Χωρίς φιλάθλους ο τελικός!

Χωρίς εισιτήρια και με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων που θα λάβουν οι δύο ομάδες από την ΕΠΟ, θα λάβει χώρα ο τελικός της 11 Μαίου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την αεκ...
Χωρίς φιλάθλους ο τελικός!

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΑΒ αλλά και μετά από διαβούλευση με την ΕΛ.ΑΣ. την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους. Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων.

Σε αντίθεση με τις προσπάθειες κάποιων υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεθοδική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης του με μια σειρά από παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η έναρξη εφαρμογής του VAR η οποία θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό Κυπέλλου και από τη νέα σεζόν εισάγεται στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς και η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ και ψηφίζεται.

Ως εκ τούτου, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε ο τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί με την παρουσία μικρού αριθμού θεατών οι οποίοι θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ με προσκλήσεις που θα διανείμουν οι δύο ΠΑΕ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ακόμη...