"Χαρούμενος γι΄αυτά που πετύχαμε φέτος"

Ο σκόρερ του τελικού Τσούμπα Ακπόμ που σφράγισε  με το γκολ του την κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ, δήλωσε...
"Χαρούμενος γι΄αυτά που πετύχαμε φέτος"

Για το ότι στην πρώτη χρονιά του στον ΠΑΟΚ κέρδισε το νταμπλ: «Είχα αυτή την κουβέντα με τον προπονητή πριν έρθουμε εδώ. Ήμουν αναστατωμένος στο ξεκίνημα της χρονιάς γιατί δεν έπαιζα όσο θα ήθελα, ο προπονητής όμως μου έλεγε συνεχώς πως με πιστεύει και πως πρέπει να δουλέψω περισσότερο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γι΄ αυτά που πετύχαμε φέτος, μακάρι να πετύχουμε περισσότερα στο μέλλον".

Για το τι του είπε ο Λουτσέσκου πριν μπουν στην αίθουσα Τύπου: "Με ρώτησε αν στην αρχή έκανε κάποιες βλακείες εις βάρος μου και εγώ του απάντησα πως ναι, έκανε κάποιες βλακείες εις βάρος μου στην αρχή της χρονιάς.. Θυμάμαι πως στην αρχή της σεζόν μου είπε πως δεν ήμουν έτοιμος και πως θα έπρεπε να βελτιωθώ στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού μου. Δούλεψα πολύ είναι η αλήθεια και τώρα φτάσαμε στο σημείο να είμαστε και οι δύο πολύ χαρούμενοι".

Για το αν θα μείνει στη Θεσσαλονίκη τώρα, προκειμένου να απολαύσει τις στιγμές που θα ακολουθήσουν: "Θα καθίσω ακόμα τέσσερις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, θα προσπαθήσω να απολαύσω αυτά που θα γίνουν και στη συνέχεια θα πάω στο Λονδίνο για να βρεθώ μαζί με τους γονείς μου, που δεν περάσαμε φέτος αρκετό καιρό μαζί. (σ.σ. σε αυτό το σημείο... παρενέβη ο Ράζβαν Λουτσέσκου τονίζοντας χαμογελώντας πως είναι λογικό να θέλει ο Βρετανός φορ να καθίσει λίγες ημέρες ακόμα στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα έχει την ευκαιρία να περάσει κάποιες ημέρες με την κοπέλα του, χωρίς να είναι στην πόλη η οικογένειά του).

Για τη φάση του γκολ: "Είδα τον Πέλκα με τη μπάλα, ξέρω πως είναι γρήγορος, προσπάθησα να φέρω τον εαυτό μου στην κατάλληλη θέση για να σκοράρω. Νόμιζα πως η μπάλα θα έρθει μπροστά μου, τελικά , έπρεπε να αυτοσχεδιάσω και έκανα ψαλιδάκι. Φοβήθηκα μήπως μου ακυρώσουν το γκολ με οφσάιντ, όπως έχουν πολλές φορές φέτος, αλλά ευτυχώς αυτό δεν έγινε. Είδα τον διαιτητή να κάνει χρήση του VAR και εκείνη την ώρα το μόνο που ήθελα είναι να μη μου ακυρώσουν το γκολ".

Για το γεγονός ότι έκλαψε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα: "Τον Δεκέμβριο καθόμουν στο σπίτι του και αναρωτιόμουν που οδηγούνταν αυτή η σεζόν για μένα. Δεν αγωνιζόμουν όσο ήθελα και έτσι έπρεπε να βρω κίνητρο για να γίνω καλύτερος. Δεν είμαι ένας άνθρωπος τόσο ευαίσθητος ώστε να κλάψω, αλλά εκείνη τη στιγμή έτσι ένιωσα και γι΄ αυτό έκλαψα".

Για το αν ο Λουτσέσκου είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε ποτέ: "Είναι ένας από αυτούς, είναι ένας προπονητής που εάν δεν τον ακούς και δεν κάνεις αυτά που θέλει, δεν τον νοιάζει πόσο καλός είσαι και απλά δεν παίζεις. Έπρεπε να θυσιάσω πολλά, να δουλέψω περισσότερο και να γίνω κομμάτι της ομάδας. Αυτός είναι ο δρόμος για να γίνεις μεγάλος προπονητής, να έχεις μια φιλοσοφία και να μείνεις πιστός σε αυτή. Στο παρελθόν είχα προπονητή και τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος και αυτός με πίεζε κάθε μέρα, στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι όμως κάτι που το χρειάζομαι, προκειμένου να βελτιωθώ".

Διαβάστε ακόμη...