Facts & Figures για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της Super League 2022-23 κόντρα στον ΟΦΗ στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".
Facts & Figures για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κρητικούς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει μια εξαιρετική παράδοση απέναντι στον ΟΦΗ, αφού στα δέκα τελευταία μεταξύ τους ματς για το πρωτάθλημα ανεξάρτητα έδρας μετρά εννέα νίκες και μια ισοπαλία. Αν προσθέσει κανείς και τις δύο αναμετρήσεις που έχουν δώσει για το Κύπελλο Ελλάδας, αυτό το σερί φτάνει στα 12 ματς με απολογισμό 11 νίκες και μια ισοπαλία.

Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2015, όταν επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ στην Κρήτη με προπονητή το Νίκο Αναστόπουλο, ενώ στον πάγκο του Δικεφάλου ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης. Τα γκολ για τους Κρητικούς είχαν σημειώσει ο Τζορτζ, ο Λαμπρόπουλος και ο Κουτσιανικούλης, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε μειώσει σε 2-1 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Από τότε έχουν διεξαχθεί πέντε αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία εκεί.

Συνολικά στην έδρα του ΟΦΗ έχουν διεξαχθεί 45 αναμετρήσεις και ο ΠΑΟΚ έχει 10 νίκες, η ομάδα της Κρήτης 22 και 13 από αυτές έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Η πρώτη φορά που είχαν συναντηθεί οι δύο ομάδες στην ιστορία τους ήταν την σεζόν 1968-69, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική ο ΟΦΗ. Τότε η πρώτη αναμέτρηση έγινε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 4-1 (33′, 36′ Κούδας, 44′ Ασλανίδης , 89′ Λάζος – 60′ Καρακυριάκος). Στο Ηράκλειο το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 1-1 (75′ Παπουτσακης – 89′ Μήτρακας).

Την σεζόν 2019-20 συναντήθηκαν έξι φορές, τις περισσότερες που μπορούν δύο ομάδες για όλες τις διοργανώσεις. Οι δύο ήταν για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, οι δύο για τα Play Offs και η κλήρωση τους έφερε αντιμέτωπους και σε διπλές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις έξι αναμετρήσεις έφυγε νικητής από τις πέντε, ενώ υπήρξε και μια ισοπαλία στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων για τα play off στην Κρήτη με 2-2. Το συνολικό σκορ έφτασε στο 17-4, με τον Άκπομνα σημειώνει τέσσερα γκολ από αυτά τα γκολ.

Διαβάστε ακόμη...