"Με όσα έγιναν φέτος μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο" (vid)

Ο τεχνικός του Δικεφάλου σχολίασε το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναικό...
"Με όσα έγιναν φέτος μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο" (vid)

Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα ανέφερε:

«Το θετικό της υπόθεσης είναι η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Έδωσαν ότι μπορούσαν. Είναι το μίνιμουμ για όποιον θέλει να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Είχαμε βιαστικές ενέργειες, είχαμε προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο, αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Εκεί οι τοπ ποδοσφαιριστές πρέπει να σε δίνουν το κάτι παραπάνω. Εκεί μπλοκάραμε, δεν βρίσκαμε διαδρόμους. Δεν μπορώ να τους πω κάτι για την προσπάθεια τους. Ο Μιχαηλίδης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν και πάλι καλός. Στο ένα τρίτο όμως του γηπέδου, εκεί χρειάζεται ποιότητα την οποία την αγοράζεις».

Τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «ποιότητα»;

«Βάλαμε όλους τους διαθέσιμους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο, αλλά δυστυχώς η μπάλα δεν μπήκε μέσα».

Για την κατάσταση των φορ και αν υπάρχει εναλλακτική:

«Οι επιθετικοί μας κάνουν προσωπικά την καλύτερη τους σεζόν. Και στη Μπράγκα μου άρεσε να παίζω με δύο επιθετικούς, ωστόσο ούτε μπορώ, ούτε και θέλω να επανέλθω σε αυτό. Με τους ποδοσφαιριστές που έχω, από αυτούς θα πάρω τα περισσότερα και θα συνεχίσουμε έως το φινάλε. Είχαμε μία δύο καλές ευκαιρίες. Λέω στους ποδοσφαιριστές μου να παίζουν πάντα στο όριο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κρίνουν όμως έναν αγώνα. Εμείς ζητάμε από τους παίκτες να δίνουν τα πάντα. Στο τελευταίο ένα τρίτο όμως η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη ηρεμία, αλλά μας έλειψε το κάτι παραπάνω. Αξίζαμε το γκολ, αξίζαμε να κερδίσουμε. Δεν είμαστε στο τοπ επίπεδο βάση των όσων έχουμε δείξει. Μας δυσκόλεψαν παράγοντες όπως η καραντίνα. Δεν είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο ως προς αυτό το κομμάτι. Τώρα οι ποδοσφαιριστές κανονικά θα έπρεπε να κάνουν διακοπές. Δεν κάναμε ένα σούπερ παιχνίδι, αλλά αξίζαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Και στα ματς με ΟΦΗ και στην έδρα του Παναθηναϊκού και στο ματς με τον Άρη μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Μας λείπει τύχη, αποτελεσματικότητα, πείτε όπως θέλετε».

Σχετικά με την αλλαγή σχηματισμού:

«Αυτός ο σχηματισμός μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των ποδοσφαιριστών που έχουμε στη διάθεση μας. Στην επίθεση πάντα έτσι αγωνιζόμαστε με 4-3-3, στο αμυντικό κομμάτι άλλαξε η προσέγγιση μας που συνήθως είναι στο 4-4-2. Είναι αδύνατο να παίξουμε με δύο επιθετικούς και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι».

Για την κατάσταση Βιεϊρίνια – Πέλκα:

«Θα μιλήσω μόνο για όσους αγωνίζονται, που έχουν τραβήξει το κουπί, που δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα μιλήσω για ποδοσφαιριστές που δεν είναι έτοιμοι. Μακάρι να είναι έτοιμοι. Κανένας δεν πίστευε ότι στα πλέι-οφ ότι ο ΠΑΟΚ θα παίζει με δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Όμως το αξίζουν και είναι μία ευχάριστη έκπληξη».

Όσον αφορά τη μάχη της δεύτερης θέσης, αλλά και την τιμωρία που «κουβαλάει» ο ΠΑΟΚ:

«Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Φοράμε αυτό το έμβλημα και αυτό μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε τη μάχη. Έγιναν πολλά στη φετινή σεζόν και μπορείς να γράψεις βιβλίο! Μόνο με τα γεγονότα που έχουν συμβεί. Δεν μου αρέσει να λέω "αν". Μόνο με τα γεγονότα».

Διαβάστε ακόμη...