"O αντίπαλος κατάφερε και κλείστηκε" (vid)

O Aμπέλ Φερέιρα μίλησε για την εικόνα του ΠΑΟΚ σήμερα και την συνέχεια στην σεζόν...
"O αντίπαλος κατάφερε και κλείστηκε" (vid)

 Αναλυτικά τόνισε:

Για τον κύριο λόγο που ήρθε η σημερινή ήττα: "Η αλήθεια είναι ότι ο αντίπαλος κατάφερε και κλείστηκε καλά κοντά στην εστία του. Είχε πολλούς παίκτες εκεί. Ήταν σαν να μας οδηγούσε στα άκρα και δεν παίζαμε από τον άξονα. Πολλές φορές δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τα σουτ που θέλαμε. Ξέραμε ότι θα είναι ένα παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες, όπου η πιο τυχερή ή αποτεεσματική ομάδα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει και δυστυχώς αυτό συνέβη. Ο αντίπαλος είχε πολλούς παίκτες στην μπάλα, ήταν αποφασιστικός για αυτό κι έκανε πολλά φάουλ και ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα, έτσι όπως θέλαμε να το κάνουμε".

Για την εικόνα συγκεκριμένων παικτών: "Όσον αφορά για παράδειγμα στον Γιαννούλη, πιστεύω ότι ο αντίπαλος προπονητής έκανε μία αλλαγή στο σχήμα που χρησιμοποιεί συνήθως, έβαλε έναν εξτρέμ που κυνηγούσε συνέχεια τον παίκτη μας σε θέση άμυνας. Έχουμε 22 παίκτες, μόνο 11 ξεκινούν και κάνουμε 3 αλλαγές κι έχω πει ότι η φιλοσοφία μου είναι να βάζω τους καλ΄τερους". Επέλεξαν την ίδια ακριβώς ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟ όπυ κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι πολύ εύκολο μετά από ένα παιχνίδι, να λέμε ότι μας έλειψε ο τάδε παίκτης".

Για τις επιλογές του ΠΑΟΚ στην επίθεση: "Δεν μπορώ να πω ψέμματα, δεν μπορώ να πω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά ή ότι ήμασταν καλοί. Σε πολλές περιπτώσεις, θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε περισσότερο την μπάλα, για να δημιουργήσουμε μία υπεραριθμία και μετά να δημιουργήσουμε μία ευκαιρία. Ο αντίπαλος μπλόκαρε τους χώρους κι ένιωθε άνετα σε αυτό το ρόλο. Έβαλε ένα γκολ που θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε εύκολα. Εμείς πετύχαμε ένα γκολ, αλλά ακυρώθηκε. Δεν το έχω δει ακόμα, αλλά θέλω να δω για ποιο λόγο ακυρώθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λημνιός άλλαξε πλευρά, πήγε στα αριστερά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δυστυχώς τίποτα δεν πέτυχε. Η άμυνα του Ολυμπιακού σήμερα κατάφερε και μπλόκαρε όλες τις ενέργειες μας. Και πάλι, θεωρώ ότι αν εμείς καταφέρναμε να βάλουμε το γκολ είτε στη φάση του Ομάρ, είτε στο γκολ που ακυρώθηκε, ο Ολυμπιακός θα ανοιγόταν. Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι".

Για την αλλαγή του Καντουρί και του Λάμπρου: "Σε σχέση με το πως έπαιζε ο αντίπαλος και το πόσο κλειστά ήταν, θέλαμε έναν παίκτη από την δεύτερη γραμμή, για να διασπάσει την άμυνα. Όπως ακριβώς έγινε στη φάση με τον Μπίσεσβαρ να βγάζει μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, τον Ομάρ να έρχεται από πίσω και να μην προλαβαίνει για λίγο να τελειώσει τη φάση. Ο Αουγκούστο είναι ο παίκτης που θα μείνει στη θέση του, θα απλώσει το παιχνίδι δεξιά κι αριστερά. Ο Ομάρ έχει χαρακτηριστικά για να πάρει την μπάλα και να την οδηγήσει κι όταν δεν την έχει, κάνει την κάθετη κίνηση, όπως στη φάση με τον Μπίσεσβαρ. Για αυτό έγινε αυτή η αλλαγή.

Για τον Λάμπρου, μπήκε στη θέση του Λημνιού, θα μπορούσε να είχε μπει και πιο νωρίς στη θέση του Μπίσεσβαρ. Δε θα διαφωνήσω σε αυτό. Όταν μπήκε βοήθησε την ομάδα, αλλά το πρόβλημα παρέμενε. Ο αντίπαλος είχε κλείσει τους χώρους. Είχε μείνει πίσω. Το γκολ που πέτυχε κόντρα στη ροή του αγώνα, ένα γκολ τυχερό, τον βοήθησε στο πλάνο που είχε. Στο τέλος έπαιξε με 6 παίκτες πίσω, 3 χαφ κι έναν παίκτη μπροστά. Εμείς είχαμε 12 ευκαιρίες κι αντίπαλος 7 και μόνο 2 από αυτές ήταν εντός στόχου. Αυτό δείχνει αυτό που λέγαμε και πριν. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε εκεί".

Για τα ντέρμπι: "Όταν θα έρθουν αυτά τα ντέρμπι, πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς, για να μπορούμε να έχουμε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα".

Για τις στημένες μπάλες: "Για το γκολ καταρχάς, έχω αρκετές αμφιβολίες για το τι σφύριξε ο διαιτητής για να το ακυρώσει. Εγώ προσωπικά, προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και να βλέπω ότι η ομάδα έχει πετύχει πολλά γκολ σε στημένες μπάλες. Είναι ένα θέμα καθαρά συγκέντρωσης και προσήλωσης των παικτών στο κάθε τι που έχουν να κάνουν σε κάθε παιχνίδι. Τώρα, το τι σφύριξε ο διαιτητής, θα το δούμε μετά".

Για τη "μάχη" με τον Μαρτίνς και το πως έχει προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Θεωρώ πως θα είναι μία μάχη μέχρι τέλους. Γνωριζόμαστε καλά από το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Πέδρο Μαρτίνς. Είναι 2 χρόνια εδώ κι εγώ 1, αλλά πιστεύω ότι θα είναι μία μάχη που θα πάει μέχρι το τέλος".

Για τον Σφιντέρσκι και τη δυσκολία στα ντέρμπι: "Έχει δυσκολίες σίγουρα, αλλά ήταν μία δική μας επιλογή. Ο Τσούμπα μπήκε αρκετά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, για να μπορέσει να μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη παρουσία στην αντίπαλη περιοχή. Κι ο αντίπαλος, με τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν, δεν τα πήγε καλά απέναντι στους δικούς μας αμυντικούς. Η αντίπαλη ομάδα, ήταν πιο αποτελεσματική σε αυτό που δημιούργησε κι εμείς δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε την άμυνα".

Για τη νοοτροπία του Ολυμπιακού: "Ήταν η πρώτη φορά που είδατε τον Ολυμπιακό, να παίζει με τόσο αμυντικούς προσανατολισμούς; Αν συμβαίνει αυτό, τότε σίγουρα κάτι δείχνει. Δείχνει ότι ο Ολυμπιακός, σεβάστηκε τον αντίπαλο του, όσο ποτέ. Και πολλές φορές αμυνόταν, ακόμη και με τα εξτρέμ να είναι στην ίδια ευθεία με την αμυντική του γραμμή, παίζοντας ουσιαστικά με 6 παίκτες".

Για το γκολ: "Είναι ένα πράγμα ο Τσιμίκας, είναι μία ατομική ενέργεια, όπου σίγουρα κι εμείς θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε πολύ καλύτερα. Στο πως τελείωσε η φάση, φάνηκε ότι ήμασταν άτυχοι. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να τρέξει πολύ σήμερα. Έβαλε ένα γκολ στη ροή του αγώνα και μετά κλείστηκε πίσω. Εκεί δεν χρειάζεται να έχεις πολλά τρεξίματα για να ανταπεξέλθεις. Αν είχαμε βάλει πρώτοι γκολ, σίγουρα θα φαινόταν η φυσική κατάσταση που θα μας είχε δώσει το πλεονέκτημα".

 

 

Διαβάστε ακόμη...