¨Αν θέλεις να νικάς, πρέπει να μη δέχεσαι γκολ¨ (vid)

Το PAOK TV σας προσέφερε σε ζωντανή μετάδοση τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten 2021-22.
¨Αν θέλεις να νικάς, πρέπει να μη δέχεσαι γκολ¨ (vid)

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το γεγονός ότι το πρώτο γκολ του Σφιντέρσκι στην Τούμπα για φέτος ήταν κρίσιμο:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ του. Αλλά γενικότερα είμαι πολύ ικανοποιημένος για τη δουλειά που κάνει στο γήπεδο για όλη την ομάδα.. Κάποιες φορές σκοράρει με ευκολία, άλλες αντιμετωπίζει πρόβλημα. Αλλά πάντα δουλεύει για την ομάδα».

Για το αν προβληματίζεται για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί δέκα γκολ στους τελευταίους έξι αγώνες:

«Κι όμως έχουμε την καλύτερη επίθεση παράλληλα. Αν μου αναφέρετε κάτι αρνητικό, θα απαντήσω με ένα θετικό. Ναι, είναι λίγο εκνευριστικό για όλους μας ότι κάνουμε τόσο σημαντικά λάθη που τελικά οδηγούν τους αντιπάλους μας να σκοράρουν, παρότι δεν είναι απειλητικοί απέναντι μας. Είναι ζήτημα συγκέντρωσης, αυτοπεποίθησης, ζήτημα να πας μπροστά με νίκες σαν τη σημερινή, όπου και πάλι ξεπεράσαμε τέτοια λάθη. Και λέω ότι είναι θέμα αυτοπεποίθησης γιατί με το που δεχόμαστε ένα τέτοιο γκολ, χάνουμε το ηθικό μας και τη σιγουριά που είχαμε και με την οποία παίζαμε και δημιουργούσαμε ωραία πράγματα πριν δεχτούμε αυτό το γκολ. Θεωρώ πως πρέπει να έρθει ένα σημείο όπου θα πούμε "φτάνει, ως εδώ". Να μην ανεχτούμε άλλα τέτοια λάθη. Στο ποδόσφαιρο, αν θέλεις να νικάς, πρέπει πρώτα απ' όλα να μη δέχεσαι γκολ.

Δεν είναι μόνο θέμα οργάνωσης. Αν δεις τρία από τα γκολ με το Βόλο, το ένα με την Κοπεγχάγη, τα δύο με τον Ολυμπιακό, το ένα σήμερα, βλέπεις ότι θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Ήμασταν πίσω από τη μπάλα, θα έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι, δεχτήκαμε σέντρες στην πλάτη, στην Κοπεγχάγη πάλι σέντρα αλλά και πολύ καλή εκτέλεση από τον αντίπαλο, στο «Καραϊσκάκης» οκ, εκεί είναι άλλη ιστορία: είναι καταστάσεις όπου δε συνέβη ατομικό λάθος, δεν φταίει πάντα ένας παίκτης ή δε γίνεται πάντα λάθος από έναν, ίσως έπρεπε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά σε κάποιες καταστάσεις. Και σήμερα μία φορά πάτησε στην περιοχή μας ο αντίπαλος και δεχτήκαμε γκολ».

Για την επιμονή του στην επιλογή Τέιλορ, δεδομένης της απόδοσης του με τον Βόλο και παρότι ο Ροντρίγκο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη:

«Γιατί δεν αναφέρεται την απόδοση του στην Κοπεγχάγη όπου ήταν ένας από τους καλύτερους μας; Είναι τέτοιος παίκτης, έχει φανταστικές στιγμές, αλλά μπορεί και να έχει στιγμές όπου του λείπει η συγκέντρωση. Σήμερα μπορεί να έκανε λάθος στο γκολ αλλά αν δεν κάνω λάθος από αυτόν ξεκίνησε και η φάση του πρώτου γκολ, που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας. Πρέπει να βελτιώσει τη συγκέντρωση του, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την απόδοση. Σήμερα στο παιχνίδι ταίριαζε περισσότερο η τρέλα του Τέιλορ, σε σχέση με την ηρεμία του Ροντρίγκο. Και το άλλο ζήτημα βάσει του οποίου αποφάσισα να ξεκινήσω τον Τέιλορ σήμερα, είναι έχουμε τη σκέψη ότι θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα ήταν επικίνδυνο να τον έβαζα τότε με δύο εβδομάδες αποχή από τους αγώνες. Επίσης, πρέπει να διαχειριστούμε προσεκτικά τον Βιεϊρίνια και ξέρουμε ότι στη θέση του μπορεί να περάσει και ο Ροντρίγκο, στα αριστερά».

Για το αν η επιθετικότητα, ο δυναμισμός και η ένταση που έβγαλε απόψε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο είναι κάτι στο οποίο στοχεύει με τη δουλειά του:

«Η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε επιθετικοί, να είμαστε μπροστά, να επιτιθέμεθα στον αντίπαλο, μια τέτοια ομάδα έχει αυτοπεποίθηση. Αυτήν την περίοδο, δεν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό σε όλα τα παιχνίδια. Το κάνουμε ανά περιόδους, αλλά χάνουμε αυτά τα στοιχεία σε άλλα διαστήματα, όπως κόντρα στον Ολυμπιακό. Σήμερα ήταν φανερό ότι είχαμε αυτήν την επιθετικότητα και την ένταση, φαινόταν από την κίνηση της μπάλας και τις κινήσεις των παικτών. Δυστυχώς, άλλο ένα επεισόδιο που συνέβη (σ.σ. το γκολ), μας έκανε να χάσουμε την αυτοπεποίθηση και την υπομονή μας, παίξαμε βαθιές μπαλιές και δεν τρέχαμε τον αντίπαλο όσο έπρεπε».

Για το αν θεωρεί φυσιολογικό τον αριθμό των μυικών τραυματισμών που έχουν προκύψει έως τώρα, με βάση τις μελέτες και τα δεδομένα που εξετάζει με το επιτελείο του:

«Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα γεγονότα, νομίζω είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Η προβληματική προετοιμασία κάποιων, η κανονική άλλων και η ελλιπής άλλων, είναι αιτίες για τέτοια προβλήματα. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε έξι μέρες με ταξίδια σε Γιβραλτάρ, Τρίπολη, Αγρίνιο, δεν είχαμε κανονική ξεκούραση, ταξίδι στην Κρήτη, στη Δανία, μετά με τον Ολυμπιακό, όλα τα ταξίδια φέρνουν επιπλέον κόπωση στους ποδοσφαιριστές. Ο Μιτρίτσα δεν είχε ολοκληρωμένη προετοιμασία, έπαιξε σε παιχνίδια με ένταση όπως αυτό με την Κοπεγχάγη και άρχιζε να βρίσκει τη φόρμα του ενώ ήταν ήδη σε καλή φυσική κατάσταση. Μια άτυχη στιγμή έκοψε το μυ του και ήρθε ο τραυματισμός. Το ίδιο και με τον Σίντκλεϊ. Ο Ελ Καντουρί ξέρουμε ποιος είναι και προσπαθούμε να τον διαχειριστούμε όπως πρέπει. Υπάρχει και ο covid, ο Ζίβκοβιτς έχασε τα τρία νομίζω πρώτα παιχνίδια, ο Κούρτιτς επίσης.. Ο Αντρέ είναι μια διαφορετική περίπτωση. Σίγουρα δε βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε ως γκρουπ, δεδομένων αυτών των προβλημάτων, αλλά θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη θητεία μου, μιας και φέτος προχωράμε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτήν την καθημερινότητα».

Διαβάστε ακόμη...