Άτυχος...

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ! Αποκλείστηκε από μια ομάδα που σήμερα δεν έπεισε ότι ήταν καλύτερή του...
Άτυχος...
Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ! Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ, ο Αγιαξ ήταν η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση για τα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικό σκορ 3-3 με τον Αγιαξ να παίρνει την πρόκριση με τα εκτός έδρας γκολ (1-1 το σκορ στο Αμστερνταμ).

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει πλέον να μπει στα play offs του Europa League! Το ματς είχε άγρια ομορφιά! Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση, αλλά ήταν απρόσεκτος και εξαιρετικά άτυχος  και μέσα σε ένα εφτάλεπτο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δέχθηκε τρία γκολ (τα 2 χαζά)! Εκεί κρίθηκαν τα πάντα. Γιατί η ισχυρή γραμμή του ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν, η άμυνα δηλαδή, τον πρόδωσε! Ενας τραγικός Τσιρίλο που έμοιαζε με ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή έκανε 2 γκόλ δώρο στον Αγιαξ! Οι Ολλανδοί έχοντας μεγαλη  ρέντα  και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της άμυνάς μας γύρισαν το ματς και το έφεραν στο 1-3...

Με το γνώριμο  4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Δερμιτζάκης με δύο αλλαγές σε ότι αφορά τα πρόσωπα. Ο τραυματίας Χαλκιάς και ο Μαλεζάς οι οποίοι ξεκίνησαν στο Αμστερνταμ ήταν εκτός ενδεκάδας.

Ο Κρέσιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, και στην άμυνα οι Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ στα άκρα με κεντρικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Κοντρέρας που η παρουσία του αντί του Μαλεζά είχε σκοπό να προσδώσει ηρεμία και καθαρό μυαλό σε πίεση των Ολλανδών. Βάβαια η εξέλιξη του αγώνα δεν δικαίωσε την επιλογή του Ιταλού!!!

Αμυντικά χαφ  οι Βιτόλο και Γκαρσία και μπροστά τους  στο χώρο του κέντρου, ο Βιεϊρίνια δεξιά, ο Σορλέν αριστερά και ο Ιβιτς στον ρόλο 10αριού. Μοναδικός προωθημένος επιθετικός ο Σαλπιγγίδης, στην επιστροφή του στην Τούμπα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε τον Άγιαξ να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας αλλά ανούσια αφού δεν μπορούσε να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες. Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις  του και αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα γκολ του από το πρώτο κιόλας 45λεπτο.

Το σκηνικό της επανάληψης επεφύλασσε ένα πολύ άσχημο πρώτο 10λεπτο με την ομάδα να δέχεται 3 γκολ από το πουθενά...

Παρόλα αυτά  ότι παραλίγο να γυρίσει το ματς από το 1-3! Εφτασε στην ισοφάριση, ήταν όμως αργά για την πλήρη ανατροπή.

Στο 14' ο Σαλπιγγίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αγιαξ, έκανε το σουτ και ο Στεκέλενμπουργκ με διπλή προσπάθεια έδιωξε τη μπάλλα προτού περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος!

Λίγο μετά (16'), ήρθε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Σορλέν χτύπησε το φάουλ από τα αριστερά και ο Βιεϊρίνια με ωραία γυριστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Στο 28' χάθηκε ίσως η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Δερμιτζάκη. Τότε ο Βιεϊρίνια ελίχθηκε έξοχα, έπιασε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο διεθνής Ολλανδός «κίπερ» είχε την «απάντηση»

Στο 48' ο Σουάρες έκανε το κοντρόλ και με έξοχο σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Κρέσιτς (1-1).

Στο 50' και ενώ οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έδειχναν να τα έχουν χαμένα, ξανά ο Σουάρες έγινε κάτοχος της μπάλλας, ο Τσιρίλο απέτυχε να τον σταματήσει, σέντρα στον Ντε Γιονγκ και σουτ από κοντά για το 1-2!

Και στο 55' έγινε το 1-3 με μακρινό σουτ-φάουλ του Λίνγκρεν και ευθύνη 100% του Κρέσιτς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ μείωσε (2-3) με τον Σαλπιγγίδη. Προηγήθηκε ενέργεια του Σορλέν από τα αριστερά.

Ο Αγιαξ έχασε ευκαιρία για νέο γκολ στο 70' όταν ο Σουάρες από πλάγια θέση έστειλε σουτ στο δοκάρι.

Στο 76' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτυ, όταν ο Μπουσαϊντί ανατράπηκε από τον Ανίτα. Ο Ιβιτς ανέλαβε το χτύπημα, αλλά το σουτ ήταν κακό και σταμάτησε στα πόδια του Στεκέλενμπουργκ! Ο Ιβιτς θα μπορούσε να φέρει το ματς στην ισοπαλία στο 85', αλλά το δυνατό αριστερό σουτ πέρασε άουτ! Στο 88' ο Σαλπιγγίδης καθυστέρησε υπερβολικά και στο 90' με πλασέ του Ιβιτς έγινε το τελικό 3-3! Ο χρόνος όμως που απέμενε ήταν ελάχιστος.

Να τονιστεί ότι έγινε και επεισόδιο ανάμεσα στον Σουάρες και τον προπονητή του. Οταν ο Γιολ έβγαλε τον διεθνή κυνηγό, ο παίκτης αντέδρασε! Το τελικό σφύριγμα του Ισπανού , βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πέφτουν στο χορτάρι απογοητευμένοι, τους αντιπάλους τους να πανηγυρίζουν κατευθυνόμενοι προς τους 100 οπαδούς τους και τους χιλιάδες οπαδούς του "Δικέφαλου του Βορρά" να χειροκροτούν τους παίκτες της ομάδας για την μεγάλη προσπάθεια παρά τον αποκλεισμό.

Θα πρέπει να τονιστεί η εκπληκτική παρουσία αλλά και συμπεριφορά του κόσμου μας ο οποίος ήταν άψογος και δεν έγινε η παραμικρή ρίψη αντικειμένων και χρήση πυρσών. Μοναδική παραφωνία ένας μόνο καραγκιόζης που αποφάσισε μόνος του να δωρίσει μερικές χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα μας στα ταμεία της UEFA για να κάνει το κέφι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ

 

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο(Ισπανία).

Κίτρινες: Τσιρίλο, Ανίτα.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ(83' Φιλομένο), Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο(63' Μουσλίμοβιτς), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σαλπιγγίδης.

Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβέιλεντ, Βερτόνγκεν, Ανίτα, Σουλεϊμάνι (77' Ερικσεν), Ντε Γιονγκ, Εμμανούελσον, Σουάρες(90' Oλεγκέρ), Λίνγκρεν, Ντε Ζέου.

Διαβάστε ακόμη...