Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 16ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

14 διαδοχικές νίκες μετρά ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας ανεξάρτητα έδρας. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν δώσει 11 αγώνες με γηπεδούχο τον Δικέφαλο και ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει να “σπάσει” την έδρα δύο φορές. Με μια λευκή ισοπαλία και μια νίκη 2-1 στις 31 Ιανουαρίου 2015.

Το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις εντός έδρας νίκες του είναι το 2-1, με τέσσερις εμφανίσεις και ακολουθεί το 1-0 με δύο. Οι τέσσερις από τις εννέα νίκες του είναι χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ η ευρύτερη ήταν το 5-0 στις 31 Ιανουαρίου 2021, στο τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι στην Α’ Εθνική 26 φορές, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στις 22, ενώ υπάρχουν ακόμη δύο ισοπαλίες και δύο νίκες του Παναιτωλικού.

Η μοναδική νίκη της ομάδας του Αγρινίου στην Τούμπα έχει γινει στις 31 Ιανουαρίου του 2015. Ο Άλβες είχε σημειώσει τα δύο γκολ του Παναιτωλικού (7′, 90′), ενώ ο Μακ είχε ισοφαρίσει στο 73ο λεπτό.

Μετά τη νίκη του μέσα στην Τούμπα, ο Παναιτωλικός πήρε λευκή ισοπαλία στην ακριβώς επόμενη επίσκεψη του και από τότε μετρά 14 διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ.

Τα τέσσερα θετικά αποτελέσματα του Παναιτωλικού ήταν διαδοχικά, αφού τόσο το 2015 μέτρησε νίκη επί του ΠΑΟΚ και στο επόμενο παιχνίδι ισοπαλία, ενώ το ίδιο συνέβη και με την εντός έδρας ισοπαλία του 1-1 στις 18 Μαρτίου 2012 και στη νίκη στο ακριβώς επόμενο μεταξύ τους ματς, στις 24 Αυγούστου 2013 με 2-0.

2 γκολ σε ένα ματς έχει σημειώσει ο Κώστας Ορφανός και ήταν ο μοναδικός που το είχε καταφέρει μέχρι το 2014-15, όταν ο Αντρέ Άλβες σημείωσε και τα δύο γκολ του Παναιτωλικού στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Αγρινίου.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν ο επόμενος που βρήκε δύο φορές δίχτυα στο ίδιο ματς, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Αγρίνιο για τη σεζόν 2015-16, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0. Το ίδιο κατάφερε και ο Κάρολ Σφιντέρσκι στη νίκη του Δικεφάλου με 5-0 στις 31 Ιανουαρίου 2021.

Ο Ορφανός, πάντως, διατηρεί την πρώτη θέση των σκόρερ στα ματς με την ομάδα του Αγρινίου αφού έχει τέσσερα γκολ συνολικά μαζί με τα δύο σε εκτός έδρας ματς την ίδια σεζόν (1976-77).

Διαβάστε ακόμη...