Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην Ένωση στην post season.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
  • Αήττητος είναι στα 12 τελευταία παιχνίδια του με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας. Σε αυτές τις αναμετρήσεις που είναι για όλες τις διοργανώσεις μετρά επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες.
  • Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ ήταν εντός έδρας, την 1η Ιουλίου 2020 για τα Play Offs του πρωταθλήματος, όπου επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα με τα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια.
  • Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στους αγώνες πρωταθλήματος και τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά του Κυπέλλου Ελλάδας στο σερί των τελευταίων 12 αγώνων χωρίς ήττα.
  • Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί σε οκτώ διαφορετικές σεζόν στα Play Offs του πρωταθλήματος και υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια. Επτά νίκες ο ΠΑΟΚ, επτά η ΑΕΚ και τρεις ισοπαλίες.
  • Αυτή η ισορροπία, όμως, προέκυψε έπειτα από την καταιγιστική κυριαρχία του ΠΑΟΚ στα τελευταία χρόνια, όπου έχει τρεις διαδοχικές νίκες στα Play Offs επί της ΑΕΚ και μάλιστα με τις δύο εκτός έδρας.
  • Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 69 φορές για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ από το 1959-60 και την καθιέρωση της Α' Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ μετρά 32 νίκες και η ΑΕΚ 14, ενώ υπάρχουν και 23 ισοπαλίες.
  • 3 γκολ είχε σημειώσει στην αναμέτρηση της Τούμπας την σεζόν 1982-83 ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα αυτό το χατ τρικ και ένα ακόμη γκολ την σεζόν 1984-85 τον διατηρούν στην πρώτη θέση των σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, μαζί με τον Σταύρο Σαράφη και τον Νέτο Γκουερίνο με 4 γκολ συνολικά. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μπλάνκο και ο Νεστορίδης έχουν στείλει την μπάλα τέσσερις φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε αγώνες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη.
  • Ο Βασίλης Βασιλάκος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στην Τούμπα με τη φανέλα και των δύο ομάδων, το έχει καταφέρει τρεις φορές με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και μία με αυτά της ΑΕΚ.
  • 10 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ, ενώ με την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ (12/01/20) με 1-0 έγιναν και εκείνες δέκα. Εκτός από αυτές τις 22 νίκες με διαφορά ενός γκολ (2 φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι αυτή με τα περισσότερα γκολ διαφορά.

Διαβάστε ακόμη...