Ανησυχία για τιμωρία

Λίγες μέρες μετά το παιχνίδι  Φενέρ - ΠΑΟΚ στην Πόλη, έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα το κατηγορητήριο για όσα έγιναν.
Ανησυχία για τιμωρία
Λίγες μέρες μετά το παιχνίδι  Φενέρ - ΠΑΟΚ στην Πόλη, έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα το κατηγορητήριο, το οποίο στηρίχτηκε φυσικά  στην έκθεση του Σκοτσέζου παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ .

Όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο "Σουκρού Σαράτσογλου" δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον  Κεν Σκοτ, και τα ανέφερε κατά λέξη στην έκθεση που παρέδωσε στους αρμόδιους.

Στο κατηγορητήριο λοιπόν  υπάρχει αναφορά τόσο στα επεισόδια πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια  του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Φενέρ. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη χρήση ενός  ρουκετοβόλου μηχανισμού, το οποίο μάλιστα το ίδιο βράδυ ο Σκοτ το  χαρακτήρισε σαν "φονικό όπλο", βάζοντας στο μυαλό των διοικούντων  έντονο προβληματισμό για επερχόμενη τιμωρία.

Η τιμωρία πιθανότατα θα περιοριστεί στην επιβολή χρηματικού προστίμου και θεωρείται απίθανο να πάρει τη μορφή αποκλεισμού της έδρας. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ φυσικά δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια και θα αντιρούσει με τη νομική της υπηρεσία το 15σέλιδο (και για τις δύο ομάδες) κατηγορητήριο της ΟΥΕΦΑ, περιορίζοντας την τιμωρία στο ελάχιστο.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια  δεν μπορεί να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης αφού η διαδικασία που τηρεί η ΟΥΕΦΑ προβλέπει μόνο  έγγραφη απολογία την οποία η ΠΑΕ έχει δεκαπέντε μέρες στη διάθεσή της για να την αποστείλει.
Φυσικά μέσα σε αυτή τη γραπτή απολογία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ετοιμάσει ένα πλήρη  φάκελο με φωτογραφίες από τα σπασμένα λεωφορεία  δίνοντας έμφαση στη μεγάλη  ανεπάρκεια της τουρκικής αστυνομίας που ουσιατικά ευθύνεται για όσα έγιναν.

Στα θετικά  για τον ΠΑΟΚ που αναμένεται να συνεκτιμηθούν από την ΟΥΕΦΑ, είναι πως στο παιχνίδι του "Δικεφάλου" στο Άμστερνταμ οι οπαδοί του ήταν υποδειγματικοί ενώ και στα δυο ματς της  Τούμπας  δεν συνέβη απολύτως τίποτε.


Διαβάστε ακόμη...