Facts & Figures για το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Αρκάδες, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

 #4 γκολ σημείωσε στο περσινό πρωτάθλημα ο Δημήτρης Πέλκας και τα δύο ήταν απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο 23χρονος μέσος σκόραρε τόσο στην ήττα του ΠΑΟΚ με 2-1 στο ματς της Αρκαδίας, όσο και στον δεύτερο γύρο, όπου άνοιξε το σκορ για την νίκη του Δικεφάλου με 2-0.

#Η περσινή νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έβαλε τέλος σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο αρνητικό σερί που είχε ο Δικέφαλος με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε συμπληρώσει οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη εντός και εκτός έδρας, με απολογισμό 5 ήττες και 3 ισοπαλίες.

#9 αναμετρήσεις έχει δώσει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Αστέρα και ο απολογισμός του είναι 1 νίκη – 2 ισοπαλίες – 6 ήττες. Στις τρεις από τις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις του με την ομάδα της Αρκαδίας σημείωσε τη μια νίκη και τις δύο ισοπαλίες και από τις 11 Σεπτεμβρίου 2010 και έπειτα ακολουθεί τον Δικέφαλο μια αρνητική παράδοση με πέντε διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα.

#3 από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο και ο ΠΑΟΚ έχει δύο ισοπαλίες στην Τρίπολη και μια νίκη στην Τούμπα με 2-1 το 2012-13. Οι ισοπαλίες ήταν την σεζόν 2009-10 (1-1) και το 2010-11 (0-0).

#22 Μαΐου 2013 ήταν η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, αλλά αυτή έγινε σε αναμέτρηση για τα play off του πρωταθλήματος, με τον Δικέφαλο να επικρατεί 2-1 στην αμέσως επόμενη επίσκεψη μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος 2012-13.

#5 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει στην Τρίπολη κατά του Αστέρα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (Φωτάκης – Αναστασάκος – Κονσεϊσάο – Αθανασιάδης – Πέλκας ). Ο Στέφανος Αθανασίάδης είχε σκοράρει ακόμη και στις 22 Μαΐου 2013 για τα Play Offs.

#6 από τα εννιά ματς είναι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει ισοπαλία στα δύο από αυτά και στα άλλα τέσσερα να έχει ήττες. Μόλις στα τρία από τα εννέα ματς έχουν καταφέρει να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, ενώ την πρώτη θέση στα δημοφιλέστερα σκορ μοιράζονται το 1-0, το 2-0 και το 2-1 με δύο εμφανίσεις το καθένα.

Διαβάστε ακόμη...