Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης για την 4η αγωνιστική των Play Offs της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Ερυθρόλευκους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

* Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στα Play Offs της Super League την σεζόν 2009-10 και επικράτησε και στα δύο παιχνίδια. Στην Τούμπα με 1-0 χάρη στο γκολ του Μουσλίμοβιτς και μόλις τρεις μέρες μετά, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» νίκησε 1-0 (33' Ίβιτς).

* Η δεύτερη συνάντηση τους ήταν την περσινή σεζόν (2019-20) που άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής και πλέον συμμετείχαν όλες οι ομάδες της πρώτης εξάδας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 (23' Ελ Αραμπί) στην Τούμπα, αλλά στο Στάδιο Καραϊσκάκης ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 1-0 και έσπασε και το αήττητο της ομάδας του Πειραιά με το γκολ του Μιχάι .

* Αυτός θα είναι ο 66ος αγώνας του ΠΑΟΚ στην διαδικασία των Play Offs από την σεζόν 2007-08 που ξεκίνησαν. Ο απολογισμός του είναι 28 νίκες, 15 ισοπαλίες και 24 ήττες.

* 69 γκολ έχει σημειώσει σε αυτά τα 66 ματς ο ΠΑΟΚ, με τον συντελεστή στα γκολ είναι στο 68-57. Τα περισσότερα ήταν το 2011 (11) και τα λιγότερα το 2015 (1).

* 9 τέρματα έχει σημειώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε αγώνες για τα Play Offs και είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου. Ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με έξι τέρματα.

* 3 φορές έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση στις εννέα συμμετοχές του. Στις υπόλοιπες έχει βρεθεί σε όλες τις θέσεις της τετράδας.

* Για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό 64 φορές ως γηπεδούχος και μετρά 31 νίκες, 16 ισοπαλίες και 17 ήττες.

Διαβάστε ακόμη...