"Χρειαζόμασταν πολύ τους τρεις βαθμούς"

Ο Ροντρίγκο Σοάρες μίλησε για την σημασία της σημερινής νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό...
"Χρειαζόμασταν πολύ τους τρεις βαθμούς"

Αναλυτικά τόνισε:

Για τη νίκη και τη σημασία της σήμερα: «Ήταν ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι που είναι ένα πρωτάθλημα από μόνο του, καθώς σε όποια βαθμολογική κατάσταση κι αν επικρατεί, είναι πάντα ντέρμπι. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Κάναμε κάποιες τακτικές αλλαγές, γιατί ο προπονητή θεώρησε ότι κάτι τέτοιο απαιτούσε το παιχνίδι. Αυτό έφερε αποτέλεσμα και είναι κάτι σημαντικό, γιατί χρειαζόμασταν πολύ τους τρεις βαθμούς, ενόψει της δύσκολης συνέχειας των πλέι οφ».

Για την αλλαγή σχηματισμού και την αντίδραση της ομάδας: «Όταν μας το είπε ο προπονητής, δε μας έκανε έκπληξη είχαμε δουλέψει και με τον προηγούμενο προπονητή σε αυτό το σύστημα. Ουσιαστικά αλλάξαμε μόνο αμυντικά, επιθετικά ακολουθήσαμε την ίδια τακτική. Το δεχτήκαμε πολύ καλά, μας εξήγησε ο προπονητής γιατί έπρεπε να αγωνιστούμε έτσι. Το πιο σημαντικό ήταν ότι δουλέψαμε πολύ καλά στην εβδομάδα και πιο σημαντικό από τη νίκη, είναι η συλλογική δουλειά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι».

Για τη συνεργασία του με τον Βιεϊρίνια από την ίδια πλευρά: «Η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή. Δε χρειάζεται να πω κάτι για την αξία του. Έχει μεγάλη ποιότητα κι έχει καταφέρει να αγωνίζεται με την ίδια ευκολία, σε οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί. Είναι θετικό ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και είχαμε σωστή επικοινωνία. Μου άρεσε πάρα πολύ που παίξαμε μαζί».

Για το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί η ομάδα αυτό το αποτέλεσμα: «Πάντα μια νίκη είναι πολύ σημαντική, ειδικά αυτή σε ένα ντέρμπι. Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι σημαντική νίκη και από βαθμολογικής και από ψυχολογικής πλευράς. Δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι πιο ωραίο να πηγαίνεις στην προπόνηση, έχοντας κερδίσει. Ελπίζουμε η νίκη αυτή να μας βοηθήσει και να μας σταθεροποιήσει ψηλά μιας και η ομάδα, έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο».

Διαβάστε ακόμη...