Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Άρης

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Άρης

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κιτρινόμαυρους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 57 αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη με γηπεδούχο τον Δικέφαλο. Στις 31 ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη, υπήρξαν 17 ισοπαλίες, ενώ εννιά φορές έσπασε η έδρα του.

* Ο ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος και στις συνολικές αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα ανεξάρτητα έδρας, αφού μετρά 45 νίκες, 41 ισοπαλίες και ο Άρης έχει 30 νίκες.

* 3 διαδοχικές ισοπαλίες έχουν σημειωθεί στις ισάριθμες κόντρες του ΠΑΟΚ με τον Άρη, όταν γηπεδούχος είναι ο Δικέφαλος. Οι δύο αφορούν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η άλλη την δεύτερη μόλις αναμέτρηση της ιστορίας τους για Play Offs του πρωταθλήματος στα τελευταία χρόνια που αυτά έχουν καθιερωθεί.

* Αν προσθέσει κανείς και την μεταξύ τους ισοπαλία για το Κύπελλο Ελλάδας που ήταν τη σεζόν 2018-19 για την φάση των ομίλων της διοργάνωσης, τότε οι διαδοχικές ισοπαλίες γίνονται τέσσερις.

* Ο ΠΑΟΚ, όμως, μετρά δύο νίκες στην έδρα του Άρη στα τελευταία χρόνια, όσες έχει και ο αντίπαλος του ως γηπεδούχος. Η τελευταία εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2013 με 3-1 (72’ Λούκας, 80′ Αθανασιάδης, 90′ Βούκιτς – 59’ Ουντότζι).

* Το 2-0 είναι το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δύο ομάδες και έχει παρουσιαστεί 10 φορές. Ακολουθεί το 1-0 με οκτώ φορές, ενώ το 4-1 έχει παρουσιαστεί δύο φορές, το 2009 και το 2012.

* Στις 16 Φεβρουαρίου 1975 σημειώθηκε η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη, με σκορ 5-0. Τα γκολ των Παρίδη (23’), Κούδα (28’, 52’), Τσιλιγκιρίδη (66’), Σαράφη (87’) υπέγραψαν τον θρίαμβο του Δικεφάλου που έφερε τη απόλυση του τεχνικού του Άρη, Μπράνκο Στάνκοβιτς.

* Ο Γιώργος Κούδας έχει σημειώσει πέντε γκολ σε ντέρμπι με τον ‘Αρη εντός και εκτός έδρας. Το πρώτο ήταν στις 27 Φεβρουαρίου 1966 μέσα στο γήπεδο του Άρη, όταν είχε μειώσει σε 2-1 στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 5-1.

* Από τότε σκόραρε ακόμη τέσσερις φορές και είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ μαζί με τον Γιώργο Σκαρτάδο.

Διαβάστε ακόμη...