Ταξίδι ...αστραπή

Χωρίς διανυκτέρευση το ταξίδι μας στην Πόλη  την Πέμπτη 26/8, με μία μόνο στάση στους Κήπους...
Ταξίδι ...αστραπή
O "κύβος ερρίφθη" και  οι φιλοξενούμενοι οπαδοί τόσο του ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη, όσο και της Φενέρ στη Θεσσαλονίκη θα είναι απλά ....περαστικοί από τις δύο πόλεις.

Η απόφαση που πάρθηκε -και είναι οριστική- προβλέπει οι μετακινούμενοι οπαδοί να μην μπουν καθόλου μέσα στις δύο  πόλεις και να οδηγηθούν κατ' ευθείαν στα γήπεδα με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην επιστροφή για το φόβο των Ιουδαίων.

Η υψηλή επικινδυνότητα των αγώνων ΠΑΟΚ -Φενέρ ανάγκασε τόσο τις ελληνικές όσο και τις τουρκικές αστυνομικές αρχές στην παραπάνω απόφαση ενώ να σημειώσουμε και την έντονη παρουσία της ΟΥΕΦΑ αφού  πρώτα την Πέμπτη δύο Βρετανοί παρατηρητές της θα βρεθούν στην Τούμπα καταγράφοντας φυσικά τα πάντα, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Αναφορικά με το παιχνίδι που προηγείται χρονικά, αυτό δηλαδή  της Πεμπτης (26/8), οι 750 Τούρκοι φίλαθλοι θα συνοδεύονται από τα σύνορα του Έβρου μέχρι να μπουν στο χώρο της  Θύρας 8 της Τούμπας και με τη λήξη του αγώνα, πάλι με αστυνομική συνοδεία, θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Το ίδιο θα συμβεί και για με οπαδούς του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στην Πολη. Οι σχέσεις των δύο κρατών όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις πολιτικές των τελευταίων 100 ετών είναι η αιτία να μην μπορέσουμε να δούμε από κοντά, παγκόσμια  μνημεία-σύμβολα  που υπάρχουν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι 2.450 οπαδοί του ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς την Πέμπτη (26/8) θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία και θα ταξιδέψουν όλοι μαζί  μέχρι τα σύνορα, με μία μόνο στάση στους Κήπους.  Στη συνέχεια, αφού περάσουν τα σύνορα θα συνοδεύονται από ισχυρή -τουρκική πλέον- αστυνομική δύναμη που θα τους οδηγήσει, στις κερκίδες  του "Σουκρού Σαράτσογλου".

Μόνο οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν με το αεροπλάνο της αποστολής, θα διανυκτερεύσουν για μια νύχτα στην Πόλη. Και αυτοί όμως θα ακολουθήσουν πιστά το πρόγραμμα που θα οργανώσει το ταξιδιωτικό γραφείο σε συνεργασία με την ΠΑΕ. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τους περίπου 100 οπαδούς της Φενέρ που θα έρθουν στην  Ελλάδα με το τσάρτερ της τουρκικής αποστολής.  Σημειώνουμε ότι μαζί τους θα έρθουν και 6 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας οι οποίοι σε συνεννόηση με τους Έλληνες συναδέρφους τους θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί...


 

Διαβάστε ακόμη...