Ποδαρικό με το ...δεξί

Με το δεξί θέλει να κάνει ποδαρικό στην καινούρια δεκαετία ο Π.Α.Ο.Κ. που υποδέχεται στην Τούμπα τον Πανιώνιο
Ποδαρικό με το ...δεξί
Με το δεξί θέλει να κάνει ποδαρικό στην καινούρια δεκαετία ο Π.Α.Ο.Κ. Ο "Δικέφαλος" θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για το δεύτερο γύρο της Super League στοχεύοντας στο τρίποντο της νίκης απέναντι στον φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Πανιώνιο. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasport1 και ραδιοφωνικά από το Paokmania Web Radio κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ο αντίπαλος της πρεμιέρας του 2ου γύρου δεν είναι εύκολος και ο Πορτογάλος τεχνικός το γνωρίζει αυτό πολύ καλά . Στις μέρες που προηγήθηκαν ο Σάντος συμβούλεψε στους παίκτες του να δείξουν μεγάλη προσοχή στον Πανιώνιο και να μην υποτιμήσουν σε καμιά περίπτωση τον αντίπαλο που είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Μάλιστα ο «μηχανικός» μίλησε τη Δευτέρα στους ποδοσφαιριστές του με τη βοήθεια μονταρισμένων πλάνων από αγώνες του Πανιωνίου δίνοντας έμφαση στον τομέα της τακτικής που πρέπει να ακολουθήσει ο Π.Α.Ο.Κ. για να φτάσει στη νίκη.

Ο "Δικέφαλος" θα κατέβει στον αγώνα με τον Πανιώνιο έχοντας τρεις σημαντικές απουσίες. Όπως είναι γνωστό θα λείψουν οι τραυματίες Τσιρίλο, Σορλέν και Μουσλίμοβιτς. Οι προαναφερόμενοι παίκτες ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης τις τελευταίες μέρες. Όσον αφορά τους αντικαταστάτες τους , τη θέση του Ιταλού στην άμυνα θα πάρει ο Μαλεζάς, του Γάλλου στην αριστερή πλευρά ο Κουτσιανικούλης και αυτή του Βόσνιου ο Παπάζογλου. Στους απόντες και ο Τζο Μπιζέρα που πιθανότατα θα μετακινηθεί στην Πενιαρόλ.

Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Έτσι ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα παίξουν ο ανεβασμένος Αραμπατζής στη δεξιά πλευρά, ο Λίνο στην αριστερή πλευρά, στο κέντρο της δίδυμο θα είναι ο Κοντρέρας και ο Μαλεζάς. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι και πάλι οι Γκαρσία και Βιτόλο, ενώ στο νευραλγικό χώρο του κέντρου πλην του Κουτσιανικούλη θα ξεκινήσουν οι Βιερίνια και Ιβιτς με τον Παπάζογλου να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις ότι ποντάρει πολλά στην απόδοση των Κουτσιανικούλη και Βιεϊρίνια οι οποίοι προορίζονται για βασικοί αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στο κλασσικό πλέον, 4-2-3-1 με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα.

Την αποστολή του Π.Α.Ο.Κ. για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αποτελούν οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Φιλόμενο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν στην αναμέτρηση καθώς η κίνηση στην προπώληση των εισιτηρίων είναι ζωηρή και μάλιστα μετά από αρκετές εβδομάδες εμφανίστηκαν και πάλι οι γνωστές ουρές στα εκδοτήρια του γηπέδου.

Πανίσχυρη η παράδοση του Π.Α.Ο.Κ. με 35 συνολικά «άσους» από καταβολής της Α΄εθνικής. Εννέα ματς έληξαν ισόπαλα, 4 τα "διπλά" του Πανιωνίου. Τελευταίο, στις 7 Σεπτεμβρίου 1985 με 1-2 (13' Πήττας - 70' Μαυρίκης, 80' Μπαρζόφ). Το συγκεκριμένο ματς διεξήχθη στο Καυτατζόγλειο στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Από τότε, 18 νίκες μετράει ο Π.Α.Ο.Κ. και 2 ματς ήρθαν ισόπαλα. Η μεγαλύτερη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. ήρθε στις 5 Απριλίου 1998 με 6-1 (17' και 37' Τουρσουνίδης, 51' Νάγκμπε, 57' Μαραγκός, 74' Βρύζας, 82' Κομίνχες - 67' Παϊτέρης).

Τέλος όσον αφορά τον αντίπαλο, τη θέση του τιμωρημένου Εστογιανόφ που εκτίει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του διεκδικούν οι Γουνδουλάκης και Σκούφαλης. Η πιθανότερη σύνθεση με την οποία θα παραταχτεί στην Τούμπα ο Πανιώνιος είναι : Ανδριόλας, Όμο, Λάτκα, Μανιάτης, Τζαβέλλας, Καστελιόνε, Νικολάου, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης ή Σκούφαλης, Ριέρα και Μπάλαμπαν.

Εκτός από τον Εστογιανόφ, ο Εμίλιο Φερέρα δεν θα έχει στη διάθεση του και τον Ουέλινγκτον που έχει κληθεί σε απολογία από την διοίκηση. Αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε κανονικά ο Μπέλιτς που δύσκολα όμως θα βρεθεί  στο αρχικό σχήμα.

Διαβάστε ακόμη...