To προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Οι ασπρόμαυροι βρίσκονται από χθες το βράδυ στο Δουβλίνο για την αυριανή αναμέτρηση με την Μποέμιαν για τον 3ο γύρο του Europa Conference.
To προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Ωστόσο σήμερα το μεσημέρι, στις 15:00 ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί η κλήρωση από την οποία θα προκύψει ο αντίπαλος της ομάδας στα Playoff της διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος τοποθετήθηκε από την UEFA στο pot των ισχυρών του 3ου γκρουπ. Οι πιθανοί αντίπαλοι θα προκύψουν από τους νικητές τριών ζευγαριών από τον τρίτο προκριματικό γύρο και της Ουνιόν Βερολίνου, που βρίσκονται στο pot των ανίσχυρων του 3ου γκρουπ.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση των playoffs των προκριματικών του Conference League:

Έλφσμποργκ (Σουηδία) – Βέλεζ Μόσταρ (Βοσνία)

Ρακόβ (Πολωνία) – Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)

Χιμπέρνιαν (Σκωτία) – Ριέκα (Κροατία)

Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)

Πάμε να δούμε ξεχωριστά τον κάθε αντίπαλο:

Έλφσμποργκ:

Οι Σουηδοί αποτελούν ομάδα των προκριματικών. Δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την είσοδο τους σε κάποιο όμιλο τα τελευταία χρόνια έχοντας ως ταβάνι τα playoff της διοργάνωσης. Βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας αγωνιστικό ρυθμό καθώς το πρωτάθλημα τους βρίσκεται στην 13η αγωνιστική. Μάλιστα το ξεκίνημα τους είναι αρκετά καλό με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 3η θέση. Διαθέτει ένα ρόστερ χωρίς κάποιο μεγάλο όνομα, με τον φορ, Περ Φρικ να ξεχωρίζει. Πριν λίγες εβδομάδες πούλησε τον αριστερό της εξτρέμ, έναντι 2,6 εκατομμυρίων ευρώ στην Αλκμαάρ.

Βέλεζ Μόσταρ:

Δεν την ξέραμε αλλά μας ανάγκασε να τη μάθουμε. Η άσημη ομάδα από τη Βοσνία απέκλεισε την ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι. Πρόκειται για μια σκληροτράχηλη ομάδα, χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, που βγάζει ιδιαίτερη δύναμη στο παιχνίδι της. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως υποτιμήθηκε από την ΑΕΚ και την τιμώρησε. Απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από Βόσνιους παίκτες, ενώ την Κυριακή έκανε ντεμπούτο με το δεξί στο πρωτάθλημα της, ξεκινώντας νικηφόρα τη σεζόν.

Ρακόβ:

Ομάδα από την Πολωνία, που εξαργύρωσε την περσινή καλή της πορεία και κέρδισε το ευρωπαϊκό της εισιτήριο. Μηδαμινή ευρωπαϊκή εμπειρία. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Φραν Τούντορ, ανιψιός του άλλοτε προπονητή του ΠΑΟΚ, καθώς κι ο δεξιός εξτρέμ Ίβι Λόπεζ. Δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, μετρώντας μόλις μία νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές. Πρόσφατα έβαλε στα ταμεία της περίπου 5.000.000 ευρώ πουλώντας τον εξτρέμ Πιατκόφσκι στη Σάλτσμπουργκ. Ελληνικό στοιχείο στους Πολωνούς η παρουσία του 22χρονου στόπερ, Γιάννη Παπανικολάου, που αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο, πέρυσι το καλοκαίρι.

Ρουμπίν Καζάν:

Έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, όταν και συμμετείχε στο Champions League, αλλά παραμένει αρκετά δυνατή ομάδα. Έχει βρεθεί στο παρελθόν στο δρόμο του ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League. Τότε μία ισοπαλία με 2-2 στη Ρωσία και άλλη μία με 1-1 στη Θεσσαλονίκη ήταν αρκετές για την πρόκριση του ΠΑΟΚ. Βρίσκει σιγά σιγά αγωνιστικό ρυθμό, έχοντας 2/2 στο Ρωσικό πρωτάθλημα. Διαθέτει ιδιαίτερα ακριβό ρόστερ, με μεγαλύτερο όνομα τον 20χρονο Γεωργιανό, Κβαρατσκέλια, που με αξία κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να φέρει πολλά λεφτά στα ταμεία της ομάδας. Έδρα της το μακρινό Ak Bars Arena , χωρητικότητας 45.379 θεατών.

Χιμπέρνιαν:

Πρόκειται για μία τυπική Σκωτσέζικη ομάδα. Πολύ δύναμη, λίγο ταλέντο και ρόστερ αμιγώς βρετανικό. Δεν έχει κάνει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα της, βλέποντας πάντα την πλάτη των Σέλτικ, Ρέιντζερς κι ενίοτε των Αμπερντίν και Χαρτς. Παρουσία μόνο σε προκριματικά και μακριά από το όνειρο της συμμετοχής σε ομίλους. Απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης το 2018 μετά από ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στο εντός έδρας παιχνίδι. Στα υπόψιν ο 19χρονος, αριστερός μπακ, Τζος Ντόιγκ, που στα 19 του, δέχεται στενό μαρκάρισμα από τη Λιντς, καθώς θεωρείται ως ο νέος Ρόμπερτσον. Με το δεξί στο πρωτάθλημα, πέρασε με 2-3 από την έδρα της Μάδεργουελ.

Ριέκα:

Μπορεί να μην έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι στο παρελθόν αλλά ΠΑΟΚ και Ριέκα έχουν κοινά σημεία. Πρώτο αποτελεί ο Μάριν Λέοβατς, που είχε αποκτηθεί, έναντι 2 εκατομμυρίων από τον Δικέφαλο, επιστρέφοντας στη συνέχεια ως δανεικός καθώς κι ο Αντόνιο Τσόλακ, που έφθασε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι Κροάτες έχουν ευρωπαϊκές παραστάσεις. Με 92 ευρωπαϊκά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει μια σχετική εμπειρία, ενώ το 2017-2018 είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, έχοντας πρώτα αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό. Tην περασμένη σεζόν κατέλαβε την 3η θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ ξεχωρίζει ο πολύπειρος επιθετικός, Γιόσιπ Ντρίμιτς, που παραχωρήθηκε ως δανεικός στους Κροάτες από την Νόριτς.

Ουνιόν Βερολίνου:

Αναμφίβολα οι Γερμανοί είναι η ομάδα που ο ΠΑΟΚ θα ήθελε ν' αποφύγει. Είναι η πρώτη φορά που η Ουνιόν παίζει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο προέρχεται από ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικά πρωτάθλημα με τρομερό ανταγωνισμό. Κατέκτησε την 7η θέση στη δεύτερη μόλις χρόνια της στη Bundesliga. Διαθέτει γεμάτο ρόστερ ενώ ως τώρα έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας. Ο στόπερ Φρίντριχ, ο μέσος Άντριχ, ο επιτελικός Χαραγκούσι κι ο φορ Κρούζε είναι βαριά όπλα στην ομάδα ενώ πρόσφατα απέκτησε τον Αβονίγι από τη Λίβερπουλ έναντι 6 εκατομμυρίων, αφού πέρυσι αγωνίστηκε εκεί ως δανεικός

Διαβάστε ακόμη...