Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα

Έντος της ημέρας τελειώνει η μεταγραφή του βραζιλιάνου χαφ στον Π.Α.Ο.Κ.
Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα
O Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα είναι η επιλογή του Π.Α.Ο.Κ. για να πλαισιώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Όπως όλα δείχνουν η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά τις επόμενες μέρες (ίσως και ώρες),  αφού o παίκτης βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη μαζί με το μάνατζέρ του κ. Γκασπάρ έχοντας συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας.Σημειώνουμε ότι ο Κριστιάνο Ολιβέιρα έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Βιερίνια, ενώ για την απόκτησή του  είχαν θετική άποψη τόσο ο Σάντος  όσο  και ο Κονσεϊσάο. O παίκτης βέβαια δεσμεύεται με συμβόλαιο  με την Paços  Ferreira μέχρι  30/6/2010. Η συμβολή όμως του Σάντος αλλά και του Κονσεϊσάο είναι καθοριστική στο να έρθει ο παίκτης στην ομάδα μας από αυτήν τη μεταγραφική περίοδο. Το ποσό της αποδέσμευσής του θα είναι γύρω στις 150.000€.

Ο Ολιβέιρα ουσιαστικά αναμένεται να καλύψει το κενό που άφησε ο Σέρτζιο Kονσεϊσάο, απλά το παιχνίδι του συχνά "έρχεται" προς τον κεντρικό άξονα του γηπέδου και δεν περιορίζεται στα πλάγια..

Ο βραζιλιάνος με το Νο 10 στην πλάτη αγωνίζεται τα τελευταία 4 χρόνια στην Paços  Ferreira ομάδα πρώτης κατηγορίας της Πορτογαλίας που μάλιστα συμμετείχε και στο φετινό Europa League.

O Κριστιάνο, γεννήθηκε στις 28/9/1983 στην πόλη Μανάες της Βραζιλίας , έχει ύψος 1,75 μ. και ξεκίνησε την καριέρα του στη National. Διαθέτει πορτογαλικό διαβατήριο και με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις ενάντια στις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας, (Μπενφίκα, Σπόρτιγκ, Πόρτο) όχι μόνο έστρεψε πέρσι τα βλέμματα πάνω του, αλλά ήταν και αυτός που πρωταγωνίστησε και έστειλε την ομάδα του στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Είναι ένας παίκτης που του αρέσει να κάνει παιχνίδι , είναι γρήγορος με πολύ καλή ντρίπλα και καλές εκτελέσεις φάουλ. Διαθέτει και τα δύο πόδια , ενώ το διάστημα που αγωνίστηκε στην Πάκος πέτυχε 15 γκολ σε 90 συμμετοχές. Μάλιστα τη σεζόν 2008-2009 είχε 8 γκολ στο πρωτάθλημα. Παράλληλα , με εξαιρετικές εμφανίσεις, βοήθησε την ομάδα του να βγει στην Ευρώπη μέσω του θεσμού του Κυπέλλου.

Φέτος μέχρι στιγμής μετράει 11 συμμετοχές στην πορτογαλική League (3 γκολ , τα 2 στις 6/11 εναντίον της Μπελενένσες εκτός έδρας και το άλλο εναντίον της Μπενφίκα) ενώ είχε και 3 συμμετοχές στο Europa League (1 γκολ εναντίον της Zimbru Chisinau). Επίσης έχει 2 "γεμάτες" συμμετοχές στο θεσμό του κυπέλλου στον οποίο η ομάδα του συνεχίζει στον επόμενο γύρο μετά από διαδοχικές προκρίσεις, ενώ έπαιξε για 90' στον τελικό του πορτογαλικού Super  Cup...

Η πορτογαλική ιστοσελίδα «O Jogo» ανέφερε χθες πως ο ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει με προορισμό την Ευρώπη, για να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το εν λόγω δημοσίευμα δεν αναφέρει το όνομα του Π.Α.Ο.Κ. αφού όπως γράφει οι επιτελείς της Paços  Ferreira κρατούν μυστικό το όνομα της ομάδας που έχει προσεγγίσει τον Βραζιλιάνο άσο. Αναφέρεται επίσης πως ο ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του νέου τεχνικού της ομάδας Ουλίσες Μοράις, ύστερα από υπόδειξη της διοίκησης του συλλόγου. Τέλος αναφέρεται πως ο ποδοσφαιριστής έφυγε από την Πορτογαλία με άδεια από την ομάδα του.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της «Record» αναφέρει πως ο πρόεδρος της Paços  Ferreira, Φερνάντο Σεκέιρα είχε συνομιλίες με ανθρώπους της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή. Η Paços αξίωσε ένα ποσό λίγο πάνω από τις 200.000 ευρώ για τον παίκτη, αλλά η Σπόρτινγκ έκανε πίσω, αφού ισχυρίστηκε πως θα μπορέσει να πάρει τον παίκτη τον Ιούνιο που μένει ελεύθερος από τον σύλλογο του. Έτσι οι διαπραγματεύσεις για τον Βραζιλιάνο ανάμεσα στις δύο ομάδες ναυάγησαν.

Τέλος η «ABOLA» φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου της Paços, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως η διοίκηση θα αξιολογήσει τις προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή και θα πράξει με γνώμονα το καλό του συλλόγου.

 

 

Διαβάστε ακόμη...