Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λαμία

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της Super League 2022-23 κόντρα στη Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λαμία

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

- 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με την Λαμία μετρά ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα έδρας και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στα εννέα από τα δέκα ματς για το πρωτάθλημα.

- Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 που αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες για το Κύπελλο Ελλάδας, η Λαμία κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριου του 1985, κάτι που έκανε πάλι στην τελευταία επίσκεψη της στην Τούμπα, στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

- Αυτό το γκολ του Αραμπούλι ήταν το πρώτο που έβαζε μπροστά στο σκορ την ομάδας της Φθιώτιδας και τελικά ο Δικέφαλος απάντησε με τα γκολ των Λύρατζη (18') και Κούρτιτς (64').

- Αυτό το γκολ ήρθε μετά από το 1985, όταν τότε είχε σημειώσει γκολ κατά του Δικεφάλου σε μια ήττα στην έδρα της με 9-1 για την ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτή τη φορά η αναμέτρηση τελείωσε 5-2 στην Τούμπα, ενώ σε άλλες δύο που έχουν δώσει με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 2-0 και 6-0.

- Η πρώτη τους αναμέτρηση σε επίπεδο Super League ήταν την σεζόν 2017-18, η οποία ήταν και παρθενική της Λαμίας στην μεγαλύτερη κατηγορία αφού συναντήθηκαν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το συνολικό σκορ των αναμετρήσεων είναι 24-1 με τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλο πλουραλισμό στο σκοράρισμα και μόνο ο Δημήτρης Πέλκας έχει βρει δίχτυα σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Ο Πρίγιοβιτς είναι εκείνος που έχει δύο γκολ στο ίδιο ματς στην πρώτη ιστορικά αναμέτρηση στις 15 Οκτωβρίου 2017.

- Πριν από τις συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα είχαν αναμετρηθεί μόνο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά με απόσταση κατηγοριών μεταξύ τους. Μόνο η μία από αυτές τις τρεις αναμετρήσεις έγινε με γηπεδούχο την Λαμία και ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 1985, σεζόν την οποία ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα.

- Για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 9-1 σε έναν αγώνα που αποτέλεσε ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας. Ο Λέντα είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της Λαμίας από το σημείο του πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Βασιλάκος (3), Μαυρομάτης (2), Ιορδανίδης (2) Πάπριτσα, Ιωσηφίδης. Από το 32ο λεπτό η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Καλεντέρογλου είδε την κόκκινη κάρτα.

- Η παρθενική αναμέτρηση στην ιστορία τους ήταν στις 28 Ιουνίου 1972, όταν η Λαμία έγινε η πρώτη ομάδα της Β' Εθνικής που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 στην Τούμπα με τα γκολ των Σαράφη (48') και Αποστολίδη (56').

- Στις 6 Φεβρουαρίου 1985 ήταν το πρώτο ματς για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 στην Τούμπα σε ένα ματς που σκόραραν οι Πάπριτσα (2), Δημόπουλος (2), Δαμανάκης, Ιορδανίδης.

- Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει την Λαμία 15 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και μετράει 14 νίκες και μια ισοπαλία με γκολ 45 υπερ και πέντε κατά.

Διαβάστε ακόμη...