"Πήραμε αυτό που θέλαμε" (vid)

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την σημερινή εκτός έδρας νίκη κόντρα στο ΟΦΗ, μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναικό...
"Πήραμε αυτό που θέλαμε" (vid)

 Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: «Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή νίκη, γιατί προερχόμασταν από μία εβδομάδα με μία μεγάλη απογοήτευση, γιατί δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Ο ΟΦΗ έκανε τις ίδιες τελικές όπως στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, απλά αυτός πέτυχε 2 γκολ, ενώ σήμερα ο ΟΦΗ δεν πέτυχε κανένα.

Εμείς από τη μεριά μας, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο μέρος, δυσκολευτήκαμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας. Όταν βρίσκουμε τη θέση μας στο γήπεδο και τον ρυθμό μας, είναι δύσκολο να μας αντιμετωπίσει ο αντίπαλος. Ακόμη κι ετσι και στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε 3 ευκαιρίες με τον Λημνιό, τον Μπίσεσβαρ και τον Ομάρ.

Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες και ήξεραν και οι ίδιοι ότι έπρεπε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας και να τρέξει περισσότερο ο αντίπαλος, Το κάναμε αυτό σε πολύ καλό βαθμό. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και περισσότερα, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε. Σίγουρα, τη νίκη την κάνει ακόμη πιο σημαντική η ποιότητα του αντιπάλου. Είχε το απόλυτο στην έδρα του, δεν βρίσκεται τυχαία σε αυτή τη θέση στη βαθμολογία και σίγουρα η σημασία μεγαλώνει, όταν παίζεις κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο.

«Για να έχουμε αυτή τη συμπεριφορά χρειάζεται θάρρος και ταυτότητα. Εμείς θέλουμε να κρατάμε όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας, για να αναγκάζεται να αμύνεται ο αντίπαλος. Για μένα, όλοι οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί και όλοι οι αντίπαλοι έχουν την ίδια σημασία. Κάθε αγώνας δίνει τρεις βαθμούς. Εμείς αυτό θέλαμε, μετά από ένα αποτέλεσμα που μας έκατσε... στο λαιμό. Ήμασταν άτυχοι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο σήμερα, είναι ότι η ομάδα μου αντέδρασε πολύ σωστά, είχε μεγάλη επιθετικότητα, έδειξε μία ταυτότητα. Σήμερα είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Και θα τονίσω και πάλι, όλα αυτά έγιναν κόντρα σε μία καλή ομάδα».

Για την απόδοση του Μίσιτς: «Η απόδοση του Μίσιτς, δεν έχει να κάνει καθόλου με εμένα. Έχει να κάνει καθαρά με τη δουλειά που κάνει ο ίδιος. Και για να εξηγηθώ, οι οδηγίες και αυτά που ζητάω από τους μέσους, από τον Μίσιτς, τον Εσίτι, τον Ομάρ, τον Μαουρίσιο, δεν αλλάζουν. Είναι οι ίδιες.

Για αυτό και λέω ότι τα συγχαρητήρια και τα εύσημα ανήκουν στον ίδιο. Όποιον και αν ρωτήσετε στην ομάδα, θα σας πει ότι ο Μίσιτς ό,τι κάνει στον αγώνα, το κάνει και στην προπόνηση. Ό,τι δουλεύουμε στην προπόνηση, βγαίνει και στον αγώνα. Και βέβαια, αποτελεί μέρος όλους του συνόλου. Εμείς αυτό που κάνουμε, είναι να έχουμε όλους τους παίκτες μας έτοιμους, γιατι προσπαθούμε να τους αξιοποιήσουμε όλους.

Αν θυμηθούμε δηλαδή αυτούς τους πέντε που στην αρχή είχαν ένα μικρό προβάδισμα, σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κι έντονος ανταγωνισμός. Ο καθένας πρέπει να παλέψει για τη θέση του. Έντεκα παίκτες αγωνίζονται στην αρχή και έχουμε να κάνουμε και τρεις αλλαγές. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι αυτοί οι πέντε παίκτες δεν προπονούνται σωστά. Απλά εμείς, προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, απέναντι σε κάθε αντίπαλο».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη τύπου εδώ:

Διαβάστε ακόμη...