"Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας" (vid)

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το ισόπαλο ματς κόντρα στον άρη και την συνέχεια στην σεζόν...
"Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας" (vid)

Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για την εικόνα των παικτών του:

«Αν θέλετε να μιλήσουμε για λάθη, δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το δεύτερο γκολ για παράδειγμα. Μία μπαλιά στα τυφλά από τον τερματοφύλακα, μία ασυνεννοησία, ο αντίπαλος πήρε την μπάλα κι έγινε το σουτ. Η ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί στην αμυντική της λειτουργία. Ο τερματοφύλακας είναι ο ίδιος. Η αμυντική γραμμή είναι η ίδια. Οι παίκτες του κέντρου άλλαξαν, αλλά αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.

Το φετινό παιχνίδι δεν διέφερε πολύ από το περσινό. Ξεκίνησε με πολλά φάουλ, κάρτες... Παίχτηκε περισσότερο με το κεφάλι. Με όλο το σεβασμό για την αντίπαλη ομάδα, ήρθε εδώ να αμυνθεί, να κλέψει βαθμούς από δικά μας λάθη. Με βάση την εικόνα του αγώνα, αν θα έπρεπε να κερδίσει μία ομάδα, αυτή θα ήταν ο ΠΑΟΚ.

Είχαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε, είχαμε δοκάρι, πολλές ευκαιρίες και πολλά σουτ μέσα από την περιοχή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα και καλή φυσική κατάσταση έχει και έχει καλή πνευματική κατάσταση. Ξέρω καλά ότι όλοι οι οπαδοί μας, ήθελαν να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Κάναμε μία πολύ καλή εβδομάδα προετοιμασίας. Δυστυχώς καταφέραμε να πάρουμε μόνο έναν βαθμό. Το ποδόσφαιρο είναι και αποτελεσματικότητα. Ο αντίπαλος δεν χρειάστηκε πολλές ευκαιρίες κι εμείς για να βάλουμε δύο γκολ, χρειαστήκαμε 17 ευκαιρίες. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Για τα λάθη στην αμυντική λειτουργία:

«Θέλετε να σας πω ότι φταίω εγώ; Εγώ φταίω. Η ευθύνη είναι δικιά μου. Αλλά αυτό το οποίο μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι η ομάδα δουλεύει πολύ και στο αμυντικό κομμάτι. Τα γκολ που δεχόμαστε, δεν έχουν να κάνουν με συνολική λειτουργία, αλλά με ατομικά λάθη. Είναι έλλειψη συγκέντρωσης. Δέχομαι την κριτική για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά νομίζω κανείς δεν είναι πιο κριτικός από εμένα σε αυτό το κομμάτι. Η ομάδα ακόμη και σήμερα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ με τις ευκαιρίες που είχε».

Ειλικρινά σας λέω ότι η κριτική μας βοηθάει για να βελτιωθούμε. Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε τον Ντούγκλας, τον είδατε να χάσει εύκολα καμία μπαλιά; Είδατε τον Μίσιτς; Όλοι εδώ δεν έλεγαν και τα καλύτερα λόγια για αυτόν... Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να βελτιώσουμε όλους τους παίκτες όσο γίνεται. Έχουμε και κάποια πράγματα καλά. Η δουλειά μας είναι να αναλύουμε τους αγώνες, να βλέπουμε τα πράγματα που κάνουμε καλά και να διορθώνουμε τα λάθη. Έχουμε ακόμη παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν και να δώσουν λύσεις και δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα. Εγώ θα το ξαναπώ... Πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνουμε».

Για τον τρόπο παιχνιδιού:

«Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου. Να βγάλω τον καλύτερο εαυτό από όλους τους παίκτες μου. Στο δεκάλεπτο έχουμε τραυματία τον Πέλκα. Το ίδιο έγινε με τον Ομάρ και τον Ντούγκλας με τη Σλόβαν. Είχαμε και την αποβολή... Γνωρίζω μόνο έναν τρόπο. Να παλεύεις, κόντρα σε αυτές τις αντιξοότητες.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, με την ποιότητα που έχουν μπορούν από μόνοι τους να βρίσκουν λύσεις, που είναι ο κενός χώρος και να επιτεθούν. Ο δικός μας τρόπος ανάπτυξης είναι απλός. Ή κάνουμε σέντρες από τα πλάγια, που πρέπει να είναι χαμηλές γιατί δεν είναι εδώ ο Πρίγιοβιτς. Είναι ο Τσούμπα, που κάνει καλές, διαγώνιες κινήσεις στην πλάτη της άμυνας. Ο άλλος τρόπος ανάπτυξης, είναι να γυρίσεις την μπάλα σε κάποιον μέσο σου κι αυτός να αλλάξει το παιχνίδι στην πλάτη του αντιπάλου.

Ο τρίτος τρόπος είναι με το κάθετο παιχνίδι, ώστε να γίνει μία κάθετη μπαλιά, εκμεταλλευόμενοι την κίνηση του παίκτη στην επίθεση. Θέλουμε να έχουμε όσους περισσότερους παίκτες γίνεται μπροστά σε σχέση με την μπάλα και οι άλλοι πέντε παίκτες που θα είναι πίσω να ελέγχουν τις αντεπιθέσεις. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε με τόσο μεγάλες μπαλιές σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ ότι περισσότερο παρασύρθηκαν οι παίκτες λόγω της νευρικότητας του παιχνιδιού και της μεγάλης διάθεσης που είχαν και δεν καταφέραμε να οργανώσουμε όπως θα θέλαμε το παιχνίδι.

Πρέπει να έχουμε την εξυπνάδα να γνωρίζουμε τους παίκτες που έχουμε και το τι μπορούν να κάνουν. Θέλουμε σέντρες χαμηλά μεταξύ περιοχής και τερματοφύλακα και λιγότερο ψηλές, γιατί προσπαθούμε να βγάλουμε το μάξιμουμ από τους παίκτες που έχουμε».

Για τους χώρους που βρήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι:

«Είναι αλήθεια ότι σήμερα ο Ντούγκλας και ο Μίσιτς σούταραν περισσότερο από τους επιθετικούς μας. Οι χώροι που υπήρχαν ήταν περισσότερο προς τα έξω. Οι παίκτες μου, προσπάθησαν μέχρι το τέλος. Αν πρέπει να ασκήσω κριτική για τα γκολ που πετύχαμε, επίσης πρέπει να αναγνωρίσω το γεγονός ότι σκόραραν μέχρι το τέλος να αντιδράσουν και να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και το κατάφεραν μέχρι ένα σημείο».

Για τον εκνευρισμό στον πάγκο: «Όχι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα. Ωστόσο, όταν θέλεις να κερδίσεις το παιχνίδι, να βάλεις έναν έντονο ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι και συνεχώς υπάρχουν διακοπές, εσύ που ελέγχεις τον αγώνα μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι. Αναγκαστικά. Γιατί νομίζω ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού σήμερα ήταν αρχικά μικρός. Το παιχνίδι έχει 90 λεπτά και καθαρός χρόνος πάνω από 30 λεπτά δεν υπήρχε σήμερα. Με την μπάλα να παίζει δηλαδή. Δεν ήταν περισσότερο...

Το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα. Πρέπει να το ζεις. Δεν ήταν κάτι που μας άρεσε σίγουρα. Το ποδόσφαιρο είναι απλό... Όταν δεν κερδίζεις, πάντα υπάρχουν κάποια πράγματα να βελτιώσεις. Αν ο προπονητής κάθεται στον πάγκο και δεν κάνει τίποτα, κάποιοι μπορεί να πουν ότι κάθεται και δεν κάνει τίποτα. Αν είναι συνεχώς όρθιος, μπορεί να πουν ότι είναι περισσότερο ενεργητικός. Σημασία έχει να μπει η μπάλα μέσα».

 

Διαβάστε ακόμη...