Facts & Figures για το Λαμία-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 10ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στη Λαμία στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας λίγες ώρες πριν τη σέντρα.
Facts & Figures για το Λαμία-ΠΑΟΚ

6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Λαμία μετρά ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Η πρώτη τους αναμέτρηση σε επίπεδο Super League ήταν την σεζόν 2017-18, η οποία ήταν και παρθενική της Λαμίας στη μεγάλη κατηγορία.
Το συνολικό σκορ των αναμετρήσεων είναι 14-0 με τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλο πλουραλισμό στο σκοράρισμα καθώς μόνο ο Δημήτρης Πέλκας έχει σκοράρει σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις. Ο Πρίγιοβιτς είναι εκείνος που έχει πετύχει δύο γκολ στο ίδιο ματς στην πρώτη ιστορικά αναμέτρηση στις 15 Οκτωβρίου 2017.
Πριν από τις συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα είχαν αναμετρηθεί μόνο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά με απόσταση κατηγοριών μεταξύ τους. Μόνο η μία από αυτές τις τρεις αναμετρήσεις έγινε με γηπεδούχο την Λαμία και ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 1985, τη σεζόν που ο ΠΑΟΚ πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα.
Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 9-1 σε έναν αγώνα που αποτέλεσε ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας. Ο Λέντα είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της Λαμίας από το σημείο του πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Βασιλάκος (3), Μαυρομάτης (2), Ιορδανίδης (2) Πάπριτσα, Ιωσηφίδης. Από το 32ο λεπτό η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Καλεντέρογλου είδε την κόκκινη κάρτα.
Η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία ήταν στις 28 Ιουνίου 1972, όταν η Λαμία έγινε η πρώτη ομάδα της Β' Εθνικής κατηγορίας που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 στην Τούμπα με τα γκολ των Σαράφη (48') και Αποστολίδη (56').
Στις 6 Φεβρουαρίου 1985 διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 στην Τούμπα σε ένα ματς που σκόραραν οι Πάπριτσα (2), Δημόπουλος (2), Δαμανάκης, Ιορδανίδης.
Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει την Λαμία εννέα φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και έχει το απόλυτο με εννιά νίκες και γκολ 31-1, με το μοναδικό τέρμα της Λαμίας να είναι από το σημείο του πέναλτι στην ευρύτερη νίκη της ιστορίας του ΠΑΟΚ με 9-1 στο γήπεδο της Λαμίας για το Κύπελλο Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη...