενώ στο 24' ο δραστήριος σήμερα Κούτσιανικούλης με έξυπνη προσποίηση ξεπέρασε τον Μανιάτη, όμως η σέντρα του κατέληξε στα χέρια του εξερχόμενου Ανδριόλα πριν προλάβει να τη στείλει στα δίχτυα με το κεφάλι ο αμαρκάριστος Βιεϊρίνια.

Τελικά η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς σε στημένη φάση από αριστερά στο 31' με τον Λίνο να βγάζει έξυπνα τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι και τον Βλάταν Ίβιτς να εξιλεώνεται για το χαμένο πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα, με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, στα δίχτυα του Ανδριόλα.

Στο 35' κάποιοι ανεγκέφαλοι διέκοψαν τη ροή του αγώνα για 2 περίπου λεπτά όταν ένα από τα αντικείμενα που πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο βρήκε τον Τζαβέλλα, που πήγε να εκτέλεσει το κόρνερ, στην πλάτη και κατάφεραν να "πετάξουν " καποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα λεφτά όλων μας (ΠΑΟΚ) στα ταμεία της σουπερ λίγκας(σίγουρο πρόστιμο). Ο Δαλούκας ευτυχώς δεν διέκοψε τον αγώνα και το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 41΄ ύστερα από την ωραία ανάπτυξη της ομάδος ο Αραμπατζής δοκίμασε το πόδι του, έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανδριόλα.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μαλεζά να μη μπορεί να κάνει το 2-0 στο 43' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λίνο μιας και ο Ανδριόλας είχε σωστή τοποθέτηση και απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του κεντρικού μας αμυντικού.

Γενική εικόνα του πρώτου μέρους ήταν η πολύ καλή εμφάνιση της ομάδος, έχοντας σωστή και γρήγορη ανάπτυξη προς τα αντίπαλα καρέ. Σε αυτό βοήθησε η παρουσία του Κουτσιανικούλη στην ενδεκάδα, με τον μικρό να είναι ορεξάτος αλλά και απρόσεκτος στην τελική προσπάθεια. Στα αρνητικά η μηδαμινή τροφοδότηση του Βιεϊρίνια, οποίος πήρε ελάχιστες φορές τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 50' ύστερα από μπαλιά του Αραμπατζή, ο Κουτσιανικούλης βγήκε από τα αριστέρα, έβγαλε τον Παπάζογλου στην μεγάλη περιοχή αλλα το πλασέ του τελευταίου βρήκε στα πόδια των αμυνόμενων και κατέληξε κόρνερ. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδος δεν άφησε στον Πανιώνιο περιθώρια να κάνει κάτι αξιόλογο.

Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του Πανιωνίου έγινε στο 63' ύστερα από ολιγωρία της άμυνας. Ο Μπάλαμπαν άδειασε τον Κοντρέρας με πολύ καλή ενέργεια αλλά ο Μαλεζάς διαβάζοντας τη φάση επενέβη σωτήρια πριν προλάβει να τελείωσει τη φάση ο επιθετικός του Πανιωνίου.
Στο 68' μέσα σε έντονες επευφημίες ο Λούσιο Φιλόμενο, μετά από την πολύμηνη απουσία του, πέρασε στη θέση του Θανάση Παπάζογλου. Στο 70' έκανε το ντεμπούτο του και ο Κριστιάνο με Νο. 80 στην πλάτη, αντικαθιστώντας τον πολύ δραστήριο σήμερα Κουτσιανικούλη.

Στο 75' ο Πανιώνιος απείλησε από στημένη μπάλα, ύστερα από φάουλ του Βιεϊρίνια στα αριστερά. Ο Μανιάτης έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά ο Χαλκιάς με την σωστή του τοποθέτηση μπλόκαρε τη μπάλα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Κριστιάνο να στέλνει τη μπάλα, με πλασέ πάνω στην κίνηση ,λίγο δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Ανδριόλα.

Λίγο μετά το 80' το ενδιαφέρον έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο και μεταφέρθηκε στην κερκίδα, όταν μερίδα οπαδών στην θύρα 4 άρχισε να ασχολείται με τον επιθετικό του βάζελου. Η αντίδραση ήταν έντονη με αποδοκιμασίες από τον υπόλοιπο κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο, ενώ τα αποτελέσματα στο άτυπο «γκάλοπ» που έγινε στο γήπεδο έδειξαν ποια είναι η πλειοψηφία όταν η ιαχή του ονόματος του επιδοκιμάστηκε από σχεδόν όλο το γήπεδο. Στο χρονικό αυτό σημείο εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, όταν κάποιοι θερμόαιμοι στο πέταλο δε δίστασαν να πετάξουν ακόμα και μπουκάλια σε συνοπαδούς τους που βρίσκονταν στην κεντρική κερκίδα λόγω διαφωνίας τους στο συγκεκριμένο θέμα!!! Σημειώνουμε ότι δεν αβαντάρουμε κανέναν και δηλώνουμε ότι επίσης δε μας άρεσε το σύνθημα που εν χορώ φώναξαν οι οπαδοί που βρίσκονταν στην σκεπαστή κερκίδα για παίκτη άλλης ομάδας!!! ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΤΟ Ο "ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ "Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ" για κάποιους που δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν ότι το στηρίζω μια διοίκηση σημαίνει την αφήνω να αποφασίσει ΑΥΤΗ για οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση.

Στο φινάλε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Λίνο στο 91' η οποία πέρασε μόλις άουτ. Ο Δαλούκας σήμανε τη λήξη λίγο μετά τη φάση και έτσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τρίποντο το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Superleague, το οποίο συνοδεύτηκε με την πολύ καλή εμφάνιση της ομαδός του Φ. Σάντος.
Κορυφαίοι για την ομάδα μας Γκαρσία και Ιβιτς ενώ ακολούθησαν σε απόδοση Βιτόλο και Κουτσιανικούλης. Πολύ λίγα πράγματα για πολλοστή φορά από τον Παπάζογλου ενώ ο Κριστιάνο δέν εντυπωσίασε αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Δυναμική παρουσία του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ταράτσας που έκανε ποδαρικό για το 2010 με νέο πανό το οποίο έγραφε «ΠΑΟΚ παντού κι απ' την ταράτσα ΝΤΟΥ!!!»


Διαβάστε τις δηλώσεις του Φ. Σάντος για τον αγώνα κάνοντας κλικ εδώ.

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (F. Santos): Χαλκιάς, Lino, Μαλεζάς, Contreras, Αραμπατζής, Garcia, Vitolo, Ivic, Κουτσιανικούλης, Vieirinha, Παπάζογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Ε. Ferrera): Ανδριόλας, Μανιάτης, Latka, Omo, Τζαβέλλας, Casteglione, Kumordzi, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Riera, Balaban.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Boηθοί: Ακρίβος (Αθήνας), Γούκος (Ηπείρου)

Διαβάστε ακόμη...