ΠΑΟΚ: Τα πεπραγμένα των δανεικών στη σεζόν

Έξι παίκτες, έξι ομάδες, τέσσερις χώρες και πέντε διαφορετικά πρωταθλήματα
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ: Τα πεπραγμένα των δανεικών στη σεζόν
Photo Credits: @PAOKFC

Η χρονιά ολοκληρώθηκε και στον ΠΑΟΚ γίνεται ο απολογισμός και ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν, με τις εξελίξεις να αναμένονται τόσο στον διοικητικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα.

Για τον Δικέφαλο του Βορρά, κάθε χρόνο υπάρχει και το κεφάλαιο των δανεισμών παικτών, που δεν έχουν τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Φέτος είναι οι περιπτώσεις των Λευτέρη Λύρατζη, Τζόναθαν Γκόμεζ, Φέντορ Τσάλοφ, Σόλα Σορετίρε, Λούκα Γκουγκεσασβίλι και Κωνσταντίνου Μπαλωμένου, που έκαναν την προσπάθεια τους σε Πανσερραϊκό, Αλμπαθέτε, Καϊσέρισπορ, Τζβόλε, Ατρόμητο και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Λευτέρης Λύρατζης

Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ο 26χρονος -πλέον- δεξιός οπισθοφύλακας πραγματοποίησε την πιο γεμάτη του σεζόν σε συμμετοχές, στον Πανσερραϊκό. Μπορεί να μην κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με επιτυχία, καθώς η ομάδα των Σερρών υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, ωστόσο ο Λύρατζης κατέγραψε 33 συμμετοχές, με ένα γκολ και τρεις ασίστ σε 2.823′. Από τα νούμερα που κατέγραψε, τα περισσότερα σε παιχνίδια που η ομάδα του δεν έχασε και συγκεκριμένα μόνο μια ασίστ ήταν σε αγώνα που ο Πανσερραϊκός δεν πήρε κάτι, στο 5-2 από τον Λεβαδειακό.

Τζόναθαν Γκόμεζ

Γεμάτη χρονιά και για τον Γκόμεζ, τον αριστερό μπακ, που αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια (2.463′) της Αλμπαθέτε στη La Liga 2. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής είχε ένα γκολ και δυο ασίστ, σε χρονιά που η Αλμπαθέτε τερμάτισε στο μέσο της βαθμολογίας και την 11η θέση, εξασφαλίζοντας την παραμονή με μεγάλη άνεση, αλλά -παράλληλα- μένοντας μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Η Αλμπαθέτε έφτασε και μέχρι τα προημιτελικά του Copa del Rey, έχοντας αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα, με τον Γκόμεζ να αγωνίζεται και στα δυο παιχνίδια. Μόνο σε πέντε παιχνίδια, όλη τη σεζόν, δεν αγωνίστηκε ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ αμυντικός. Από αυτά, μόλις στο ένα δεν ήταν καν στην αποστολή.

Φέντορ Τσάλοφ

Ο Τσάλοφ μετακινήθηκε στην Καϊσέρισπορ της Τουρκίας, στα μισά της σεζόν. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια της ομάδας του, καταγράφοντας συνολικά 858′, δυο γκολ και μια ασίστ. Δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στη γειτονική χώρα με την παρουσία του, ωστόσο κατάφερε να αφήσει θετική τελευταία εικόνα, σημειώνοντας το νικητήριο (2-1) της Καϊσέρισπορ στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Σόλα Σορετίρε

Χρονιά με σημαντικά θετικά και αρνητικά γεγονότα για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Ο Σορετίρε δόθηκε δανεικός στην Τζβόλε της Ολλανδίας, εκεί όπου κατάφερε γρήγορα να καθιερωθεί στην ομάδα και να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα του επιθετικού της παιχνιδιού. Συνολικός απολογισμός οι 27 εμφανίσεις, τα 6 γκολ και η 1 ασίστ σε 1.764′. Διακρίσεις με βραβεία για τον καλύτερο νέο παίκτη και τον πολυτιμότερο του πρωταθλήματος τον Γενάρη. Όλα αυτά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, που η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι. Ρήξη χιαστού σε προπόνηση και τέλος η σεζόν με άδοξο τρόπο ενώ θα χάσει σημαντικό κομμάτι και της επόμενης, με πρώτο και κυριότερο την απουσία του από την προετοιμασία.

Λούκα Γκουγκεσασβίλι

Ερχόμενος από τον Πανσερραϊκό στον ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι, ο Γεωργιανός τερματοφύλακας δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στην ομάδα του Δικεφάλου. Ο Τσιφτσής τον…προσπέρασε και η μοναδική του εμφάνιση στη χρονιά σημαδεύτηκε από βαριά ήττα της ομάδας με 4-1, από τον Λεβαδειακό, στη League Phase του Κυπέλλου. Τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο και έπαιξε συνολικά 9 παιχνίδια, κρατώντας την εστία του ανέπαφη σε δυο περιπτώσεις, που όμως η ομάδα του δεν κέρδισε, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Κωνσταντίνος Μπαλωμένος 

Ο Μπαλωμένος μετακινήθηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας το περασμένο καλοκαίρι, με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια της ομάδας να διεκδικήσει την άνοδο από τη Super League 2. Βασικός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο κατέγραψε 22 συμμετοχές και δέχτηκε 15 γκολ, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη σε 12 παιχνίδια! Η Καρδίτσα τερμάτισε τρίτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη στα Play-Off, εκεί όπου με δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, έμεινε μακριά από την άνοδο.

Διαβάστε ακόμη...