Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης για την 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.
Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

5 διαδοχικές αναμετρήσεις χωρίς ήττα από τον Παναθηναϊκό μετρούσε ο ΠΑΟΚ μέχρι τις 14 Μαρτίου 2021 που ηττήθηκε με 2-1 (39′ Μακέντα, 82′ Ιωαννίδης – 84′ Κρμέτντσικ) για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Σε αυτά τα πέντε ματς που προηγήθηκαν, ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει στα τρια, ενώ υπήρχαν και δύο λευκές ισοπαλίες, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να σκοράρει απέναντι του για τέσσερα διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτή θα είναι η 71η αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στην ιστορία της Α' Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει οκτώ νίκες εκτός έδρας, 17 αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι, ενώ 45 φορές έχει φύγει με τη νίκη ο Παναθηναϊκός.

20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη που ήταν καθοριστική για τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα και στη συνέχεια το πρωτάθλημα.

12 εμφανίσεις έχει το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακολουθεί το 1-0 με οκτώ εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν επτά 0-0 και ακόμη τόσα 2-1 υπέρ της ομάδας της Αθήνας.

9 γκολ έχουν σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ.

3 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φρατζέσκος ήταν ο πρώτος, ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Αυτή είναι η ένατη σεζόν που βρίσκονται αντιμέτωποι σε αγώνες για τα Play Offs ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Στα οκτώ παιχνίδια που έχουν γίνει στην Αθήνα ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχουν τρεις ισοπαλίες – δύο με 1-1 και μία με 0-0 – αλλά και τέσσερις νίκες για τον Παναθηναϊκό. Στις 17 Μαΐου 2017 – μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς – ο Παναθηναϊκός χρεώθηκε με ήτττα με 3-0 άνευ αγώνα.

Τα δύο γκολ που έχει ο ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αγώνες Play Offs έχουν σημειώσει ο Χαρίσης στο 1-1 της περιόδου 2015-16 και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 1-1 της σεζόν 2013-14.

3 φορές ο ΠΑΟΚ και έξι ο Παναθηναϊκός είναι οι νικητές της διαδικασίας των Play Offs. Οι δύο τους είναι οι μόνοι που έχουν πάρει τις πρωτιές στην διαδικασία στα προηγούμενα εννέα χρόνια, ενώ το 2016-17 επικράτησε η ΑΕΚ. Αυτές οι «νίκες» αφορούν την διαδικασία στην οποία ο πρωταθλητής δεν συμμετείχε στη διαδικασία, κάτι που έχει αλλάξει τα δύο τελευταία χρόνια.

9 συμμετοχές σε Play Offs έχει ο Παναθηναϊκός και μόλις μια σεζόν κατάφερε να κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του. Στα άλλα πέντε έχει ισάριθμες ισοπαλίες, όλες με σκορ 1-1. Οι δύο από αυτές είναι με τον ΠΑΟΚ,το 2014 και το 2016.

Διαβάστε ακόμη...