"Kυριαρχήσαμε στο παιχνίδι" [vid]

Το PAOK TV σας προσέφερε σε ζωντανή μετάδοση τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten 2021-22.
"Kυριαρχήσαμε στο παιχνίδι" [vid]

Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

Εάν σήμερα η ομάδα έδειξε ότι έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και πόσο έλειψε ο Βιεϊρίνια για να βγει η μπάλα σωστά από την περιοχή: "Ο ΠΑΟΚ έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να φτιάξει μία ομάδα που θα παλεύει για τίτλους. Έχουμε ακόμα κάποια θέματα που αφορούν την ψυχολογία και πρέπει να τα διορθώσουμε. Παίζουμε και στην Ευρώπη και αυτό μπορεί να αλλάξει πολλά μέσα στα παιχνίδια. Σήμερα ήμασταν καλύτερο, είχαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και πήραμε ένα τρίποντο που το αξίζαμε. Νομίζω όλοι ξέρουμε την αξία, την ποιότητα και την προσωπικότητα του Βιεϊρίνια και είναι δύσκολο πάντα να τον αντικαταστήσει κάποιος.

Μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις και δεν έχει κανένα άγχος όποτε και αν αγωνίζεται. Ο Ροντρίγκο μας έδωσε σήμερα πολλά στοιχεία. Δεν είναι εύκολο να μπεις και να παίξεις σε μία τέτοια κατάσταση, αλλά σήμερα μας βοήθησε πολύ. Δεν είναι φυσιολογικό να βγάζουμε πάντα με ευκολία την μπάλα από την άμυνα μας. Ο Παναθηναϊκός παίζει με αυτό τον τρόπο και δεν μπορούμε σε 100 ενέργειες που θα κάνουμε να έχουμε 100% επιτυχία. Μόνο η Μπαρτελόνα του Γκουαρντιόλα το κατάφερε αυτό στον τέλειο βαθμό".

Μιλάει συνέχεια για την αυτοπεποίθηση. Αυτή η νίκη δίνει αυτό που θέλει και μετά την Πέμπτη που φοβήθηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να χαθεί: "Μία τέτοια νίκη επί του Παναθηναϊκού δίνει πάντα αυτοπεποίθηση. Ένα παιχνίδι που σήμερα δείξαμε μία σιγουριά και μία διαφορετική προσέγγιση. Είχαμε την κατοχή, εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές όταν ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια. Μία ομάδα χτίζεται με την αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να έχει γερά θεμέλια και αυτά έρχονται από καλές εμφανίσεις και νίκες όπως η σημερινή."

Πώς προετοίμασε την ομάδα μετά την Κοπεγχάγη κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι: "Προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι όπως και άλλες φορές. Δεν υπήρχε και πολύς χρόνος. Την επόμενη μέρα κάναμε προπόνηση με τους παίκτες που δεν έπαιξαν κόντρα στην Κοπεγχάγη. Μία μέρα πριν δουλέψαμε κάποια πράγματα. Όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα πρέπει να γίνονται κουβέντες μεταξύ παικτών και προπονητή. Αυτά τα θεωρώ αναγκαία. Είμαι χαρούμενος για οι παίκτες κατάλαβαν γιατί παίξαμε καλά και δεν αξίζαμε την ήττα. Μετά το 1-0 δεν παίξαμε με τον ίδιο τρόπο και το παιχνίδι άλλαξε μετά από κάποια δικά μας λάθη. Παρόλα ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Έτσι κατάλαβαν ότι εάν αγωνιστούν και αποφύγουν τα εύκολα λάθη τότε θα κερδίσουμε, όπως έγινε και σήμερα".

Τι έγινε και μετά το 1-1 οι παίκτες αντέδρασαν σήμερα και δεν είχαμε την εικόνα άλλων αγώνων όπως με τον Βόλο και τον Ολυμπιακό: "Και με τον Απόλλωνα δεχθήκαμε γκολ, αλλά κερδίσαμε 4-1. Προφανώς καταλάβαμε ότι τα παιχνίδια τελειώνουν στο 90ο λεπτό. Μπήκαμε με αυτή την πλήρη αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Και με τον Απόλλωνα κερδίσαμε και σήμερα. Και ο Απόλλων έδειξε ότι δεν είναι τόσο εύκολη ομάδα για τον κερδίσεις".

Για τις εκτελέσεις του Κούρτιτς και την απόδοση του Εσίτι: "Είναι σημαντικό να έχεις παραπάνω τρόπους να σκοράρεις. Οι εκτελέσεις αυτές μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Είμαστε ένα ισχυρό γκρουπ και είμαστε στη φάση που βελτιωνόμαστε. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερο για τον Εσίτι. Για αυτό το λόγο βρέθηκε στο γήπεδο. Είναι φυσιολογικό για εμένα. Και σαν προπονητής είναι δική μου δουλειά να καταλάβω πότε ένας προπονητής δεν αποδίδει και μαζί με αυτόν να το αλλάξουμε".

Διαβάστε ακόμη...