Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League κόντρα στην Κράσνονταρ στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης, αλλά και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα σε ομάδες από την Ρωσία.

 #13 αγώνες έχει δώσει ο ΠΑΟΚ εντός έδρας για τους ομίλους του Europa League στις τέσσερις συμμετοχές του και η συγκομιδή του είναι 6 νίκες – 5 ισοπαλίες – 2 ήττες με τον συντελεστή των τερμάτων να βρίσκεται στο 21-13 υπέρ του Δικεφάλου.

#10 ματς εντός χωρίς ήττα για τους ομίλους του Europa League είχε ο ΠΑΟΚ μέχρι την περσινή περίοδο όταν και το σερί της ομάδας έσπασε στην αναμέτρηση της Τούμπας με την Φιορεντίνα που επικράτησε με 1-0 και ακολούθησε και η ήττα από την Γκινγκάμπ με 1-2.

#4 αγώνες έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με αντιπάλους από την Ρωσία και όλοι είναι για το κύπελλο UEFA. Ο απολογισμός του είναι 3 ισοπαλίες και 1 ήττα παρότι οι δύο αναμετρήσεις είναι εκτός έδρας. Το παράδοξο βέβαια είναι πως δεν έχει ηττηθεί στην Ρωσία, ενώ στην πρώτη από τις κόντρες του με ομάδα από την χώρα ηττήθηκε, στις 17 Φεβρουαρίου 2011 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αναλυτικά οι μέχρι τώρα αναμετρήσεις: 17 Φεβρουαρίου 2011 ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1 (29′ Νέτσιντ)

22 Φεβρουαρίου 2011 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – ΠΑΟΚ 1-1 (67′ Μουσλίμοβιτς – 80′ Ιγκνιασέβιτς)
29 Σεπτεμβρίου 2011 Ρουμπίν Καζάν – ΠΑΟΚ 2-2 (52′ Βαλντές, 66′ Ντιαντιούν – 23′ Αθανασιάδης, 80′ Φωτάκης)
15 Δεκεμβρίου 2011 ΠΑΟΚ – Ρουμπίν Καζάν 1-1 (15′ Βιεϊρινια – 48′ Βαλντές)

#4 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει εναντίον ομάδων από την Ρωσία. Οι Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης , Φωτάκης, Μουσλίμοβιτς έχουν βρει δίχτυα κόντρα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε ανοίξει το σκορ στο εκτός έδρας 2-2 με την Ρουμπίν Καζάν στις 29 Σεπτεμβρίου 2011.

#4 ανθρώπους θα ξαναβρεί στον δρόμο του ο Δικέφαλος του στα παιχνίδια κόντρα στην Κράσνονταρ. Ο προπονητής της ομάδας, Όλεγκ Κόνονοφ είχε αντιμετωπίσει τον Δικέφαλο όταν βρισκόταν στο τιμόνι της Καρπάτι Λβιβ τον Αύγουστο του 2011 για τα Play Offs του Europa League, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα μας είχε καταφέρει να επικρατήσει στην Τούμπα με 2-0 και με την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε στην Ουκρανία πανηγύρισε την πρόκριση.

Ο Στέφαν Στράντμπεργκ είχε βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2011 με την φανέλα της Βαλερέγκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Νορβηγός είχε αγωνιστεί σε όλη την διάρκεια και των δύο παιχνιδιών, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 0-2 και 3-0 εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα. Ο Πάβελ Μαμάεφ ήταν βασικός στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ για την φάση των 32 του Europa League την σεζόν 2010-11 και αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια, με τους Ρώσους να επικρατούν στην Τούμπα με 0-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 στην Μόσχα να πανηγυρίζουν την πρόκριση. Τέλος ο Βιτάλι Καλέσιν έπαιξε για 15 λεπτά ως αλλαγή στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ρούμπιν Καζάν στην Τούμπα για την φάση των ομίλων της διοργάνωσης της σεζόν 2011-12.

Διαβάστε ακόμη...