Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο γήπεδο της Τούμπας για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.


Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η προηγούμενη ήταν το καλοκαίρι του 2019 για τα Play Offs του Europa League, όπου αποκλείστηκε παρά τη νίκη με 3-2 στην Τούμπα (48′ Λημνιός, 50′ Σφιντέρσκι , 87′ Γιαννούλης – 38′ Μεντβέντεφ, 62′ Ντε Μάρκο). Στον πρώτο αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 1-0 με γκολ του Αμπένα στις καθυστερήσεις.

Αυτή είναι η έκτη φετινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με μια πορεία που έχει ξεικινήσει από τις 3 Αυγούστου 2021 στην Ιρλανδία. Η ήττα εκεί με 2-1 ήταν η μόνη που έχει αυτή τη σεζόν ο Δικέφαλος και στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις νίκες, όλες με 2-0 και μια ισοπαλία με 1-1 στην Θεσσαλονίκη με τη Ριέκα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις φορές βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδες από την Σλοβακία και μετρά δύο προκρίσεις και έναν αποκλεισμό. Όλες, όμως, μέχρι τώρα ήταν για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων και τώρα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας θα βρεθεί για πρώτη φορά σε κύρια διοργάνωση.

Στις έξι αναμετρήσεις με τις ομάδες της Σλοβακίας έχει μέχρι τώρα τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Μάλιστα μέχρι τώρα είχε αντιμετωπίσει δύο φορές την Σπάρτακ Τρνάβα και πλέον βρίσκει μπροστά του για δεύτερη φορά την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η πρώτη κόντρα με την Σπάρτακ Τρνάβα ήταν στις 12 Αυγούστου 1997 όταν ακόμη ήταν Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η νίκη με 5-3 (32′ Ζαγοράκης, 36′ Μαραγκός, 45′ Μαραγκός, 53′ Φρατζέσκος, 80′ Ολιβάρες – 22′ Ουιλάκι, 24′ Λούχοβι, 27′ Ουιλάκι). Στη ρεβάνς επικράτησε με 1-0 και στην Σλοβακία με γκολ του Ζαγοράκη (80′).

Στις 30 Ιουλίου 2015 για τον πρώτο προριματικό γύρο του Europa League ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 (82′ Λούκας) και στη ρεβάνς πήρε την πρόκριση με το 1-1 (35′ Σάμπο – 48′ Kωνσταντινίδης).

Διαβάστε ακόμη...