Τραγικός ... χωρίς αρχή και τέλος!

Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1...
Τραγικός ... χωρίς αρχή και τέλος!

Ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήγαινε βάσει σχεδίου. Είχε την κατοχή της μπάλας, είχε υπομονή, «ταλαιπωρούσε» τον αντίπαλο, τον είχε κλείσει στο μισό γήπεδο και έψαχνε τρόπο να διασπάση μία άμυνα 11 παικτών στο ένα τρίτο του γηπέδου. Ένα κλασσικό βράδυ στην Τούμπα δηλαδή.Στο τέλος όμως το μυαλό χάλασε. Η υπομονή εξαφανίστηκε. Τα ατομικά λάθη έκαναν την εμφάνισή τους και μοιραία ήρθε μία... τσάμπα ήττα στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και απείλησαν μόλις στο 4′ με ένα γυριστό του Σφιντέρσκι που δεν βρήκε στόχο. Ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Σβαμπ να πιάνει κεφαλιά και τον Σάλιακα να διώχνει πάνω στη γραμμή, αλλά στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους περιορίστηκε σε κάποια σουτ εκτός περιοχής με τον Ντόουγκλας να έχει δύο καλές προσπάθειες και τον Βιεϊρίνια μία ακόμα από πλάγια θέση.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έψαξαν την κόντρα, έχοντας το μυαλό τους κυρίως στα μετόπισθεν. Την μοναδική τους ευκαιρία την είχαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει σουτ του Σνάιντερ από καλή θέση.

Στην επανάληψη το παιχνίδι μέχρι το 75′ δεν είχε διαφορετική εικόνα. Μουργκ , Σφιντέρσκι και Καγκάβα έχασαν σπουδαίες ευκαρίες, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στο γήπεδο όλα τα επιθετικά όπλα που είχε στη διάθεσή του, αλλά πάντα κάτι πήγαινε στραβά στην τελική επιλογή.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ έβλεπε το παιχνίδι να κυλλάει όπως ακριβώς ήθελε και έψαχνε την στιγμή, μήπως και καταφέρει να φτάσει ακόμα και στη νίκη. Στο 86′ τα κατάφερε.

Μία σειρά κακών εκτιμήσεων από την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου έδωσαν τη δυνατότητα στον Κόντε να πλασάρει σε κενή εστία και να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του.Το σφύριγμα της λήξης έφερε κατήφεια στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, όμως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς αυτό ήταν μόλις το πρώτο παιχνίδι από μία σειρά συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρωπή.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ ( Ράζβαν Λουτσέσκου ): Πασχαλάκης , Τέιλορ , Βαρέλα , Κρέσπο , Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ ), Αουγκούστο (61' Κούρτιτς ), Σβαμπ , Μουργκ (75' Άκπομ ), Καγκάβα (61' Μιτρίτσα ), Μπίσεσβαρ , Σφιντέρσκι .

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (89' Λώλης), Περέα (79' Μορέιρα), Κόντε (90' Μιλιντσεάνου).

..................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

5 λεπτά οι καθυστερήσεις

86ο λεπτό: 0-1 ο ΠΑΣ με τον Κόντε, δώρο του Ζίβκοβιτς το γκολ, συμμέτοχος και ο Κρέσπο

81ο λεπτό: Κίτρινη στον Σβαμπ

73ο λεπτό: Μπήκαν Άκπομ και Σίντκλεϊ και βγήκαν Μουργκ και Βιεϊρινια

64ο λεπτό: Κίτρινη στον Βιεϊρίνια για μαρκάρισμα στον Περέα και φάουλ για τον ΠΑΣ λίγο έξω από την περιοχή μας, χωρίς συνέχεια η φάση

61ο λεπτό: Μιτρίτσα και Κούρτιτς στις θέσεις των Καγκάβα και Ντόουγκλας

60ό λεπτό: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Καγκάβα που από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει

58ο λεπτό: Μετά από προσπάθεια του Μπίσεσβαρ, ο Σφιντέρσκι σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και πέρασε κόρνερ

46ο λεπτό: Σουτ του Μουργκ, μπλόκαρε ο Λοντίγκιν

Ξεκίνησε η επανάληψη, χωρίς αλλαγές οι ομάδες

Ημίχρονο

45'+2': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Ζίβκοβιτς να σταματάει τον Σνάιντερ, μετά από τραγικό λάθος του Τέιλορ η φάση!

45'+1': Κίτρινη στον Πίρσμαν

2 λεπτά οι καθυστερήσεις

40ό λεπτό: Ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το σουτ του Σφιντέρσκι

33ο λεπτό: Κίτρινη στον Εραμούσπε για πολύ σκληρό φάουλ στον Βιεϊρίνια

27ο λεπτό: Σουτ του Ντόουγκλας από καλή θέση, άουτ η μπάλα

23ο λεπτό: Ο Σάλιακας πάνω στη γραμμή απέκρουσε την κεφαλιά του Σβαμπ με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο!

22ο λεπτό: Σουτ του Ντόουγκλας, κόρνερ η μπάλα

20ό λεπτό: Ψάχνει λύσεις ο ΠΑΟΚ απέναντι στην άμυνα του ΠΑΣ

9ο λεπτό: Μπαλιά του Σβαμπ στην πλάτη της άμυνας, για λίγο δεν πρόλαβε να την κοντρολάρει ο Καγκάβα

4ο λεπτό: Γύρισμα του Μπίσεσβαρ, σουτ του Σφιντέρσκι άουτ

To παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73' Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Ντόουγκλας (61' Κούρτιτς), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61' Μιτρίτσα), Μουργκ (73' Άκπομ), Σφιντέρσκι. Αναπληρωματικοί: Πασχαλάκης, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Κωνσταντέλιας, Μιτρίτσα, Άκπομ 

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Ντομίνγκες, Καραχάλιος, Σνάιντερ (89' Λώλης), Γκαρντάφσκι, Περέα (79' Μορέιρα), Κόντε. Αναπληρωματικοί:

........................................

Το pregame της αναμέτρησης

17:30 Έφτασε στο γήπεδο η αποστολή του ΠΑΟΚ 

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Εσίτι

18:26 Ξεκίνησαν ζέσταμα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, λίγο νωρίτερα και αυτοί του ΠΑΣ 

 

Διαβάστε ακόμη...