Facts & Figures για το Άρης-ΠΑΟΚ

  Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.
Facts & Figures για το Άρης-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κιτρινόμαυρους.

  • Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν που βρίσκονται αντιμέτωπες σε αγώνες Play Offs οι δύο ομάδες. Ο Άρης έχει συμμετάσχει μόλις τέσσερις φορές τα προηγούμενα χρόνια σε αυτή τη διαδικασία μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
  • Η πρώτη φορά για τον Άρη ήταν την σεζόν 2007-08 που δεν συμμετείχε ο ΠΑΟΚ, ενώ μαζί βρέθηκαν το 2009-10 με τον Δικέφαλο να επικρατεί 2-0 στην Τούμπα και τον Άρη να παίρνει τη νίκη με 3-2 στην έδρα του στις 19 Μαΐου 2010 σε έναν αγώνα που ήταν για την τελευταία αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση.
  • Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν που βρίσκονται αντιμέτωποι. Το 2019-20 στην πρώτη αναμέτρηση που είχε γίνει πάλι με γηπεδούχο τον Άρη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 (36’ Βαρέλα , 44′ Σφιντέρσκι), ενώ το παιχνίδι της Τούμπας τελείωσε με λευκή ισοπαλία.
  • Το 2020-21 ο ΠΑΟΚ σημείωσε δύο νίκες, με 1-0 ως φιλοξενούμενος χάρη στο γκολ του Σβαμπ (8΄) και με 2-0 στην Τούμπα με σκόρερ τον Σβαμπ (69′) και τον Α.Ζίβκοβιτς (90′).
  • Στην ιστορία των δύο ομάδων στην Α’ Εθνική από το 1959-60 μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί 60 αναμετρήσεις συνολικά ανάμεσα στις δύο ομάδες (21 νίκες του Άρη, 24 ισοπαλίες, 15 νίκες ΠΑΟΚ).
  • 14 φορές έχει παρουσιαστεί το 0-0 στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους κόντρες εκεί. Ακολουθεί το 1-0 υπέρ του Άρη με επτά εμφανίσεις και το 1-1 με έξι. Ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες με 2-1 και τέσσερις 1-0, ενώ η ευρύτερη επικράτηση ήταν με 4-0 στις 7 Δεκεμβρίου 1994.
  • Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι σε επίπεδο Α’ Εθνικής, την 1η Νοεμβρίου 1959 είχε γίνει στην έδρα του Άρη και ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από εκεί με 1-0 χάρη στο γκολ φάουλ του Γιώργου Χαβανίδη μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Δικέφαλος έμεινε αήττητος στις έξι πρώτες του επισκέψεις στην έδρα του Άρη (2 νίκες, 4 ισοπαλίες), ενώ συνολικά εντός και εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ είχε ξεκίνημα σε επίπεδο Α’ Εθνικής με 11 ματς χωρίς ήττα (5 νίκες, 6 ισοπαλίες).
  • Ο Γιώργος Κούτσης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων, ενώ ο Πετκάκης του Άρη ο μοναδικός που έχει κάνει χατ τρικ σε αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.
  • Ο Αλεξιαδης του Άρη με έξι γκολ είναι ο κορυφαίος σκόρερ στις αναμετρήσεις και στις δύο έδρες, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχουν από πέντε γκολ οι Κούδας και Σκαρτάδος. Τέσσερις φορές έχει σκοράρει ο Βασιλειάδης και ο Σκαρτάδος. Στα τέσσερα γκολ για τον Άρη είναι οι Παπαϊωάννου, Συρόπουλος, Δημητριάδης.

Από την επιστροφή του Άρη στην πρώτη κατηγορία, το 2018-19, έχουν διεξαχθεί 12 αναμετρήεις μεταξύ τους, με τον ΠΑΟΚ να έχει τέσσερις νίκες, τον Άρη τρεις και τα πέντε παιχνίδια να έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Διαβάστε ακόμη...