«΄Επρεπε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ» (vid)

Tο PAOK TV σας προσέφερε σε ζωντανή μετάδοση τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ΠΑΟΚ-Λίνκολν, για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League.
«΄Επρεπε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ» (vid)

Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

Σχετικά με το αν χαίρεται για την πρόκριση ή προβληματίζεται με τους τραυματισμούς:

"Αυτή είναι μια κατάσταση που συμβαίνει μέσα στη χρονιά. Θα παίξουν κι άλλοι παίκτες. Είμαστε όπως ένας άρρωστος άνθρωπος. Ο άρρωστος θέλει βοήθεια κι η σημερινή πρόκριση μας έδωσε μία μικρή. Θα έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο. Θα παίξουμε αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα έναν ακόμη στόχο σε δύο μήνες. Ρισκάραμε παιχνίδια για να πάρουμε την πρόκριση. Πιεστήκαμε και θα ήταν σκληρό αν δεν το πετυχαίναμε."

Για τον τραυματισμό, που ήρθε πριν το παιχνίδι κι όχι κατά τη διάρκεια:

"Είναι φυσιολογικό. Όλα τα παιχνίδια είναι σκληρά. Όλα είναι κοντά μεταξύ τους. Είναι λογικό να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα. Δεν προπονούμαστε καλά. Μετά την Κοπεγχάγη υπήρχε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μετά με τον Παναθηναϊκό. Μετά τη Μπρατισλάβα ήρθε ο Άρης. Υπάρχουν ελλείψεις και κενές μέρες. Αυτός για παράδειγμα δεν είναι ο πρώτος τραυματισμός του Ομάρ. Ο Τέιλορ έπαιξε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Λογικό να πιεστεί. Ο Μιτρίτσα ήρθε εδώ κι έπαιξε κατευθείαν χωρίς να κάνει πολλές προπονήσεις. Το καλοκαίρι χάσαμε τον Ντόουγκλας. Γύρισε τραυματίας. Έχασε την προετοιμασία. Επέστρεψε χωρίς θέμα αλλά είχε θέμα μετά τα παιχνίδια. Χθες σας έλεγα για τον covid και δύο ώρες μετά είχαμε δύο θετικά κρούσματα. Δεν είναι εύκολο να το ελέγξεις. Όσους διαχειριστήκαμε διαφορετικά δεν έβγαλαν πρόβλημα. Για παράδειγμα τον Μπίσεσβαρ, ή τον Κούρτιτς ή τον Μιχαηλίδη. Η έλλειψη προετοιμασίας είναι βασική, καθώς ενώ θέλω να δουλεύω στις προπονήσεις δεν μου δίνεται η ευκαιρία με τόσα πολλά παιχνίδια. Ευτυχώς η πρόκριση φέρνει μία ηρεμία κι ένα κίνητρο για όλους μας".

Αν είδε την αντίδραση που περίμενε από την ομάδα:

"Είναι δύσκολο να πω κάτι. Ελέγξαμε το παιχνίδι. Παίξαμε καλά όσο είχαμε τη μπάλα, αλλά έπρεπε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ. Δεν περίμενα να δω πολλά διαφορετικά πράγματα. Ανάμεσα σε Ιωνικό και Λίνκολν υπήρχε μόνο μία προπόνηση. Με τόσο λίγο διαθέσιμο χρόνο, δύσκολα ν' αλλάξουν πολλά. Το καλό είναι πως με όσους παίξουμε από εδώ και πέρα θα έχουν το ίδιο βαρύ πρόγραμμα με εμάς. Τρία χρόνια πριν όταν ήμασταν στην Ευρώπη, είχαμε ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα αλλά μετά την Ευρώπη θυμάμαι πως είχαμε εύκολα παιχνίδια και δυσκολεύομασταν. Δεν είναι εύκολο να παίζεις τόσο κοντά και μάλιστα απαιτητικά παιχνίδια. Είχαμε δυσκολευτεί πολύ κόντρα στον τελευταίο Απόλλωνα μετά την Μπάτε, στη Λαμία μετά την Τσέλσι με τον Παναιτωλικό μετά τη Βίντι καθώς και με τη Λάρισα μετά την Μπάτε."

Για την έλλειψη προπονήσεων και το θέμα τραυματισμών του Ελ Καντουρί:

" Είναι γεγονός πως κι άλλες ομάδες το κάνουν αυτό. Έχουν διεθνείς και ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλά ανταπεξέρχονται. Όχι όλες όμως. Μία δύο ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα. Εδώ είναι ο Ολυμπιακός γιατί ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία από αυτή την κατάσταση. Δεν πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να μην προκριθούμε. Δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό. Προσπαθήσαμε πολύ γι' αυτό. Μου αρέσει που περάσαμε γιατί τα δώσαμε όλα. Δεν τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα γιατί δώσαμε και βάση στην Ευρώπη. Με ενοχλεί περισσότεροι βέβαια το ότι δεν παίζουμε καλά. Το καλύτερο είναι να είσαι πρώτος παντού. Δεν είμαστε όμως τόσο σκληροί ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτσι. Προσπαθούμε να παίζουμε παντού το ίδιο. Πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται. Υπάρχουν προβλήματα. Καλούμαστε να διαχειριστούμε διάφορες καταστάσεις. Ο Ομάρ είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Έχει βοηθήσει και στο παρελθόν. Για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν μπορούμε να πάρουμε από αυτόν όσα θέλουμε γιατί έχει θέματα τραυματισμών. Δεν τα χειριστήκαμε σωστά γιατί έπαιξε συνεχόμενα παιχνίδια, πιέστηκε και τραυματίστηκε λόγω κι άλλων ελλείψεων".

Αν η Ευρώπη μπορεί να σώσει τη σεζόν για τον ΠΑΟΚ κι αν θα γίνει προγραμματισμός πάνω σε αυτό το δεδομένο:

" Αυτό είναι κάτι πιθανό. Μας δίνει κίνητρο η ευρωπαϊκή πρόκριση. Την πρώτη χρονιά τα πήγαμε πολύ καλά, μ' ένα δεμένο γκρουπ και χωρίς την πίεση της Ευρώπης. Πήραμε το κύπελλο και χάσαμε το πρωτάθλημα όπως το χάσαμε. Την επόμενη χρονιά ξεκινήσαμε δίνοντας βάση στην Ευρώπη, κάναμε μεγάλα παιχνίδια και στη συνέχεια εστιάσαμε στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες όμως είχαν ψυχολογία από τις εμφανίσεις του καλοκαιριού Φέτος το καλοκαίρι αν δεν είχαμε προκριθεί θα ήταν μεγάλο θέμα για τον ΠΑΟΚ. Οικονομικό, ψυχολογικό, αυτοπεποίθησης, πρεστίζ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκριση. Δυστυχώς δεν είναι δουλειά μου να μιλήσω να για κάτι πέρα από την τακτική. Καταλαβαίνω ότι δημιουργούνται προβλήματα αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι προπονητής. Δεν θ' ασχοληθώ με καταστάσεις που υπάρχουν γύρω μας. Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ήμασταν αρκετά καλοί και καταρρεύσαμε τώρα για λόγους, που έχω ήδη εξηγήσει".

Για τον Ντόουγκλας στη θέση "10":

" Είναι κάτι που αποτελεί κλειδί ως τώρα για εμάς. Το να έχουμε αυτή τη στιγμή τον Ντόουγκλας σε αυτή τη θέση είναι ιδανικό. Γινόμαστε πιο συμπαγείς κι έχουμε καλύτερη κυκλοφορία. Δεν είναι κάτι που περίμενα ή πίστευα στην αρχή της χρονιάς. Όπως όμως ήρθαν τα πράγματα πήραμε την απόφαση να μπει στο 10 κι αυτό μας έχει δώσει επιθετικότητα, μειώνει τους χώρους για τον αντίπαλο. Κάναμε καλά παιχνίδια με αυτό το πλάνο. Βοήθησε και τον Μπίσεσβαρ, που έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες παίζοντας στα δεξιά και βρίσκοντας περισσότερους χώρους. Δημιουργούσε υπεραριθμία και γινόμασταν πιο πιεστικοί".

Διαβάστε ακόμη...