Facts & Figures για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην Ένωση, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.
Facts & Figures για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ


Στα 20 τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ μετρά οκτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες, επτά ήττες και βέβαια ενδιάμεσα υπάρχει το παιχνίδι που διακόπηκε και χάθηκε στα χαρτιά για τον Δικέφαλο. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 66 φορές για αγώνα πρωταθλήματος με γηπεδούχο την ΑΕΚ (46 νίκες ΑΕΚ – 13 ισοπαλίες- 7 νίκες ΠΑΟΚ), ενώ συνολικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος είναι 74 αναμετρήσεις (50 νίκες ΑΕΚ – 15 ισοπαλίες – 9 νίκες ΠΑΟΚ).


Από το 3-0 της ΑΕΚ στα χαρτιά και έπειτα, ο ΠΑΟΚ παρέμενε αήττητος σε σύνολο έξι αγώνων, με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Δύο νίκες στην Τούμπα για αγώνες πρωταθλήματος, δύο σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και δύο ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα με 1-1 και 2-2. Το συνολικό σκορ σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι 9-3 υπέρ του Δικεφάλου. Αυτό το σερί έσπασε στο πρώτο ματς για τα Play Offs των δύο ομάδων, με τη νίκη (2-0) της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα. Η αναμέτρηση της Αθήνας για τα Play Offs τελείωσε ισόπαλη 0-0.


33 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει σε εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Με 4 γκολ ο Γιώργος Κούδας και ο Γιάννης Γιακουμής είναι οι πιο παραγωγικοί για τον Δικέφαλο. Ακολουθούν με δύο οι Γκουερίνο, Βασιλάκος, Ζουμπούλης, Βοσκαρίδης, Οκκάς και Σφιντέρσκι .


5 ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχουν καταφέρει να βρουν δύο φορές δίχτυα στο ίδιο ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ εκτός έδρας. Ο πρώτος που το κατάφερε ήταν ο Γιάννης Γιακουμής στην ήττα του ΠΑΟΚ με 6-2 στις 13 Μαΐου 1962 και ακολούθησε ο Βασίλης Βασιλάκος την 1η Μαΐου του 1983 στη νίκη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Κορίνθου με 3-1.


Ο Στέφανος Βοσκαρίδης σημείωσε δύο τέρματα στις 8 Μαΐου 2002 σε ήττα του Δικεφάλου με 6-2. Ο Γιαννάκης Οκκάς την 1η Δεκεμβρίου 2002 πανηγύρισε δύο γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ με 4-3 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Σε αυτή τη λίστα προστέθηκε και ο Σφιντέρσκι στην ισοπαλία 2-2 του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.


8 αγώνες χωρίς ήττα είναι το μεγαλύτερο σερί του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ και έγινε από τις 3 Ιουνίου 1981 μέχρι τις 29 Ιουνίου 1983 με οκτώ αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες ο ΠΑΟΚ είχε 5 νίκες και 3 ισοπαλίες.


2 από τις εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι με 2-0, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη με 2-1. Από μια εμφάνιση έχουν οι νίκες με σκορ 3-1, 1-0 και 4-3.


Όπως πέρσι, έτσι και αυτή τη σεζόν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 ο ΠΑΟΚ είχε πάρει ισοπαλία 2-2 με δύο τέρματα του Σφιντέρσκι .

Διαβάστε ακόμη...