Τον έλιωσε στο καμίνι (vids)

Γεμάτος ψυχή ο "Δικέφαλος"κέρδισε στην καυτή Τούμπα τον Ολυμπιακό με 2-1 (ανατρέποντας το 0-1) και έσπασε την παράδοση των τελευταίων ετών!
Τον έλιωσε στο καμίνι (vids)

Γεμάτος ψυχή ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην καυτή Τούμπα τον Ολυμπιακό με 2-1 (ανατρέποντας το 0-1) και σπάζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών...

Tα είχε όλα το σημερινό ματς. Μεγάλη ένταση, πάθος, ανατροπή του σκορ και κυρίως ΝΙΚΗ!

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος έχοντας τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια τον Κρέσιτς, Έττο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι στην άμυνα, Γκαρσία και Βιτόλο αμυντικά χαφ, Κουτσιανικούλη, Ίβιτς, Φωτάκη στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Μουσλίμοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά αλλά ο ολυμπιακός ήταν αυτός που στο 12ο λεπτό στην πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή του Κρέσιτς άνοιξε το σκορ μετά από λάθος του Πάμπλο Κοντρέρας στο χώρο του κέντρου (του έκλεψε τη μπάλα ο Ιμπαγάσα).

Στο 16΄μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με δεύτερο γκολ αλλά ο Ζαϊρί μόνος του σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ, υπό την πίεση του Γκαρσία.

Στη συνέχεια  ΠΑΟΚ παροτρυνόμενος από τον κόσμο,  προσπάθησε να πιέσει  πιο πολύ τον Ολυμπιακό ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Η πίεση αυτή δε μεταφράστηκε σε ευκαιρίες, μιας και οι παίκτες μας δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχε καμία βοήθεια από τις πτέρυγες αφού τόσο ο Φωτάκης όσο και ο Κουτσιανικούλης είχαν πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι κι όλο το βάρος έπεφτε στους Ίβιτς και Γκαρσία.

Ήταν ολοφάνερο πως ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αφού ουσιαστικά η ομάδα σε όλο το πρώτο 45λεπτο δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Πάρντο. Ο ολυμπιακός έχοντας το σκορ υπέρ του αρκέστηκε σε παιχνίδι σκοπιμότητας και σε κάποιες καθυστερήσεις προκειμένου να ροκανίσει το χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη φάση του 16ου λεπτού δεν ξαναπλησίασε την περιοχή μας, μέχρι το 44". Σε εκείνο το σημείο ο ολυμπιακός κέρδισε  κόρνερ από τα αριστερά και ο Τζιμπούρ έχασε  πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει από κοντά αλλά σαν από μηχανής θεός ο Σαβίνι έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ ο Κρέσιτς ήταν εξουδετερωμένος.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Πάρντο έδιωξε λανθασμένα  προ του Κουτσιανικούλη, ο οποίος του έκλεψε την μπάλα και  ισοφάρισε το παχνίδι μέσα σε πανδαιμόνιο.

 

 

O ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 47΄άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Έττο που μετά από μπαλιά του Ίβιτς έπιασε έναν κεραυνό αλλά η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκαριών του Πάρντο.

Στο 50΄ο Μούσλι μπαίνει μόνος στην περιοχή πλασάρει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.

Στο 68΄ο ΠΑΟΚ κερδίζει πέναλτι (επιτέλους!!!!!!!!!) σε ανατροπή του Βιεϊρίνια από τον Παπαδόπουλο. Ο "πάμε παικταρά μου" αφού το σκέφτηκε λίγο, τελικά το έδωσε. Εκτελεστής ο Βίκτωρ Βιτόλο και 2-1, μέσα σε χαμό!!!!!!


 

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Κωνσταντινέας σφύριζε φάουλ σε κάθε άγγιγμα σε παίκτη του Ολυμπιακού προκαλώντας και εκνευρίζοντας τους πάντες.

Το παιχνίδι έγινε σκληρό ο Ολυμπακός προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση αλλά ήταν η σειρά του πέσει πάνω στη σφιχτή αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ που λειτουργούσε άψογα και ουσιαστικά δεν επέτρεψε τους φιλοξενούμενους να απειλήσουν.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες και τον κόσμο να πανηγυρίζουν μια νίκη επί του υπερόπτη θρήνου που ένιωσε για φορά ακόμα ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΡΑΣ... Ικανοποιημένος θα πρέπει να είναι και ο προπονητής του γάβρου, αφού επιτέλους είδε παίκτη της ομάδας του να σκοράρει στην Τούμπα, μετά από τρία άσφαιρα παιχνίδια!!!

Στην επανάληψη είδαμε τον ΠΑΟΚ που όλοι μας γουστάρουμε να βλέπουμε, ένας ΠΑΟΚ νικητής που έβγαλε στο γήπεδο ψυχή και έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα ενόψει της ρεβάνς του κυπέλλου.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ : Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σαβίνι, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, (80΄Τσουκαλάς) Φωτάκης (58΄ Βιεϊρίνια), Κουτσινικούλης (68΄Σαλπιγγίδης), Μουσλίμοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Αβρ.Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ντουντού (63 Φουστέρ), Μοντεστό, Ιμπαγάσα (73΄ Πάντελιτς), Ρόμενταλ (73 Ουρτάδο), Ζαϊρί, Τζιμπούρ.

 

Διαβάστε ακόμη...