Ατυχία και ...αστο(X)ία

στέρησαν από τον εξαιρετικό Π.Α.Ο.Κ. του 2ου ημιχρόνου τη νίκη
Ατυχία και ...αστο(X)ία
Ένα μοναδικό σκηνικό στήθηκε από νωρίς στο γήπεδο της Καβάλας με πρωταγωνιστές 10.000 Παοκτσήδες που όπως είχε προβλεφθεί μετέτρεψαν το «Ανθή Καραγιάννη», σε μια μικρή Τούμπα.
Η εικόνα που έφτασε στα μάτια όσων δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο και αρκέστηκαν στην μετάδοση του συνδρομητικού καναλιού ήταν πραγματικά εντυπωσιακή . Μάλιστα τελευταίες πληροφορίες από την Καβάλα λένε ότι υπήρξαν Παοκτσήδες που δεν μπόρεσαν να βρουν το... μαγικό χαρτάκι και έμειναν εκτός, με τον αριθμό αυτό να κοντεύει τους 1.000. Σίγουρα αυτό που είδαμε σήμερα στο στάδιο της Καβάλας ήταν κάτι που δε συνηθίζεται στα γήπεδα. Δηλαδή οι φιλοξενούμενοι να έχουν πιάσει το μεγαλύτερο μέρος των εξεδρών του γηπέδου και να το έχουν μετατρέψει σε έδρα τους.

Πάρτε μια γεύση από κερκίδα στο video που ακολουθεί:

Μετά το σφύριγμα του Κάκου το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του ήταν αναγνωριστικό και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στο χορτάρι με τον Π.Α.Ο.Κ. όμως να είναι σαφώς πιο επιθετικός. Οι γηπεδούχοι είχαν το μυαλό τους κυρίως στην άμυνα και περίμεναν μόνο κάποια αντεπίθεση γα να απειλήσουν. Όσο περνούσε η ώρα ο Δικέφαλος έδειχνε όλο και μεγαλύτερη διάθεση για να πετύχει κάτι καλό παρυτρυνόμενος από τους οπαδούς του που δεν σταμάτησαν στιγμή να συμπαραστέκονται . Oι παίκτες του Σάντος προσπάθησαν και πέτυχαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και με το γνωστό αδιάκοπο και υπομονετικό "πάσιν γκέιμ" να φτάσουν ως την περιοχή του Κάλατς.

Ο Σάντος παρέταξε τον Δικέφαλο με 4-2-3-1 έχοντας Αραμπατζή, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο στην άμυνα, Γκαρσία, Βιτόλο αμυντικά χαφ, Βιερίνια, Ίβιτς, Σορλέν στο κέντρο και Παπάζογλου στην επίθεση
Στο πρώτο ημίχρονο η ανάπτυξη του Π.Α.Ο.Κ. ήταν κατά διαστήματα καλή, κυρίως στην μετόπη της Καβαλιώτικης περιοχής με τους Γκαρσία και Βιτόλο να κυριαρχούν στο χώρο, αλλά στα αριστερά υπήρχαν αρκετά προβλήματα μιας και οι Σορλέν και Λίνο δεν ήταν σε καλή μέρα. Η ομάδα γενικά έλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο φάσεις που έβγαλε η Καβάλα προερχόταν από λάθη δικά μας, του Λίνο και του Κοντρέρας.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα έμοιαζε με πραγματική καταιγίδα που σφυροκοπούσε αδιάκοπα τους γηπεδούχους. Η κυκλοφορία της μπάλας διορθώθηκε κατά πολύ ο Π.Α.Ο.Κ. έγινε πολύ επικίδυνος και μόνο λόγω ατυχίας και αστοχίας δεν σκόραρε στο πρώτο 25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου . Η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και ο επιθετικός μας μονόλογος απέφερε κλασσικότατες ευκαιρίες που όμως δυστυχώς χάθηκαν. Ίσως η ομάδα στο διάστημα 45΄- 70' να έπαιξε την καλύτερη μπάλα φέτος...Στο σημείο εκείνο το εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο τα έλεγε όλα. Τελικέ προσπάθειες: Καβάλα 1 - Π.Α.Ο.Κ. 11 !!!

Φάσεις του ματς
Στο 3′ δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή, εξουδετέρωσε ο δύσκολα ο Κάλατς.

Στο 19′ σέντρα του Γκαρσία, κεφαλιά του Παπάζογλου από πλάγια θέση , άουτ.

Στο 30′ δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε ο Κάλατς, στη συνέχεια μπήκε στη φάση ο Παπάζογλου, πιεζόμενος όμως δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, η οποία πέρασε έξω.

Στο 44' η Καβάλα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ρινκόν βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Χαλκιάς
Στο 47′ σέντρα-σουτ του Τσιρίλο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Στο 49′ κόρνερ του Βιεϊρίνια, κεφαλιά του Ίβιτς, ελάχιστα άουτ.
Στο 50′ ο Παπάζογλου βγήκε τετ α τετ με τον Κάλατς, τον οποίο πλάσαρε απελπιστικά άουτ. Ο νεαρός και σίγουρα ελπιδοφόρος παίκτης της ομάδας μας πρέπει επιτέλους αυτές τις φάσεις να τις τελειώνει, γιατί είναι αμφίβολο αν στο κοντινό μέλλον θα του παρουσιαστούν άλλες!!!

Στο 52′ φάση διαρκείας με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, η οποία έφτασε στο Σορλέν, που πέρασε ασίστ στον αμαρκάριστο Βιεϊρίνια, ο οποίος από θέση βολής πλάσαρε ελάχιστα άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Στο 62′ γύρισμα του Παπάζογλου, μέσα στην περιοχή, ο Λίνο επιχείρησε δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 66′ σέντρα του Λίνο, γυριστή κεφαλιά του Παπάζογλου, η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό της εστίας του Κάλατς.
Στο 67′ σέντρα του Σορλέν από αριστερά, σουτ στην κίνηση του Βιεϊρίνια ψηλά άουτ.

Η ώρα περνούσε το γκολ δεν ερχόταν, η κούραση φυσιολογική ως ένα βαθμό έκανε την εμφάνισή της και έτσι ο ξέφρενος ρυθμός ανακόπηκε . Το υπόλοιπο παιχνίδι δεν παρουσίασε κάτι ενδιαφέρον πέρα από κάποια προστατευτικά σφυρίγματα του Κάκου, υπέρ των γηπεδούχων που κατάφερε και πάλι χωρίς λόγο να γίνει το πρόσωπο του παιχνιδιού, έστω και στο φινάλε του.
Η γεύση που έμεινε από το ματς είναι κυριολεκτικά γλυκόπικρη, μιας και η ομάδα άφησε στην Καβάλα δύο πολύτιμους για τη συνέχεια βαθμούς, όμως είχε κάποια μεγάλα διαστήματα εξαιρετικής παρουσίας στο γήπεδο, έφτιαξε τεράστιες ευκαιρίες απλά δεν σκόραρε. Η προσπάθεια φυσικά δεν σταματάει σε ένα άτυχο αποτέλεσμα αλλά συνεχίζεται το επόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο όπου μας περιμένει ο Εργοτέλης.

Κίτρινες: Παβίσεβιτς, Μεντί, Φερέιρα, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντομπρασίνοβιτς - Σορλέν, Λίνο

ΚΑΒΑΛΑ (Βαγγέλης Γούτης): Kάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ψωμάς, Φερέιρα, Ντομπρασίνοβιτς, Ντικρόκ, Μεντί, Ονουάτσι (87΄ Λάκης), Ρινκόν (81΄ Λεοντίου), Ιωάννου (76΄ Σουλτανίδης).

Π.Α.Ο.Κ. (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (70΄ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς.

Δηλώσεις Σάντος :

"Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Ήρθαμε εδώ για να κυνηγήσουμε την νίκη όπως και σε κάθε παιχνίδι. Θεωρώ ότι η ομάδα έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα σε όλη την διάρκεια του. Κυριάρχησε και ήταν καλά οργανωμένη, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δυστυχώς μας έλειψε το ένστικτο του σκόρερ.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέραμε ότι είναι δυνατή και κυρίως στις αντεπιθέσεις έχοντας τέτοιους ποδοσφαιριστές. Αλλά εμείς έχοντας δει αυτό το δυνατό της σημείο δεν της επιτρέψαμε να το εκμεταλλευτούμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είχαμε και ατυχία που η μπάλα πήγε στο δοκάρι αλλά χάσαμε και ευκαιρίες που είναι σίγουρα γκολ. Λέγοντας ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα και μας μένει ότι δεν κερδίσαμε"

Για την μία αλλαγή που έκανε στο παιχνίδι τόνισε: "Τις αλλαγές τις κάνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας και όχι για να πεις ότι κάνεις αλλαγές. Η ομάδα δεν κέρδισε γιατί δεν μπήκανε τα σίγουρα γκολ που χάσαμε".

Για την άμεση απόκτηση ενός επιθετικού στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τόνισε: "Ήδη το έχουμε πει αυτό πολλές φορές και έγινε ακόμα πιο εμφανές στον σημερινό αγώνα. Η ομάδα έκανε ότι ήταν δυνατόν να κάνει και της έλειψε μόνο το γκολ. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν".

Σε ερώτηση για το αν τίθεται θέμα απόκτηση και ενός πιο φουνταριστού μετά τον Κριστιάνο επισήμανε: "Ας συγκεντρωθούμε μόνο στο παιχνίδι με την Καβάλα".

Για το πώς είδε την Καβάλα είπε: "Ξέραμε ότι είναι μια δυνατή ομάδα και ειδικότερα όταν αγωνίζεται στην έδρα της όπως φάνηκε στα παιχνίδια της με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ξέραμε πολύ καλά τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν επιτρέψαμε στην Καβάλα να παίξει τόσο καλά όσο σε άλλα παιχνίδια. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και δεν επιτρέψαμε στην Καβάλα να εκμεταλλευτεί τα θετικά της στοιχεία. Όπως στην πίεση που ασκήσαμε. Εντούτοις θεωρώ ότι έκανε ότι μπορούσε γιατί παίξαμε πολύ καλά".

Για την απουσία του Ορούμα δήλωσε: "Είναι ένας ποδοσφαιριστής σημαντικός για την Καβάλα αλλά με υποθέσεις δεν μπορ να μιλάμε. Σε κάθε περίπτωση η Καβάλα έχει δυσκολία όταν ο αντίπαλος κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια του και σε λίγες φορές που βγήκε μπροστά έγινε επικίνδυνη".

Για την παρουσία των φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. είπε: "Αυτοί οι οπαδοί δείχνουνε την δυναμική και το μεγαλείο του συλλόγου και δεν μπορέσαμε μη κερδίζοντας να τους δώσουμε χαρά. Σε αυτούς τους οπαδούς αξίζει να δώσουμε τα πάντα. Αξίζουν αυτοί οι οπαδοί παραπάνω. Αξίζουν νίκες και επιτυχίες".

Διαβάστε ακόμη...