Τον ταπείνωσε μες στο σπίτι του!

Για την 9η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο "Απ. Νικολαΐδης" τον Παναθηναϊκό με 1-3 ...
Τον ταπείνωσε μες στο σπίτι του!

Με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να βρίσκει δύο φορές δίχτυα στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ πέρασε με 1-3 από την έδρα του Παναθηναϊκού για την 9η αγωνιστική της Super Laegue Interwetten 2021-22.

Ήταν ένας κλασσικός αγώνας ΠΑΟΚ φετινής σεζόν. Ο Δικέφαλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, πήρε νωρίς προβάδισμα, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσει το παιχνίδι, δέχθηκε την ισοφάριση σχεδόν από το πουθενά, αλλά αυτή τη φορά είχε την απάντηση στο φινάλε και πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Κοπεγχάγη στην Τούμπα. Ο Βαρέλα πήρε φανέλα βασικού, ο Τέιλορ βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Σβαμπ έμεινε στον πάγκο με τον Εσίτι να ξεκινάει, ενώ και οι Μουργκ και Άκπομ πλαισίωσαν τους Α.Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ στην επίθεση.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλά στην αναμέτρηση και πήρε προβάδισμα μόλις στο 13′. Ο Βιεϊρίνια πίεσε ψηλά, ο Α.Ζίβκοβιτς έκανε μία όμορφη ατομική ενέργεια, σέρβιρε για τον Άκπομ κι αυτός με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

Στο 26′ ο Μπίσεσβαρ είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και οι δύο προσπάθειές του βρήκαν στον Βέλεθ, με τον VAR να ελέγχει τη φάση για χέρι του αμυντικού του Παναθηναϊκού, χωρίς να καταλογίζει κάποια παράβαση.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή ευκαιρία στο 32′ με κεφαλιά του Παλάσιος, ενώ ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα ακόμα σουτ με καλές προϋποθέσεις στο φινάλε του πρώτου μέρους με το 0-1 να μην αλλάζει.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, είδε τον Μπρινιόλι να κάνει σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μουργκ στο 54′, ενώ ο Αυστριακός αστόχησε ένα λεπτό αργότερα από καλή θέση. Η μπάλα όμως τιμώρησε μία ακόμα φορά τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαουρίσιο ένα λεπτό αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με σουτ έξω από την περιοχή, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Δικέφαλος δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχθηκε και συνέχισε να κυριαρχεί και να παίζει ορθολογικά και με υπομονή, ψάχνοντας το γκολ της νίκης.

Ο Μπρινιόλι νίκησε τον Άκπομ στο 78′ σε τετ α τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σταμάτησε και μία προσπάθεια του Α.Ζίβκοβιτς από πλάγια θέση.

Στο 83′ η μπάλα έφτασε στον Μιχαηλίδη μετά από κόρνερ, ο νεαρός αμυντικός του Δικεφάλου έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή κι ο Βιγιαφάνες τον ανέτρεψε. Ο Ντελ Θέρο Γκράντε είδε τη φάση στο VAR κι υπέδειξε το πέναλτι, με τον Κούρτιτς να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 1-2.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν με πολλά στημένα στο φινάλε, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε ένα ακόμα γκολ. Ο Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ σφράγισε τη νίκη για τον Δικέφαλο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

O Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε το 5/5 κόντρα στον Παναθηναϊκό ως προπονητής του ΠΑΟΚ κι ο Δικέφαλος διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού εντός έδρας, ενώ πλησίασε στον πόντο την ΑΕΚ που αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης.α

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (57' Μαουρίσιο), Παλάσιος, Βιτάλ (57' Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Ιωαννίδης (66' Βιγιαφάνες). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (33' Σοάρες), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Εσίτι (86' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μούργκ (70' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, 'Ακπομ (86' Σφιντέρσκι).

.............................

Τέλος

97ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ

93ο λεπτό: Ο Παλάσιος δε βρήκε μπάλα από καλή θέση!

7 λεπτά οι καθυστερήσεις

86ο λεπτό: Σβαμπ, Σφιντέρσκι στις θέσεις των Εσίτι, Άκπομ

85ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κούρτιτς με πέναλτι. Το κέρδισε ο Μιχαηλίδης όταν ανατράπηκε από τον Βιγιαφάνες ο οποίος κιτρινίστηκε

79ο λεπτό: Σε κόρνερ ο Μπρινιόλι το σουτ του Ζίβκοβιτς

78ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία με τον Άκπομ στο τετ α τετ αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε

78ο λεπτό: Μακέντα στη θέση του Καρλίτος

74ο λεπτό: Κεφαλιά του Μαουρίσιο, άουτ!

71ο λεπτό: Κίτρινη στον Καρλίτος

70ο λεπτό: Ελ Καντουρί στη θέση του Μουργκ

66ο λεπτό: Βγήκε ο Ιωαννίδης, μέσα ο Βιγιαφάνιες

63ο λεπτό: Κεφαλιά του Άκπομ άουτ

62ο λεπτό: Σουτ του Κούρτιτς άουτ

59ο λεπτό: 1-1 Μαουρίσιο με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή

57ο λεπτό: Μπήκαν Μαουρίσιο,Χατζηγιοβάνης  και βγήκανΑλεξανδρόπουλος, Βιτάλ

55ο λεπτό: Καλό σουτ του Μουργκ, άουτ

54ο λεπτό: Κεφαλιά ο Σάρλια μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στη συνέχεια Ο Μπρινιόλι απέκρουσε πολύ δύσκολα το σουτ του Μουργκ!

53ο λεπτό: Κίτρινη στον Μιχαηλίδη για τράβηγμα φανέλας

52ο λεπτό: Ίδια τύχη είχε και το σουτ του Κούρτιτς

51ο λεπτό: Ανάποδο ψαλίδι (!) του Σοάρες, μπλόκαρε εύκολα οΜπρινιόλι

49ο λεπτό: Πολύ επικίνδυνα στην κόντρα ο ΠΑΟΚ, όμως ο Μουργκ στην τελική πάσα τα έκανε μαντάρα!

48ο λεπτό: Σφιντέρσκι, Σβαμπ και Καντουρί ξεκίνησαν ζέσταμα

47ο λεπτό: Φάουλ για τον βάζελο σε καλή θέση, αυστηρότατο, άουτ η μπάλα!

Ξεκίνησε η επανάληψη

Ημίχρονο, με τον Μπίσεσβαρ στην τελευταία φάση του 45λεπτου να πλασάρει από καλή θέση άουτ

45'+2' Κίτρινη στον Τέιλορ

3 λεπτά οι καθυστερήσεις

39ο λεπτό: Χαμένο τετ α τετ ο Άκπομ, τον πρόλαβε ο Χουάνκαρ

33ο λεπτό: Σοάρες στη θέση του Βιεϊρίνια, αναγκαστική αλλαγή

32ο λεπτό: Κεφαλιά του Παλάσιος (πιεζόταν), άουτ

27ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με διπλή προσπάθεια του Μπίσεσβαρ, τα σουτ σταμάτησαν πάνω στον Βέλεθ, το δεύτερο μάλλον στο ΧΕΡΙ του. Το VAR έδωσε ώμο, φάνηκε να είναι χέρι!!!

20ό λεπτό: Κίτρινη στον Αλεξανδρόπουλο για μαρκάρισμα στον Ζίβκοβιτς

18ο λεπτό: Καλή αναπτυξη ο ΠΑΟΚ από τα αριστερά, σε κόρνερ απομάκρυνε η άμυνα των γηπεδούχων το γύρισμα του Μουργκ

13ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ και 0-1 ο Άκπομ μετά από ωραία συρτή μπαλιά του Ζίβκοβιτς

6ο λεπτό: Σουτ του Παλάσιος, εύκολα ο Πασχαλάκης

Το παιχνίδι ξεκίνησε

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (57' Μαουρίσιο), Παλάσιος, Βιτάλ (57' Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Ιωαννίδης (66' Βιγιαφάνες). Αναπληρωματικοί: Διούδης, Σένκεφελντ, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Λούντκβιστ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (33' Σοάρες), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Εσίτι (86' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μούργκ (70' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, 'Ακπομ (86' Σφιντέρσκι). Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Κρέσπο, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Καντουρί, Καγκάβα, Σφιντέρσκι.

..........................................

Το pregame της αναμέτρησης

17:45 Έφτασε στο γήπεδο η αποστολή του ΠΑΟΚ και οι παίκτες έκαναν ήδη την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα

19:00 Σε εξέλιξη η προθέρμανση των δύο ομάδων

H ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

19:10 Σχεδόν γεμάτο το γήπεδο, λίγο πριν τη σέντρα

Διαβάστε ακόμη...