UEFA: " Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία του" ‎

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, με εκτενές αφιέρωμα της, αναφέρεται στη ρεβάνς της Τούμπας και στην ευκαιρία που παρουσιάζεται στον ΠΑΟΚ για μία μεγάλη πρόκριση.
UEFA: " Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία του" ‎
Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, με εκτενές αφιέρωμα της, αναφέρεται στη ρεβάνς της Τούμπας και στην ευκαιρία που παρουσιάζεται στον ΠΑΟΚ για μία μεγάλη πρόκριση. Μάλιστα στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις των Βλάνταν Ιβιτς και Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Μια μέρα μετά την πρώτη του προπόνηση ο Παύλος Δερμιτζάκης κατεύθυνε τον ΠΑΟΚ στην ισοπαλία με 1-1 στο πρώτο ματς με τον Αγιαξ και οι ελπίδες είναι πάρα πολλές στην Θεσσαλονίκη για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στην φάση των πλέι οφ του Champions League.

Aν πούμε πως η Θεσσαλονίκη περιμένει με ανυπομονησία το δεύτερο παιχνίδι μετά την ισοπαλία στην Ολλανδία μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αγιαξ θα ήταν μια συγκρατημένη περιγραφή. Το παιχνίδι αυτό, είναι νούμερο ένα θέμα στην παραλιακή λεωφόρο και στις καφετέριες. Στην πόλη η ατμόσφαιρα είναι πιο «καυτή» και από τους 35 Κελσίου που έχει φτάσει ο υδράργυρος.Οσο για τα εισιτήρια για την αναμέτρηση στην Τούμπα έχει γίνει sold out εδώ και μια εβδομάδα. Μάλιστα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σχεδιάζουν τις διακοπές του κάνοντας τα πλάνα τους με το αγώνα αυτόν να αποτελεί το πρώτο τους μέλημα.

Την Τετάρτη όλοι ελπίζουν να πανηγυρίσουν μια ιστορική νίκη. Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε μια ευρωπαϊκή συνάντηση ήταν στις 14 Δεκεμβρίου το 2005 κόντρα στην Ρεν με το 5-1 για Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.Μετά από εκείνη την νύχτα ακολούθησε μια στείρα τριετία και μια στενάχωρη επιστροφή πέρσι με τον αποκλεισμό του Δικέφαλου του Βορρά από μια άλλη ολλανδική ομάδα, τη Χιρενφέιν.

Οι προσπάθειες των δύο μελών των θριαμβευτών της Εθνικής Ελλάδος το 2004, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θοδωρής Ζαγοράκης και ο τεχνικός διευθυντής Ζήσης Βρύζας, ο οποίος ανέλαβε το 2007, βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να ανέβει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να γίνει ανταγωνιστικός.

Την τελευταία χρονιά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στην διεκδίκηση της εξόδου στο Champions League στα πλέι οφ και προκρίθηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση» αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις τόσο του Βλάνταν Ιβιτς όσο και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Σέρβος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ημασταν πολύ τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Αμστερνταμ επειδή ο Αγιαξ είχε πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα και τώρα πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θεωρούμε ότι μπορούμε να προκριθούμε».

Οσον αφορά τον «Σάλπι», υπογράμμισε: «Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Μέσα στη γεμάτη έδρα μας θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να προκριθούμε και να δώσουμε στους οπαδούς μία αφορμή για να πανηγυρίσουν κάτι σημαντικό» είπε ο Σαλπιγγίδης.

Κλείνοντας, το δημοσίευμα αναφέρεται στην απουσία του Κώστα Χαλκιά, ο οποίος έσπασε το δάχτυλο του στο πρώτο παιχνίδι, ενώ τονίζει ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει τη χαρά να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό.
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...