Ο ΠΑΟΚ αρπάζει τον κορυφαίο μπακ της πορτογαλικής λίγκας, Ροντρίγκο Σοάρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA από την Πορτογαλία, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να ρίξει βόμβα, καθώς με αστραπιαίες κινήσεις πρόλαβε την ΑΕΚ και κάνει δικό του τον καλύτερο δεξιό μπακ του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος, Ροντρίγκο Σοάρες!
Ο ΠΑΟΚ αρπάζει τον κορυφαίο μπακ της πορτογαλικής λίγκας, Ροντρίγκο Σοάρες!

Εδώ και καιρό ο ΠΑΟΚ «χτενίζει» την αγορά για να βρει αυτόν που θα βάλει δύσκολα στον Λέο Μάτος, αυτόν θα τον ξεκουράζει, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στην θέση του δεξιού μπακ και κάποια στιγμή θα τον διαδεχθεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Αυτός θα είναι ξανά από την χώρα του καφέ, νεότερος και με ανάλογα χαρακτηριστικά!

Ο Ροντρίγκο Άλβες Σοάρες ήταν ένας παίκτης που «γυάλισε» στον νέο τεχνικό της ΑΕΚ Μιγκέλ Καρντόσο, άλλωστε τα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών (αλλά και δημοσιεύματα από την Πορτογαλία) ήθελαν την Ένωση να ενδιαφέρεται πολύ ζωηρά για τον 26χρονο δεξιό μπακ, που έκανε σεζόν καριέρας με την Άβες, η οποία δεν μπορούσε πια να καλύψει τις φιλοδοξίες του και να ανανεώσει το συμβόλαιο του που έληξε πριν λίγες ημέρες.

Το SDNA προσπάθησε να μάθει περισσότερα μέσω Πορτογαλίας, όμως η είδηση που προέκυψε από τα δημοσιογραφικά γραφεία κορυφαίας πορτογαλικής εφημερίδας έφερε ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού. Σύμφωνα λοιπόν με τις συγκεκριμένες πηγές, ο ΠΑΟΚ με αστραπιαίες κινήσεις μπήκε σφήνα στην υπόθεση και είναι έτοιμος να κάνει δικό του τον 26χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ σε μία ακόμα «ψαγμένη» κίνηση, με την λογική που χαρακτηρίζει εσχάτως τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Γεννημένος στις 26 Δεκεμβρίου του 1992, ο Βραζιλιάνος μπακ δεν έκανε όνομα στην χώρα του, όπου φόρεσε τις φανέλες των Ουνιάο Σάο Ζοάο, Σάντρο Αντρέ και Γκρέμιο Ανάπολις, όμως τα λαγωνικά της Πόρτο τον ανακάλυψαν και τον έφεραν στην Ιβηρική το καλοκαίρι του 2015, με σκοπό (σε πρώτη φάση) να ενισχύσει την δεύτερη ομάδα των «δράκων», που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία.

Μετά από δύο σεζόν με 25 συνολικά συμμετοχές και έναν ενδιάμεσο δανεισμό στην Τσάβες, η κίνηση του να μετακομίσει στην Άβες το καλοκαίρι του 2017 απογείωσε την καριέρα του.

Σε μία ομάδα που πολέμησε για την σωτηρία της, ο Ροντρίγκο Σοάρες έκανε καταπληκτικά πράγματα. Παίζοντας ως δεξιός μπακ σε άμυνα σε ευθεία, αλλά και ως φουλ-μπακ (σε άμυνα με τρεις στόπερ) ήταν αναντικατάστατος (33 ματς) και γέμισε την στατιστική του με 4 γκολ και 6 ασίστ (συνολικά είχε 4 γκολ και 9 ασίστ σε 41 επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις), με άλλα λόγια είχε άμεση συμμετοχή στα 10 από τα 35 γκολ της ομάδας του Αουγκούστο Ινάσιο στο πρωτάθλημα!

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Ένα αφιέρωμα από πορτογαλική ιστοσελίδα στα μέσα του Φεβρουαρίου αναφέρει ότι ο Ροντρίγκο Σοάρες ήταν ο μοναδικός παίκτης εκτός Big-4 (Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ, Μπράγκα) που είχε καταφέρει να μπει στην κορυφαία ενδεκάδα σε 5 αγωνιστικές, ενώ υπήρχε ένα ακόμα εξωφρενικό στατιστικό που έδειχνε την δημιουργική του ικανότητα.

Με μέσο όρο 3,3 key passes ανά 90 λεπτά ήταν ο κορυφαίος αμυντικός σε όλη την Ευρώπη στο παραγωγικό κομμάτι μπροστά από τον Άλεξ Τέλες της Πόρτο, τον Τζόσουα Κίμιχ της Μπάγερν, τον Φίλιπ Μαξ της Άουγκσμπουργκ και τον Μαρσέλ Χάλστενμπεργκ της Λειψίας!

Όπως προκύπτει από την τελική σούμα, ο Ροντρίγκο ήταν υπεύθυνος με τις μεταβιβάσεις του για το 25% των τελικών προσπαθειών της Άβες (αδιανόητο νούμερο), κάτι για το οποίο «ευθύνεται» και το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός εκτελεστής στα στημένα (φάουλ, κόρνερ), χάρη στην τεχνική του αρτιότητα και το πολύ καλό του δεξί πόδι.

Ένας κλασικός Βραζιλιάνος wing-back (1,76), που του αρέσει να τρέχει την πλευρά και να φτιάχνει παιχνίδι στην πτέρυγα του, στην καλύτερη του ηλικία (26), με δίψα να περάσει στο επόμενο επίπεδο, ο οποίος προέρχεται από εκπληκτική χρονιά, με το εξαιρετικά αξιόπιστο whoscored.com να τον ανακηρύσσει δεύτερο καλύτερο δεξιό μπακ του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος πίσω από τον Αντρέ Αλμέιντα της Πόρτο με μέσο όρο απόδοσης 7.18!

Τον Απρίλιο πήρε το βραβείο για τον κορυφαίο αμυντικό όλου του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες ιστοσελίδες ήταν βάσει στατιστικών ο κορυφαίος δεξιός μπακ της Liga NOS!

Μία μεταγραφική «κλοπή» που δείχνει τα αυξημένα αντανακλαστικά του ΠΑΟΚ, την εξαιρετικά γνώση της ευρωπαϊκής αγοράς που πλέον διαθέτει, αλλά και την ικανότητα του να κλείνει άμεσα τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν, ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό, δίχως να αναλώνεται σε περιττά μεταγραφικά σίριαλ. Μία κίνηση ουσίας με ένα παίκτη που προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ο οποίος έρχεται στην Τούμπα στην πιο γόνιμη ηλικία του (26), βλέποντας τον Δικέφαλο του Βορρά ως την μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του.

Δείτε σε δράση τον Ροντρίγκο Άλβες Σοάρες

Διαβάστε ακόμη...