«Στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα»

Οι δηλώσεις του Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Super League 2019-20.
«Στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα»

Για την εικόνα και το αποτέλεσμα:«Το γεγονός ότι χάσαμε το πέναλτι, μας αφαίρεσε κομμάτι της αυτοπεποίθησης που είχαμε μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού. Ο αντίπαλος αναθάρρησε και ο Λιβάγια ανέλαβε τις εκτελέσεις των φάουλ. Εμείς καταφέραμε κι αντιδράσαμε καλά, μετά από ένα κακό διάστημα. Πετύχαμε το 1-2 και νομίζω ότι γενικά τα φάουλ πρέπει να τα δίνουμε. Μετά κι από αυτό το 2-2, εμείς συνεχίσαμε να παλεύουμε και πραγματικά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, έκανε δύο φοβερές αποκρούσεις.Ήταν ένα πολύ καλό παχνίδι, με φοβερό θέαμα. Όλοι πρέπει να το ευχαριστήθηκαν, αλλά εγώ είμαι στενοχωρημένος για το τελικό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω κάτι στους παίκτες μου, γιατί τα έδωσαν όλα για τη νίκη και είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες για να το κάνουν αυτό» .

Για τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι σήμερα άλλαξε λίγο τη φιλοσοφία του:«Καταρχάς, δεν παίζουμε μόνοι μας. Η δική μου φιλοσοφία, είναι ότι προσπαθώ να έχω την μπάλα στα πόδια μου όσο περισσότερο γίνεται, για να μην την έχει ο αντίπαλος. Και μετά δημιουργώ τις προυποθέσεις για να πετύχω γκολ και να μην δεχτεί ευκαιρίες η άμυνα μου. Η ομάδα πήγε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, στα πρώτα 35 λεπτά, ο αντίπαλος δεν έκανε ούτε σουτ. Και η ΑΕΚ όμως έχει καλούς παίκτες και μετά το πέναλτι αναθάρρησε. Όλοι ψάχνουν τον Λιβάγια, για να κάνει μία ατομική ενέργεια, κάτι. Η αλήθεια είναι ότι και ο αντίπαλος μας ανάγκασε να παίξουμε λίγο πιο πίσω. Στα στημένα, στα φάουλ από τα πλάγια παίζουμε ζώνη και στα κόρνερ man to man. Είναι ξεκάθαρο αυτό«.

Για τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε ο ΠΑΟΚ:«Ο ΠΑΟΚ είναι από τις ελάχιστες ομάδες του πρωταθλήματος, που έχουν παίξει έστω και για λίγο όλοι οι παίκτες του. Αν δεν κάνω λάθος, μόνο ο Λάμπρου και οι τρεις νεαροί δεν έχουν παίξει. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν αγωνιστεί. Εδώ ήρθαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το ένα κέρδος θα ήταν η νίκη, αλλά ουσιαστικά κερδίσαμε από την άλλη όλο το γκρουπ. Όλοι κατάλαβαν ότι στην ομάδα μας, το αστέρι είναι η ομάδα.Σε κάθε περίτωση είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Όσον αφορά στο παιχνίδι, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, παρότι το αξίζαμε. Στο πρώτο μέρος, κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο δεν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο όπως στο πρώτο. Κι αυτό γιατί και ο αντίπαλος παίζει και το προσπάθησε πολύ. Μαζί και με τον κόσμο της, η ΑΕΚ αναθάρρησε μετά το πέναλτι. Τι να πω για τον Μπάρκα και τις δύο αποκρούσεις στα σουτ του Ακπόμ ; Να του πω να μην βάζει τα χέρια του; Δύο μεγάλες ομάδες, προσπάθησαν μέχρι το τέλος, είχαν τις ευκαιρίες«.

Για τις αποφάσεις του διαιτητή:«Η αλήθεια είναι ότι κι εσείς γνωρίζετε σιγά-σιγά τον χαρακτήρα μου. Εμένα η δική μου συγκέντρωση είναι στο πως θα βελτιωθεί η ομάδα και πως θα πάρω το καλύτερο από τον κάθε παίκτη. Κι αυτό γιατί, αυτό το πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα των Play Offs. Οι ανταγωνίστριες ομάδες για το πρωτάθλημα θα τεθούν αντιμέτωπες πολλές φορές μέσα στη σεζόν. Θα υπάρχουν χαμένοι βαθμοί πολλές φορές και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πως θα βελτιωθεί η ομάδα. Δεν έχω δει τις φάσεις. Ακόμη περισσότερο από τη δική μου την σκέψη και την εικόνα, νομίζω όλοι έχετε δική σας εικόνα» .

Για το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο ΠΑΟΚ στους αντιπάλους του:«Σιγά σιγά καταλαβαίνουμε ότι η δυναμη της ομάδας δεν εξαρτάται μόνο από έναν παίκτη. Προφανώς και θέλω όλους τους παίκτες στη διάθεση μου. Περιμένουμε και τους τραυματίες«.

Για το πόσο έχει βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ και το αν θέλει να αλλάξει κάτι:«Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, πρέπει να παίξεις καλά. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να κερδίζεις παιχνίδια, μόνο με την άμυνα. Ό,τι κάνω, πρέπει να το πιστεύω πραγματικά. Δεν μπορώ να κάνω κάτι που δεν το πιστεύω. Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, αλλά πιστεώ ότι θα έρθουν, αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Σε κάθε περίπτωση, περιθώριο βελτίωσης σίγουρα υπάρχει και είναι μεγάλο. Και με τους παίκτες που έχουμε και με αυτούς που είναι τραυματίες και θα έρθουν. Σήμερα κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και αξίζαμε πολλά περισσότερα από αυτό το 0-1. Εμείς μένουμε στην εικόνα του Ζίβκοβιτς που έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Ο Γιαννούλης έκανε τεράστια πρόοδο και σε 2 χρόνια θα παίζει στο εξωτερικό σε μεγάλη ομάδα. Ο Κάρολ ήρθε και πέτυχε δύο γκολ. Εγώ μένω σε αυτά. Δεν θέλω καν να μιλήσω για τον μέσο όρο ηλικίας και σήμερα«.

Για τον Λάμπρου και τον Στοχ :«Είμαστε όλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου και όταν πω ότι θα προτιμούσα να μην απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, δεν σημαίνει ότι είναι κακό, αλλά είναι στρατητική. Κάθε φορά, μπορούν να παίξουν 11 παίκτες και να μπουν 3 ως αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι όσον αφορά στον Λάμπρου, που αγωνίζεται στη θέση «11» όπως την αποκαλώ εγώ, υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες εκεί.Η δική μου λειτπυργία είναι πολύ απλή. Επιλέγω πάντα αυτούς που πιστεύω ότι είναι καλύτεροι για κάθε παιχνίδι. Ωστόσο, μπορώ να σας πω ότι και αυτοί οι παίκτες που αναφέρατε, όπως και οι 3 νεαροί που έχουμε, έχουν δουλέψει πολύ κι έχουν συμβάλει κι αυτοί για να φτάσουμε εδώ... Όλοι δουλεύουμε, για να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι. Για αυτό είδαμε σήμερα την απόδοση του Ζίβκοβιτς , του Σφιντέρσκι «.

Διαβάστε ακόμη...